Päivitetty 17.06.2016

Kodin saanut koira: PUSA


Syntymäaika: 9/2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa
steriloidaan

 

 

15.01.2015
Kuvittele päivä, jolloin ovellesi tuodaan  kirppuinen koirapentue. “Nämä menevät roskiin, jos et anna niille kotia”, sinulle sanotaan. Päivä, jolloin kävellessäsi kadulla näet jatkuvasti hylättyjä koiria, joita kukaan ei halua. Kuvittele koti, jossa jokaiseen huoneeseen on majoitettu apua tarvitseva karvainen ystävä. Piha, joka on jaettu tarhoihin, joissa jokaisessa asuu omaa kotiaan odottava, pelastamasi koira. Kuvittele, että haluat pitää luonasi asuvista hyvää huolta eikä sinulla ole mahdollisuuksia auttaa kaikkia. Mutta et voi lakata yrittämästä. Tälläistä on Kulkurien yhteistyökumppannin, Luiza Mandrun elämä.

Eräänä marraskuun 2015 päivänä Luizan käydessä kaupassa huomasi hän kaupan pihalla pienen Pusan, joka oli sidottu kengännauhalla aitaan kiinni. Sillä ei ollut mitään mahdollisuuksia päästä pakoon tilanteesta. Luiza tiesi, että kukaan ei pentua kaipaisi ja että sen selvitymismahdollisuudet ovat lähes olemattomat, joten hän päätti ottaa pennun mukaansa. Näin pikkuinenPusaksi nimetty tyttö sai turvapaikan Luizan ja hänen miehensä Stefan Mandrun luota ja käytyään läpi rokotusohjelman sen on aika aloittaa kodinetsintä Suomesta osana Kulkurien adoptio-ohjelmaa.

Luizan kertoman mukaan Pusa on ollut alusta asti hyvin ystävällinen ja luottavainen ihmisiä kohtaan. Saatuaan turvapaikassaan ruokaa ja kunnon unet oli se alkanut heti tutkimaan paikkoja ja tutustumaan muihin koiriin. Eipä mennyt aikaakaan, kun tyttö jo leikki villisti toisten pentujen kanssa. Luonteeltaan Pusa onkin hyvin leikkisä ja reipas, kuten normaalin pennun kuuluukin. Se rakastaa ihmisiä ja tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Luizan luona Pusa on tottunut myös kissoihin joiden kanssa yhteiselo sujuu mallikkaasti. Tämän hetkisen koon huomioiden tämä neiti tulee aikuisenakin jäämään pienikokoiseksi. Sen aikuispainon arvioidaan olevan noin 7-8kg.

21.1.2016
Pusa on tänään varattu omaan kotiinsa.

11.3.2016
Herttainen Pusa on saapunut omaan kotiinsa.

———————————————————————————————————————————-

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella.
Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Pusa tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista.Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, noin neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Pusa saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Pusa on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Taija Mäkinen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.