Päivitetty 03.04.2022

#PysäytetäänPentusesonki – osallistu sterilointikeräykseen 25.3.-10.4.2022


Maaliskuu. Ilmat lämpenevät. Luonto alkaa heräillä horroksestaan. Kevät on täällä. Tiedätkö, mitä se tarkoittaa maissa, missä kodittomien koirien ongelma on mittava?

Se tarkoittaa, että pentusesonki on virallisesti alkanut. Jo nyt tuhannet narttukoirat ympäri Romaniaa synnyttävät kevään ensimmäisiä pentueita maailmaan. Pentueita, joiden elämä alusta asti on tuomittu päättymään aivan liian aikaisin.

Näemme yhteistyötarhojemme täyttyvän hylätyistä pennuista, ojien varsista löytyneistä pennuista, muovipusseissa aidan yli dumpatuista pennuista. Näemme pienten pentujen täyttävän tarhojen jokaisen vapaan nurkan, ja samalla vievän jokaisen jo ennestään rajallisen resurssin. Näemme pentujen kuolevan parvovirukseen, penikkatautiin ja nälkään. Näemme hätää, kaikkialla.

Kevään alkaessa sterilointityön merkitys on suurempi kuin koskaan. Jokainen sterilointi tarkoittaa pitkällä tähtäimellä tuhansia pelastettuja pentuja, ja sterilointityö on ainoa eettinen ja kestävä ratkaisu tähän meidän ihmisten maailmaan tuottaman eläinlajin ahdinkoon.

Kulkurien aktiivit Taru ja Stefanie tapaavat loppuviikon aikana Romaniassa useita yhteistyökumppaneitamme sterilointien saralla ja he pääsevät myös paikan päälle seuraamaan mittavia sterilointikampanjoita. He tulevat myös kertomaan enemmän siitä, miten pentusesonki paikan päällä näkyy.

Kuten viime vuonnakin, haluamme nyt yhdessä tehdä pienen ponnistuksen kevään sterilointityön edistämiseksi. Tulemme aikavälillä 25.3.-10.4.2022 keräämään varoja sterilointityöhön #PysäytetäänPentusesonki -keräyksen muodossa.

ksi sterilointi maksaa Romaniassa noin 30 euroa. Jokainen euro on tärkeä, ja kolmenkin euron lahjoitus merkityksellinen.

Voit osallistua keräykseen näin

Mobile Paylla numeroon 23855, kirjoittamalla viestiksi Pentusesonki
Tililahjoituksena tilille (Nordea) FI73 1029 3000 3566 41 viitteellä 2299

Kiitos tuestasi! Nyt on myös oiva hetki levittää tietoisuutta Romanian koiraongelnasta ja sterilointien tärkeydestä lähipiirissäsi haastamalla mukaan kaverisi lahjoittamaan ja jakamaan tietoa keräyksestä käyttämättä hashtagia #PysäytetäänPentusesonki.


Poliisihallitus on myöntänyt rahankeräysluvan Rescueyhdistys Kulkurit ry:lle 22.2.2018. Toimeenpanoaika on 22.2.2018–31.12.2022 ja lupa kattaa koko Suomen Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Päätöksen numero on RA/2018/196.

Share
Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.