Päivitetty 01.09.2021

Kotia etsivä koira: ALBINA (Suomessa)


Syntymäaika: 5/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Suomessa (Tuusula)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
19.8.2021
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Albina tuotiin tarhalle viime kesänä yhdessä emonsa kanssa ollessaan vasta pieni pentu, joko entisen omistajan tai koirat kadulta löytäneen henkilön toimesta. Emo ja tytär tulevat hyvin tarhalla toimeen toistensa lisäksi myös muiden koirien kanssa ja luonteeltaan ne ovat sosiaalisia ja rohkeita. Tarhalla kaksikko ei erityisemmin hauku, mutta käytös voi toki muuttua kotiutumisen myötä. Myös ihmisiä kohtaan Albina on avoin, iloinen ja ystävällinen ja se menee innoissaan hakemaan ihmisiltä rapsutuksia ja läheisyyttä. Suloinen Albina on pennulle tyypilliseen tapaan leikkisä ja energinen. Albina tulee tulevassa kodissaan tarvitsemaan runsaasti aktivointia ja liikuntaa pysyäkseen tyytyväisenä. Koska Albina on elänyt koko pentuaikansa tarhalla, se tulee myös tarvitsemaan positiivisia kokemuksia paitsi ihmisistä, myös ympäröivästä maailmasta. Muutos uuteen kotiin muuttaessa tulee varmasti olemaan sille alkuun jännittävää. Liikenne, vieraat ihmiset, hihnalenkkeily ja sisätiloissa asuminen ovat Albinalle täysin vieraita asioita ja tottuminen voi viedä aikaa.

Albina on tällä hetkellä noin vuoden ikäinen. Kooltaan Albina on arviolta 45-47 cm ja painaa n. 15 kg.

Päivitykset

19.8.2021
Albina on majaillut uudessa kotihoitopaikassaan jo nelisen viikkoa. Tässä Albinan kuulumisia kotihoitajalta:

Allu on oppinut ulkoilemaan ja on melkein sisäsiisti jo. Hädän yllättäessä Allu hakeutuu kylppäriin ja tekee tarpeensa sinne, mikäli ulkoiluttaja ei ole kotona.

Yksinolo muiden koirien kanssa sujuu jo hienosti. Allu ei enää ulvo perään, tai pahemmin järjestä tavaroitakaan uudelleen. Kengät kyllä yhä on sen mieleen, joten ne tulee nostaa pois sen ulottuvista tai kengistä on syöty nauhat poikki. Koirien omat lelut se levittää olohuoneen lattialle ja sen jälkeen käy rauhassa nukkumaan muiden kanssa.

Allu ei reagoi pienkerrostalon asumisen ääniin, eikä muiden asuntojen haukkuvien koirien ääniin. Niinpä sen uusi asuinmuoto voisi hyvin olla myös kerrostalo, rauhalliselta alueelta.

Rappuset Allu kulkee sujuvasti alas ja ylös. Ulkona ihmiset, pyöräilijät, autot, mopot yms ohitetaan ongelmitta kaverien kanssa.

Koirista Allu innostuu, muttei hauku/vingu. Se vain haluaisi vetämällä päästä moikkaamaan kaikkia. Ohituksissa on vielä sen suhteen harjoiteltavaa. Riittävällä etäisyydellä, Allu kävelee suht reippaasti ohitse, yrittämättä päästä toisen koiran luokse innoissaan. Pysähtelee vielä toki katsomaan usein peräänsä, josko se uusi koiruus vaikka seuraisikin meitä.

Uuden ihmisen kanssa Allu paineistuu helposti pelkästä katseesta jo, koirakaverien kanssa Allu on rennompi ja peilaa muiden koirien tunteita/reaktioita koko ajan. Tästä syystä Allun tulevassa kodissa on oltava reipas koira odottamassa sitä.

Monikoiratalouteen Allu olisi varmasti unelma. Se on tähän asti tullut kaikkien tapaamiensa koirien kanssa toimeen. Niin isojen, kuin pienien.

Albina odottaa kovasti pääsyä ikiomaan kotiinsa, jossa hän pääsisi ilahduttamaan ihmisiään aktiivisella ja älykkäällä luonteellaan.

27.7.2021
Albina on nyt ollut uudessa kotihoitopaikassaan muutaman päivän ja on selvästi ottanut jo edistysaskelia. Albina on vihdoin päässyt ulkoilemaan ja alkaa pikkuhiljaa tottua hihnassa kulkemiseen. Albinan kanssa treenataan kosketusta ja tyttö onkin antanut vähän rapsuttaa itseään. Ulkona Albina antaa koskea itseään helpommin kuin sisällä. Albina on myös tottunut liikkumaan erilaisilla pinnoilla eli esimerkiksi liukas lattia ei koiraa hätkäytä. Albina ei reagoi ääniin sisällä eikä ulkona. Kotihoitajan arvion mukaan Albinassa saattaisi olla paimenkoiraa. Albina on varmasti halukas yhteistyöhön, kunhan ensin voittaa hänen luottamuksensa. Albina vaatii koirakokeneen ja aktiivisen kodin, jossa sen kanssa ollaan valmiita työstämään muun muassa eroahdistusta. Albina on toisten koirien perään erityisesti ulkona, joten tulevassa kodissa täytyy olla Albinalle reipas ja rohkea koirakaveri. Albinaa ei luovuteta lapsiperheeseen.

23.7.2021
Albina vaihtoi kotihoitopaikkaa. Edellisen kotihoitopaikan ympäristö osoittautui Albinalle liian haastavaksi ja uudessa kotihoitopaikassa Albinalla on lisäksi rohkaisevia koirakavereita tukemassa hänen kotiutumistaan.

9.6.2021
Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että Albinan kotiutuminen tulee viemään paljon aikaa, mikä vaatii tulevalta kodilta kärsivällisyyttä ja pitkäjänteisyyttä. Albina on ollut koko elämänsä tarhalla ja kaikki on sille aivan uutta. Albina on edelleen hyvin stressaantunut eikä esimerkiksi anna koskea itseään. Albinaa ei mielellään sijoiteta lapsiperheeseen tai ensimmäiseksi koiraksi. Tulevan kodin olisi hyvä sijaita rauhallisessa ympäristössä, mielellään omakotitalossa, jossa Albinan olisi turvallista tutustua ympäröivään maailmaan ja uusiin asioihin. Albina varmasti hyötyisi reippaan koirakaverin esimerkistä kotikoiran elämään sopeutumisessa.

7.6.2021
Suomeen saapuminen on ollut Albinalle suuri muutos ja vaatii vielä paljon aikaa totutella kotikoiran elämään. Päivitämme Albinan kuulumisia kotihoidosta myöhemmin.

3.6.2021
Albina saapui tänään Suomeen kotihoitoon ja jatkaa kodin etsintää sieltä käsin.

24.5.2021
Albina on nyt lisätty Kulkureiden adoptio-ohjelmaan.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. 

Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo hieman harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Kaiken uuden opettelu on kuitenkin vielä aivan alussa, eikä voida olettaa että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua. 

Albina saapui Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Albina on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Albinan yhteyshenkilö: Nancy Tahlfeldt

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa