Päivitetty 26.03.2022

Kodin saanut koira: ALBINA (Suomessa)


Syntymäaika: 5/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Suomessa (Nummela)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
21.2.2022
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Albina tuotiin tarhalle kesällä 2020 yhdessä emonsa kanssa ollessaan vasta pieni pentu, joko entisen omistajan tai koirat kadulta löytäneen henkilön toimesta. Emo ja tytär tulevat hyvin tarhalla toimeen toistensa lisäksi myös muiden koirien kanssa ja luonteeltaan ne ovat sosiaalisia ja rohkeita. Tarhalla kaksikko ei erityisemmin hauku, mutta käytös voi toki muuttua kotiutumisen myötä. Myös ihmisiä kohtaan Albina on avoin, iloinen ja ystävällinen ja se menee innoissaan hakemaan ihmisiltä rapsutuksia ja läheisyyttä. Suloinen Albina on pennulle tyypilliseen tapaan leikkisä ja energinen. Albina tulee tulevassa kodissaan tarvitsemaan runsaasti aktivointia ja liikuntaa pysyäkseen tyytyväisenä. Koska Albina on elänyt koko pentuaikansa tarhalla, se tulee myös tarvitsemaan positiivisia kokemuksia paitsi ihmisistä, myös ympäröivästä maailmasta. Muutos uuteen kotiin muuttaessa tulee varmasti olemaan sille alkuun jännittävää. Liikenne, vieraat ihmiset, hihnalenkkeily ja sisätiloissa asuminen ovat Albinalle täysin vieraita asioita ja tottuminen voi viedä aikaa.

Albina on tällä hetkellä noin vuoden ikäinen. Kooltaan Albina on arviolta 45-47 cm ja painaa n. 15 kg.

Päivitykset

26.3.2022
Ihastuttava Albina matkusti omaan loppuelämän kotiinsa.

12.3.2022
Upea Albina löysi uuden kodin ja on nyt varattu.

21.2.2022
Albina ehti päästä omaan kotiin ja ymmärrettävästi ympäristön muutos sai Albinan stressaantumaan. Se oli levoton ja ihmeissään ympäristönvaihdoksesta, kuten olettaa saattoikin. Koti ei valitettavasti ollut valmis työstämään Albinan kotiutumista ja se joutui lähtemään kodistaan oltuaan siellä vain kaksi päivää. Albina on nyt palannut kotihoitoon ja on hyväntuulinen oma itsensä. Kodin etsintä jatkuu hoitopaikasta käsin.

11.2.2022
Upea Albina on vihdoin pitkän kotihoitojakson päätteeksi varattu omaan kotiin.

21.12.2021
Yhteenveto Albinan elämästä Suomessa 3.6.2021-21.12.2021 väliseltä ajalta
Samaan aikaan kun kotihoito antaa mahdollisuuden tarhakoiralle päästä kotioloihin harjoittelemaan kotikoiran elämää, se voi joillekin hoitolaisille olla myös paikka, mihin ne jämähtävät syystä tai toisesta pidemmäksi aikaa. Näin on käynyt myös Albinalle.

Albina tuli Suomeen kesäkuussa 2021. Albina on koko ikänsä asunut muiden koirien ympäröimänä ja sen tarhakuvaus oli iloinen ja sosiaalinen koira niin ihmisten kuin koirien kanssa. Hoitopaikassa ainoana koirana se kuitenkin sulkeutui täysin ja väisti ihmistä koko ajan. 7 viikon päästä Albina sai mahdollisuuden siirtyä Tuusulaan kotihoitoon, 3 muun nartun lauman jatkoksi. Meni noin viikko ja Albina oli laskenut suojamuurinsa, alkoi ulkoilemaan ja pääsi käymään rannallakin kahlaamassa pari kertaa muiden kanssa ennen syksyn kylmeneviä ilmoja.

Albina peilaa vahvasti muiden koirien reaktioihin omia tunteitaan. Jos muut ovat reippaita uusien asioiden edessä, sekin on. Jos muut epäröi, sekin epäröi.  Sen takia Albinalle etsitään kotia, jossa on reipas koirakaveri odottamassa valmiina. Vaikka Albina ei ulkona juurikaan pelkää uusia asioita, se tukeutuu paljon muihin koiriin, varsinkin uusien ihmisten kanssa.

Albina on päiväretkeillyt hoitajan kanssa, käynyt kylässä ja ollut kohtelias vieraita kohtaan, jotka ovat käyneet hoitajan luona kylässä. Lapset ovat tosi jännittäviä ja varmuuden vuoksi Albinaa ei tulla luovuttamaan kotiin, jossa on pieniä/ nuoria lapsia. Harkinnan varaisesti rauhallisten vanhempien (yli 13-vuotiaiden) lasten kanssa samaan talouteen.

Albina on tullut toimeen tähän asti kaikkien tapaamiensa koirien kanssa, niin narttujen kuin urosten. Albinan tämänhetkinen asumismuoto on pienkerrostalo, jossa se ei ole reagoinut ulkoa tai rappukäytävästä kuuluviin ääniin. Yksinolot sujuvat mallikkaasti hiljaa, muiden talouden koirien kanssa nukkuen. Albina on myös sisäsiisti. Kaikesta huolimatta, Albina tulee vaatimaan alkuun rutiinit asettuakseen ja kaukosäätimet on syytä nostaa sen ulottumattomiin. Muita esineitä Albina ei ole hoidossa tuhonnut, edes stressaantuneena (jos kengän nauhoja ei lasketa, niitä on kiva repiä).

Albina odottaa jo kovasti pääsyä ikiomaan loppuelämän kotiinsa.

3.6.2021
Albina saapui Suomeen kotihoitoon Turkuun.

24.5.2021
Albina on lisätty Kulkureiden adoptio-ohjelmaan.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. 

Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo hieman harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Kaiken uuden opettelu on kuitenkin vielä aivan alussa, eikä voida olettaa että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua. 

Albina saapui Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Albina on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Albinan yhteyshenkilö: Nancy Tahlfeldt

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.