Päivitetty 18.05.2022

Kodin saanut koira: MAX M


Syntymäaika: 03/2021
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (M.G. Rescue)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenkuvaukseen adoptioprosessistammeoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
11.01.2022

Mihai Grigorie on romanialainen eläinsuojelija ja eläinlääkäri, joka on mahdollisimman monia eläimiä auttaakseen perustanut M.G. Rescue -nimellä toimivan tarhan, noin 30 kilometrin päähän Bukarestista. Kulkurit on tehnyt yhteistyötä Mihain kanssa useiden vuosien ajan. Tarhalla asuu kerrallaan noin 50-60 koiraa ja niistä huolehtii päivittäin Mihain lisäksi yksi työntekijä. Tarhaa on rakennettu vuosien ajan ja sitä parannetaan edelleen jatkuvasti. Mihai haaveilee myös saavansa tarhan yhteyteen tilat sterilointien tekemiseen, jotta hän pystyisi jatkossa keskittymään entistä enemmän kodittomien koirien tilanteen ennaltaehkäisyyn kestävän eläinsuojelutyön keinoin.  Tarhalla elää kodittomien koirien lisäksi myös muita rescue-eläimiä, kuten kissoja, lehmiä, lintueläimiä, vuohia ja hevosia.

Sisarukset Max ja Mara on löydetty Bukarestin läheltä pellolta, josta joku nainen toi ne tarhalle. Molemmat ovat sosiaalisia ja kiinnostuneita ihmisistä, mutta rauhallisen maltillisia ja ystävällisia. Max pysyy kiinni ihmisessä ja kiipeilee syliin, toisin kuin siskonsa Mara. Max ja Mara eivät tarhalla hauku erityisemmin. Molemmat tulevat toimeen myös muiden koirien kanssa. Molemmat ovatkin hauskoja ns. “perustyyppejä”, jotka voisivat sopia monenlaiseen kotiin.

Max on väritykseltään sisartaan vaaleampi ja sillä on kokoa nyt noin 47 cm / 12 kg. Max saattaa tästä hivenen vielä kasvaa.

Päivitykset

18.5.2022

Max M saapui 14.5. Suomeen ja pääsi aloittamaan uuden elämän ikioman  perheen kanssa.

30.3.2022

Max M ei tiedäkään miten ihania uutisia hän juuri sai: hänet on juuri varattu omaan loppuelämän kotiin. Onnea Max ja perhe! <3

26.3.2022

Aktiivit vierailivat Maxia luona maaliskuussa ja tapaavat myös Maxin. Maxia saa koskea ja rauhoittuu rapsutuksiin. Max jää myös vierailijoiden lähelle, tykkää selvästi ihmisistä ja onkin pieni halailija. Ontuu etujalkaa, liekö jotain sattunut Nakeron kanssa häkissä? Sopuisa muiden koirien kanssa, ei ärähdä vaikka Nakero-napero hyppii päälle.

11.1.2022

Max pääsi Kulkureiden adoptio-ohjelmaan etsimään ikiomaa loppuelämän kotiaan!

________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Max saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Max on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Maxin yhteyshenkilönä toimii Laura Arala

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.