Kodin saanut koira: MANTA (ent. Macarena)

Syntymäaika: 8/2017
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Suomessa (Helsinki)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
16.1.2022

Näin Mantasta kerrottiin vuonna 2017, kun se oli vielä pieni pentu Cosoban tarhalla Romaniassa: “Tällainen on myös Macarenan ja Maronican tarina. Kun Adina aamulla saapui työpaikalleen, tarhan portinpielessä oli kassi, jonka avattuaan Adina sai todeta tuijottavansa kahteen todella pieneen ja avuttomaan koiranaamaan. Tarhalla on ruuhkaa, mutta mitä vaihtoehtoja Adinalla on ja niin koiratyttöset muuttavat Cosoban tarhalle kasvamaan ja vahvistumaan. Ihan suomikoiran tavoille pennelit eivät pääse tarhalla oppimaan, mutta ne ovat avoimia, uteliaita ja reippaita koiranalkuja, joilla on ollut onnea. Kun tytöt sitten tapaavat vieraita, ne hiukan hämmentyvät ja niitä alkaa ujostuttamaan- niinkuin nyt vain pienokaisia voi ujostuttaa. Ne ovat kuitenkin uteliaita eivätkä ollenkaan kauhuissaan. Ne ovatkin kovin samanoloisia kuin koiranpennut ovat kaikkialla maailmassa.” Manta matkusti Suomeen 2018 keväällä.

Manta palaa tammikuussa 2022 lähes neljän vuoden kotielämän jälkeen yhdistykselle etsimään uutta kotia itsestään riippumattomista syistä. Manta on monin tavoin melko sopeutuvaisen oloinen koira ja se onkin elänyt omistajansa kanssa ongelmitta niin kerros- kuin omakotitalossakin. Manta kulkee julkisilla ongelmitta ja on reissannut edellisen omistajansa kanssa. Mantaa ei haittaa ihmisvilinä ja se on käynyt kahviloissakin sekä tapahtumissa mukana. Manta on asunut keskusta-alueella ja tällä hetkellä se on Helsingin Kalliossa kotihoidossa, jonne siirtyi 15.1.2022. Manta kulkee ongelmitta hihnassa, mutta koirien ohituksissa saattaa hieman haukahtaa tai rähistä erityisesti jos kyseessä on iso tai tumma koira. Tilan ottamisella sekä herkkujen avulla tilanteet ovat kuitenkin hyvin hoidettavissa. Manta on hyvin valikoiva koiraseuran suhteen ja ihanteellisin tilanne olisikin löytää Mantalle koti, jossa se voi elää ainoana koirana. Joidenkin koirien kanssa Manta on tullut juttuun, mutta silloin toisen koiran on oltava rauhallinen viilipytty, joka ei Mantan murinoista tai höpsötyksistä provosoidu. Kissan kanssa Manta on asunut edellisessä kodissa, mutta kissaakin Manta voi pyrkiä jahtaamaan alkuun ja eristysmahdollisuus on oltava. Mantassa on hieman vahtikoiran eleitä ja vieraiden ihmisten tulo kotiin kirvoittaa haukkukonsertin. Edeltävässä kodissa Manta onkin tavannut vieraat ulkona yhteislenkin merkeissä ensin, ja tämän jälkeen sisälläkin on vieraiden kanssa voitu olla paremmin.

Manta tykkää lenkkeillä, rakastaa lunta ja on muutenkin aktiivinen koira. Se osaa kuitenkin myös rauhoittua ja rakastaa loikoilla sisällä omistajan kanssa. Manta voisi sopeutua monenlaiseen kotiin, jossa sille sitoudutaan tarjoamaan koiramaista elämää sisältäen riittävästi aktiviteettia sekä yhdessäoloa ja positiivisin metodein ohjaamista. Pienten lasten perheeseen Manta ei ole sopivin valinta, koska Manta saattaa pyrkiä jahtaamaan lapsia.

Manta painaa noin 12-13 kg ja on arviolta hieman yli 40 cm korkea.

Sopivan perheen löytyessä Mantaa pääsee tapaamaan adoptioprosessin mukaisesti adoptiohaastattelujen jälkeen.

Päivitykset

28.3.2022
Manta siirtyi uuteen kotiinsa 8.3.2022 ja on jo hurmannut perheensä täysin.

28.2.2022
1,5 kuukauden kotihoitojakson jälkeen Manta on nyt varattu omaan kotiinsa. Onneksi olkoon Mantan tulevalle perheelle ja suurkiitos Mantan kotihoitajalle jo tässä vaiheessa <3

16.1.2022
Manta etsii uutta kotia kotihoidosta käsin. Profiili päivitetty ja kuvia sekä video lisätty.

21.4.2018
Macarena saapui tänään ikomaan kotiinsa Suomeen hurmaten perheensä heti. Myös nimi suomentui ja on nyt Manta. Onnea matkaanne, Manta ja perhe.

25.2.2018
Suloinen Macarena on löytänyt oman kotinsa ja matkaa pian Suomeen perheensä luokse.

27.11.2017
Macarena aloitti kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. 

Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo hieman harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Kaiken uuden opettelu on kuitenkin vielä aivan alussa, eikä voida olettaa että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Macarena saapui Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Macarena on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Olga Karttunen

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: