Kodin saanut koira : RAJA

Syntymäaika: 2011-2013
Sukupuoli: narttu
steriloidaan
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
Kokoarvio:

 

28.11.2015
Silloin tällöin Romaniassakin ilmestyy hylättyjä koiria, jotka vaikuttavat olevan puhdasrotuisia. Näistä iso osa ovat voimakasluonteisten, alunperin taistelukoiriksi nimitettyjen rotujen edustajia. Valitettavasti Romaniassakin ”harrastetaan” edelleen pimeitä koiratappeluja. Näiden upeiden, vahvojen ja yleensä lempeiden koirien kohtalona on usein joutua joko taistelukoiraksi tai ns. sparrikoiraksi toisille koirille. Osa ovat myös toimineet vahtikoirina. Vahtikoiran tehtävästä koira saa useimmiten lähtöpassit, mikäli käy ilmi, että koira on liian lempeä kyseiseen tehtävään. Tällöin vaihtoehtoina on, joko hylätä tai myydä esim. sparrikoiraksi.

Raja on löydetty hylättynä Rosiori de Veden kaupungissa Romaniassa, läheltä Rosiorin kunnallista tarhaa. Paikallinen eläinsuojelija Cornelia Stan otti Rajan siipensä suojaan, hoiti tätä nälkiintynyttä, pahoinpideltyä ja nälkäistä tyttöä parhaansa mukaan. Rajan korvat ovat leikattu ikävästi, tämä on kertoman mukaan asia jonka näkee tapahtuvan aika usein. Sen pitäisi lisätä ”katu-uskottavuutta” ja tuoda lisää macho-asennetta koirille. Rajan elämässä on tapahtunut jo paljon, tausta emme voi tietää varmuudella mutta on todennäköistä, että Raja on joutunut elämään koiratappeluringissä.

Raja odottaa oman, rotutuntemusta omaavan kodin löytymistä Kulkurien yhteistyötahon Clinica Veterinara OneVetin koiratarhalla. Tyttö siirrettiin Onevetiin koska kävi ilmi, että Raja ei ollut turvassa Rosiorin kunnallisella tarhalla jossa luotettavan ja kovasti työtä tekevän Cornelia Stanin lisäksi ”töissä” on myös epäluotettavia, kieroja henkilöitä.

Raja on arviolta noin 2-4-vuotias narttu. Luonteeltaan Raja on ihmisille erittäin ystävällinen ja rakastettava. Tyttö nauttii olla rapsuteltavana ja kiipeää syliin saakka saadakseen huomiota. Kooltaan Raja on noin 50cm ja 18kg.

Raja luovutetaan ainoastaan kotiin, jossa on tuntemusta tämänkaltaisista roduista ja siitä mitä nämä tarvitsevat ja kaipaavat elämäänsä, ollakseen onnellisia kotikoiria ja kasvaakseen tasapainoisiksi koirakansalaisiksi.

Tyttö on osoittanut merkkejä siitä, ettei tule toimeen muiden koirien kanssa, ainakaan tällä hetkellä. Tästä syystä Raja luovutetaan varmuuden vuoksi vain ainoaksi koiraksi.

2.4.2016
Maaliskuisella Romanian matkallaan Kulkurien aktiivit kävivät tapaamassa myös Rajaa. Se haavoilla ja naarmuilla oleva luurankomainen Raja jonka Cornelia alun perin pelasti suojiinsa oli poissa. Rajan koko olemus on muuttunut selvästi ja se on silminnähden hyvässä kunnossa. Neiti on saanut hyvin lisää massaa ja lihaa luidensa ympärille ja sen haavat on parantuneet muistoiksi siitä mitä sen elämä aiemmin oli. Siitä kaikesta huolimatta mitä ihminen on Rajalle sen menneisyydessä tehnyt on tyttö päättänyt silti pitää mielensä avoimena ja luottaa ihmiseen. Tällä neidillä onkin antaa rajattomasti rakkautta jokaiselle sen luokse menevälle ihmiselle. Se on äärettömän hellyyden kipeä ja rakastava. Hyvin tyypillinen rotunsa edustaja siis kyseessä. Raja myös kuuntelee ihmistä hyvin remmissä ja ollessaan huomion keskipisteenä se ei juuri välitä ympärillä pyörivistä koirista. Kuitenkaan muiden koirien kanssa kohtaamiset eivät ole sujuneet ongelmitta ja tästä syystä Rajaa ei luovuteta kotiin jossa on koiria entuudestaan.
Raja on hyvin koulutettavissa ja oikein motivoituna sen kanssa on helppo toimia vaikka nyt ohitustilannetta ajatellen. Eli missään nimessä se ei ole hurjana riehuva rähisijä, mutta mitään koirapuisto koiraa Rajasta ei tule saamaan.
Rajalla on sydän täyttä kultaa ja nyt toiveena olisikin enää löytää neidille se arvoisensa rakastava ja ymmärtävä, kärsivällinen loppuelämän koti, jossa se voi vihdoin nauttia elämästään ja olla se iloinen koira jota se pohjimmiltaan on.

6.5.2016
Raja on varattu omaan kotiin.

26.5.2016
Raja matkusti omaan kotiin Suomeen.
——————————————————————————————————————————-
Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Nuori koira tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi koirakansalaiseksi.

Huomioi, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Raja saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Raja on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot sähköpostilla Rajan yhteyshenkilölle Veronikalle

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: