Päivitetty 17.06.2016

Kodin saanut koira: ELZA


Syntymäaika: 2014
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa
steriloitu

 

5.2.2016
Eläinsuojeluyhdistys Asociatia Suflete Dragi  on toinen Kulkurien pääyhteistyökumppaneista Romaniassa. Suflete Dragia vetää sitkeä ja ahkera nuori nainen nimeltä Alina Murgu yhdessä äitinsä Anda Murgun kanssa. Heidän ylläpitämällään Sintestin tarhalla elää ympärivuotisesti noin 200 koiraa. Yksi näistä tarhalta turvapaikan saaneista on yksisilmäinen Elza-neiti. Elzan tarina on tavallinen ja valitettavasti arkipäivää Romaniassa. Se on alunperin ollut paikallinen kotikoira. Syksyllä 2015, tuntemattomasta syystä, Elzan oma perhe kyllästyi koiraansa ja päätti luopua siitä. Onneksi omistajat olivat vastuullisia, eivätkä hylänneet neitiä kadulle, vaan toivat sen suoraan Sintestin tarhalle. Kulkurien Romaniassa asuva aktiivi-vahvistus Veera käy auttamassa Sintestissä säännöllisesti ja tavannut Elzan useasti. Tätä kautta viesti tytöstä ja sen soveltuvuudesta adoptioon tavoitti Suomen ja niinpä Elzan on aika aloittaa kodinetsintä osana Kulkurien adoptio-ohjelmaa.

Elza on luonteeltaan ystävällinen ja sosiaalinen koira niin ihmisten kuin toisten koirienkin kanssa. Se tykkää touhuilla, mutta ei vaikuta kuitenkaan erityisen aktiiviselta koiralta. Elza osaa rauhoittua ja parasta mitä se tietää, on ihmisen sylissä istuminen ja rapstuksista nauttiminen.

Elzan sydän on siis puhdasta kultaa, mutta ulkonäössä neidillä on pikkuinen virhe. Siltä nimittäin puuttuu toinen silmä. Tietoa siitä, mitä on tapahtunut meillä ei ole. Silmän puuttuminen ei haittaa neitiä mitenkään ja alue on siistissä ja hyvässä kunnossa. On enemmän kuin todennäköistä, että asiasta ei koidu ongelmia tulevaisuudessakaan, mutta silmäpuutoksen vuoksi Elza lukeutuu erityisadoptiokoiriin ja se tullaan luovuttamaan omaan kotiin erillissopimuksella. Ennen Suomeen matkustamista silmä tullaan sulkemaan, ellei tuleva koti halua hoitaa asiaa adoption jälkeen.

Elzalla on korkeutta noin 45cm ja painoa 8-10kg.

17.2.2016
Ihana Elza on varattu omaan kotiin Suomeen.

3.4.2016
Kaunis Elza on saapunut omaan kotiinsa

5.6. 2016
Elza on nykyään Elsa, ja mitä ilmeisemmin solkkaa jo sujuvaa suomea, sillä se laittoi meille pitkän viestinkin jo tulemaan:

“Moi kaikki kulkurien kaverit!

Mun nimi on Elsa ja mä tulin Romaniasta kotiin kaksi kuukautta sitten, äiti halusi kertoa erityisadoptiokoirasta vaikka en mä nyt tiedä mikä mussa on niin erikoista muuta kun, että mulla on vaan yksi silmä. Muuten teen ihan tavallisia koirien juttuja, mutta joskus oon vähän kömpelö, kun ei oo ihan sellasta 360 asteen näkyvyyttä.

Äiti ja iskä on molemmat aika aamutorkkuja niin mä meen nuolemaan äitin naaman märäksi, että se veis mut aamulenkille. Jos ei kerralla onnistu niin hengailen niitten mahojen päällä kunnes ne ärsyyntyy ja nousee ylös.

No sitten me käydään lenkillä jossa mä oon aina naapuruston julkkis kun kaikki ohikulkijat haluu rapsuttaa ja kehuu kuinka kaunis mä oon. En aina niin jaksa keskittyä, kun on tärkeempiäkin asioita ulkona. Sitten äiti lähtee töihin ja mä jään sohvalle kiltisti nukkumaan yksin tai jos iskä on kotona niin sen viereen.  Äiti on välillä jopa kade kun mä niin jumaloin iskää.

Aika usein mennään äitin kanssa mummolle josta haetaan mun kaveri Niki ja mennään pellolle. Siellä pellolla saan juosta täysiä vapaana Nikin kanssa ja kaikki nauraa mulle ja ilkkuu etten osaa juosta normaalisti, mutta se on Romanialaisten tyyli sanon minä!

Kotona mulla on iso oma sänky, mutta säilytän siinä vaan miljoona luuta ja leluani ja nukun oikeessa sängyssä äitin ja iskän jalkopäässä, kuka nyt lattialla nukkuis? Sohva on myös mun paikka ja en kauheesti tykkää jos Niki yrittää kyläillessä siihen tulla, mutta kyl me aina sovitaan. Tykkään kaikista ja kaikesta ja oon aina valmiina mihin vaan. Lentokentältä lähtien oon ollut innokas hyrrä ja vauhti vaan kiihtyy vaikka tykkään myös vaan maata mun ihmisten sylissä sohvalla ja nauttia rapsutuksista.

Ps. Mulla oli kuulemma joku erlichioosi johon söin lääkkeitä tietämättäni makkaraan käärittynä ekan kuukauden. Ihmetytti vähän kun makkaran tulo loppu! Äiti vei mut verikokeeseen mistä en yhtään kyllä yhtään tykänny vaikka kiltisti kestin, mutta sieltä soittivat, että oon terve koira!

Terkuin Elsa”

———————————————————————————————————————————-

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Erityisadoptiossa olevat koirat on valittu huolellisesti yhteistyötahojemme kanssa yhteistyössä.Koirilla esiintyy jo tiedossa olevia puutteita, mutta niiden uskotaan soveltuvan kotikoiriksi, kunhan niiden mahdolliset erityistarpeet osataan tulevassa kodissa ottaa huomioon.

Kulukorvaus näille koirille määräytyy tapauskohtaisesti.

Erityisadoptioon kuuluville koirille tehdään normaalin luovutussopimuksen lisäksi erillissopimus erityisadoptioon kuuluvan koiran omistajalle.

Elza saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Elza on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenkotiutuvan koiran oppaaseen, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkittuja yhteydenottoja odottaa Taija Mäkinen.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.