Päivitetty 10.12.2019

Kodin saaneet kissat: NUUTTI ja REINO


Syntymäaika: n. 2013 ja 2010
Sukupuoli: Uroksia
Sijainti: Suomi (Helsinki)
Kastroituja

 

 

Perustiedot ja tausta

Kaksi kissaa Nuutti ja Reino majailevat tällä hetkellä Kulkurien kotihoitopaikassa kun edellisessä kodissaan koitui liian stressaavaksi tilanne, pienten lasten kanssa. Tarpeiden tekeminen vääriin paikkoihin oli viesti siitä, että kodissa olevat pienet lapset aiheuttivat hieman ahdistusta, erityisesti Nuutille. Niinpä he pääsivät Kulkurien kotihoitipaikkaan, odottamaan uutta omaa kotiaan, jossa ei ole pieniä lapsia.

Ruskeatiikeri Nuutti on aluksi hieman arka vieraiden ihmisten kanssa. Kun sitten ajan kanssa alkaa luottamaan ihmiseen, esiin tulee on ihmisrakas ja leikkisä kissa.
Ruskeatiikeri valkoinen Reino on äärimmäisen ihana kissa ja rakastaa kaikkia ihmisiä. Tulee puskemaan ja syliin, kun vain näkeekin mahdollisuuden siihen. Lasten kanssa Reino pärjää paremmin kuin Nuutti.
Reino on ollut tekemisissä myös koirien kanssa, mutta mikäli koira on liian yli-innokas, kokee Reino paremmaksi poistua tilanteesta ja siirtyä tarkkailemaan hieman ylempää.
Nuutti ei myöskään ole korille ilkeä, mutta on selkeästi ujompi niidenkin kanssa.
Nykytilanne
4.12.2019
Reino ja Nuutti kuulivat hyviä uutisia ja saivat oman pysyvän kodin kotihoitajansa luota.

19.3 2018
Pojat ovat edelleen kotihoidossa Helsingissä ja heillä on muuten kaikki hyvin, mutta se oma koti puuttuu. Kissat ovat tutussa ympäristössä reippaita ja hyvin ihmisrakkaita.
Illan tullen kun asettuu mukavasti sohvalle katsomaan telkkaria, saa pian seurakseen kaksi lämpöpatteria, jotka haluavat hyvin lähelle.
Kissoista kaikella tavalla herkempi Nuutti on saanut hyvin massaa luidensa ympärille, mutta ihmisen tulee edelleen kiinnittää huomiota siihen, että poika saa oman annoksensa syötyä. Se kun väistää välittömästi, mikäli toinen kissa tuee paikalle. Pojat ovat muuten huoletonta seuraa, mutta Nuutti tulee todennäköisesti aina tarvitsemaan henkilökohtaisen ruokavahdin ihmisestä. Tämä tehtävä on hyvin tärkeä 🙂
Missä heille aikuinen rauhallinen koti, jossa antaa paljon seuraa, hellyyttä ja tekemistä?

Edelliset päivitykset

7.8.2017
Pojat ovat viihtyneet kotihoidossa hyvin kesän ajan. Ruskearaidallinen Nuutti tykkää oleilla erityisesti kiipeilypuun keskitasolla ja joku korkeampi taso sillä olisi hyvä olla omassakin kodissa, josta se saa tarkkailla ympärillä tapahtuvaa. Yöt se nukkuu korituolin alla suojaisessa paikassa. Nuutti säikkyy helposti äkkinäisiä liikkeitä, mutta rauhallisessa ympäristössä sekin ottaa rennosti. Vieraita Nuutti juoksee sohvan taakse piiloon tarkkailemaan. Nuutti katselee ihmistä tarkasti silmiin ja on kaksikon se fiksumpi osapuoli 🙂

Reinosta on kuoriutunut aikamoisen hassu ja leikkisä otus, se jopa yrittää saada hoitopaikan isoa kollia painileikkeihin kanssaan ja turhautuu sitten kun se ei moiseen suostu. Reinoon saa äkkiä myös ääntäkin nopeampaa liikettä rapistelemalla namitikkupussia.
Molemmat kisut hakeutuvat ihan itse syliin aika ajoin rapsutuksia saamaan.
Reino tykkää myös ulkoilla ja osaa kävellä valjaissa hyvin. Reino sai ilmeisesti valjastellessaan jonkin vatsapöpön josta se on jo toipunut, mutta samalla lääkärikäynnillä sillä todettiin röntgenkuvassa luusilta viimeisessä lannenikamassa, joka voi jossain vaiheessa aiheuttaa oireita mm. hypätessä. Samalla lääkärikäynnillä Reino testattiin FIV/FeLV -negatiiviseksi.
Nuutti on kotona sisällä kiinnostunut ulkoilmasta, mutta valjaissa ulkoiluun sen luonne ei uskalla.

Nuutille kaikkein mieluisimmaksi ruoaksi on osoittautunut pakasteseiti, koska Nuutti on pieniruokainen ja hoikassa kunnossa, syö se lisäksi Royal Canin penturaksuja ja pussiruokaa pieniä määriä useamman kerran päivässä.
Reino ja Nuutti ovat siitä hyvä parivaljakko, sillä Reino ei ymmärrä yhtään kalan päälle, Nuutti saa syödä seitinsä rauhassa omaan hitaaseen tahtiinsa.
Nuutti väistää heti toisia kissoja kupillaan, joten se saa mennä usein myös omaan huoneeseen syömään ilman häiriöitä. Tähän tulee uudessa kodissa myös kiinnittää huomiota, sillä Nuutin puolia saa ihminen hiukan näissä syömistouhuissa pitää.

31.5.2017
Kisukaksikko siirtyi kotihoitoon Helsinkiin. Molemmat ovat sopeutuneet hyvin ja jopa ujompi Nuuttikin uskaltautui pian hakemaan itse rapsutuksia. Molempia saa nostella ja käsitellä hyvin. Nuutti on syntynyt 2013 ja tullut perheeseen nyt 7-vuotiaan Reinon kaveriksi pentuna. Reino on rauhallinen, mutta innostuu Nuutin kanssa välillä leikkimäänkin. Nuutti on tukeutunut jonkin verran Reinoon ainakin näin alkuun ja tarvitseekin reippaan kissakaverin seurakseen. Kotihoidossa kaikki tarpeet on tehty alusta asti vessaan ja kisut vaikuttavat oikein tyytyväisiltä oloonsa ilman lasten ja koirien tuomaa hulinaa. Nuutti on hyvin hoikassa kunnossa ja mieluisia ruokia etsitään vielä.

28.3.2017
Kaksi kissaa, Nuutti ja Reino, etsivät mielellään yhteistä uutta kotia, jossa ei ole pieniä lapsia.
Kissat asuvat tällä hetkellä Jyväskylässä, mutta omistaja pystyy viikonloppuisin tuomaan tarvittaessa lähemmäs pääkaupunkiseutua.
Kissat ovat leikattuja, rokotettu ja madotettu. Nuutti on jo sirutettu ja Reino tullaan siruttamaan.
Kissoilla on stressiä perheen pienempien lasten vuoksi, ja tulevat siksi etsimään uutta kotia.
_________________________________________________________________

Kissaa harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.
Jos harkitset rescuekissalle kodin antamista, muistathan että kyseessä on sitoutuminen eläimeen useaksi vuodeksi eteenpäin, kissan loppuelämän ajaksi.
Kissaa ei tule koskaan hankkia hetken mielijohteesta.

Ensimmäiset askeleet kodittoman kissan adoptiossa ovat eläimen adoptioprosessiin ja luovutussopimukseen tutustuminen. Näihin voit tutustua täältä:

Eläimen adoptointi
Luovutussopimus

Otathan yhteyttä meihin vasta, kun olet rauhassa harkinnut päätöstäsi antaa kodittomalle kissalle kodin.

yhteyshenkilö: Leila Mattila

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.