Päivitetty 05.12.2019

Enkelikoira: RITZ Nyk. Beni


Syntymäaika: 2006
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Glina)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta

 

Glina on pieni kylä, joka sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Bukarestista. Tarha sijaitsee vuokramaalla, valtavan pellon keskellä, jossa ei ole talvisin suojaa lunta ja hyytävää pakkasta vastaan, eikä kesällä suojaa polttavaa aurinkoa ja kuivuutta vastaan. Tarhan alueella on pieni mökkerö, jossa säilytetään pientä määrää ruokaa kerrallaan ja pienimmät pennut pääsevät sinne suojaan. Tarhalla ei voi säilyttää paljoa ruokaa kerralla tai mitään muuta rahanarvoista, sillä ne varastetaan. Tarhalla on jatkuvasti noin 300 koiraa.

Ritz on ollut pitkään Glinalla ja kun koiraa on pidetty ujona, on mahdollisuus adoptioon jäänyt saamatta. Ritz on ujohko, mutta tulee kuitenkin ihmisen luokse hakemaan herkkua ja rauhallisesti lähestyttäessä pysyy paikallaan ja antaa käsitellä itseään. Ritziltä mm. leikattiin huopaantunut turkki ja tämänkin käsittelyn antoi tehdä moitteetta.

Ruoka on Ritzille tärkeä asia, ja ruokailutilanne onkin ainoa kohta, jossa sanoo samassa häkissä asuvalle narttukoiralle. Mutta tämän suuremmin ei mikään häiritse pariskunnan yhteiseloa, vaan tulevat keskenään oikein hyvin toimeen.

Ritzin silmät ovat sameat vanhan koiran silmät, eikä luultavasti näe enään niin hyvin. Tarkemmin silmiä ei ole tutkittu ja tulevan kodin onkin syytä varautua vanhan koiran hoitoon ja eläinlääkärikuluihin, myös hampaiden osalta on hyvä varautua ainakin hammaskiven poistoon.
Ritz tarvitsee myös rauhallista liikuntaa, vyötärölle keräntyneiden kilojen poistamiseksi. Pienikin fyysinen kunnon kohotus luultavasti piristäisi Ritziä.
Ja niin useamman koiran tavoin, myös Ritz nauttii rapsutuksista ja huomiosta ja etsiikin kotia, jossa on rauhaa, rakkautta ja pehmeä peti, kotia missä vielä saisi nauttia ja tuntea kotikoirana olemisen onnen.

Kooltaan herrakoira on noin 50 cm ja painoa on noin 23 kg, josta hieman voisi muutaman kilon kotona pudottaa.

3.12.2019
Tänään saimme suru-uutisen. Vanha pappakoira Beni on nukkunut pois. Benillä todettiin pahanlaatuinen kasvain, jonka leikkaaminen ei olisi enää ollut mielekästä tai kannattavaa. Beni sai nukkua pois rauhallisesti kotonaan omistajansa syliin.

Beni sai elää rakastettuna kodissaan vuoden ja yhdeksän kuukautta. Se oli varmasti sen elämän parasta aikaa. Lämmin osanotto ja kiitoksemme kodille <3

Omistajan muistosanat Benille:

Oman kodin turvassa nukuit ikiuneen
sylissäni kuunnellen ääntäni joka kertoi
kuinka paljon sinua rakastan <3
Ainoa lohtu suuressa surussani on
ettet tunne kipua enää
saat rauhassa levätä rakas pappani
Kesti niin monta vuotta ennen kuin löysimme toisemme
pääsit vihdoinkin kotiin
sinusta tuli elämäni keskipiste
Olit niin hauras ja nöyrä
sanat eivät riitä kuvailemaan rakkautta
mitä tunsin sinua kohtaan kun katsoin silmiisi
ne olivat varmasti nähneet paljon pahaa
paljon välinpitämättömyyttä ja surua
Sinulla on rakas pappani
aivan erityinen paikka sydämessäni
ikuisesti <3
Toivottavasti tiesit kuinka rakas  olet minulle
Ikävöin sinua jokainen hetki……..

8.3.2018
Näin se päivä koitti 7.3.2018, jolloin vanha herra Ritz, uudelta nimeltään Beni, pääsi (suurella todennäköisyydellä) elämänsä ensimmäisen kerran pehmeään petiin ja kodin lämpöön. Onnea kodille ja Benille toivotan parasta elämää ja onnellisia päiviä.

7.2.2018
Uskomaton onni kohtasi vanhaa herraa. Ritz varattiin tänään ja pääsee kylmästä talvesta viettämään eläkepäiviään lämpöiseen kotiin, jossa on rakkautta ja koiraseuraa.

1.9.2017
Ritz tuli Kulkurien sivulle etsimään omaa kotiaan.

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Ritz saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ritz on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Yhteyshenkilö: Stina Nurmikoski

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.