Päivitetty 28.12.2017

Kodin saanut koira: REMO


Syntymäaika: 2014
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (OneVet)
kastroitu

 

 

Perustiedot ja tausta

OneVetin Cosoban tarha sijaitsee n. ½ tunnin ajomatkan päässä Bukarestista ja tarhaa ylläpitää eläinlääkäri-pariskunta Adina ja Dragos Vladut. Tarhalla on useampi sata koiraa, joista osa on OneVetin omia ja osa muiden eläinsuojelijoiden koiria, jotka ovat tarhalla, joko hoidossa tai odottamassa kotimatkaa.

Dr. Adinan työntekijä oli löytänyt Remon talvella 2016 tarhan läheiseltä pellolta puolikuolleena. Hän oli löydettäessä täysin luuranko, verissään ja iho huonossa kunnossa. Nyt on jo ihan eri poika, joka on täynnä energiaa.

Ihmisiä kohtaan on Remo ystävällinen, kiltti ja sosiaalinen, eikä ujostele vieraitakaan ihmisiä, pikemminkin rakastaisi kaikki puhki, jos vain olisi mahdollista. Huomatessaan kädessä olevan namin, on Remo innokas tarjoamaan eri toimintoja palkkion saadakseen, joten koulutuksen uskoisi olevan antoisaa molemmille, niin Remolle kuin ihmisellekin. Toisia koiria kohtaan on kohtelias ja tulee toimeen kaikkien kanssa ja vaikka onkin energinen menijä, ei ärsytä käytöksellään muita koiria.

Mikäli sinulla on tarjota aktiivista kotia, harrastuksen ja liikunnan puitteissa, on Remo löytänyt hengenheimolaisensa.

Remo on upea ja isohko koira, noin 60 cm ja paino noin 25 kg.

28.12.2017
Tämän vuoden viimeinen Kulkurilento saapui 23.12.2017 Helsinki-Vantaan lentokentälle ja mukanaan Remo. Kovin kauan ei siis perhe joutunut kultapoikaa adoptiopäätöksen jälkeen odottamaan. Kentällä olikin se kohtelias ja reipas Remo, joka hurmasi perheensä välittömästi. Onnea kodille ja ihanaa uuden elämän alkua Remolle.

12.12.2017
Remo on tänään varattu omaan kotiin.

28.11.2017
Ystävällinen ja kohtelias Remo ottaa aktiivit vastaan marraskuussa tuttuun tapaansa, ensin syödään tarjotut namit, sitten otetaan rapsutukset vierailta vastaan. Remo on edelleen sosiaalinen, reipas ja avoin koira, joka ei vierasta miehiäkään, vaan Remo onkin hänen pelastaneen miehen suuri ihailija. Lääkitystä on saanut iho-ongelmiin ja lääkkeenkin Remo ottaa mukisematta vastaan. Uusia kuvia ja videoita.

21.9.2017
Hurmuripoika, joka ottaa ilon irti silloin kuin se vain on mahdollista. Remo on siirretty sisälle asumaan ja se hetki, kun pääsee ulos juoksemaan ja tapaamaan uusia ihmisiä on Remolle yhtä juhlaa. Jokainen solu Remosta tärisi onnesta ja nautinnosta, kun sai huomiota ja rapsutuksia. Tarhaelämän stressi näkyy Remon ihossa osittain karvattomina läikkinä. Ihoa hoidetaan, mutta varmasti paras hoito tulee kodin muodossa ja tarhaelämän taakse jäädessä.
Uusia kuvia ja video lisätty.

22.7.2017
Aktiivimme tapasivat Remon, joka päästetään pihalle tapaamaan Suomen vieraat. Intoa piisaa, kun Remo pääsee pihalle juoksemaan. Pienen hetken, jonka koirat viettävät vapaana ulkona, on siinä ajassa kerittävä purkaamaan se kaikki energia ja into, mitä päivän ja vuosien mittaan kertyy. Rauhoittumisenkin Remo kyllä osaa ja pysähtyykin mielellään rapsutettavaksi, hieman alistuenkin. Pihalla ollessaan, oli muille koirille kohtelias ja uusille ihmisille rohkea.

12.6.2017
Tällä hetkellä Remo asuu häkissä ja pieni tila ja toimeeton elämä on energiselle koiralle stressaavaa elämää. Remo on erittäin kiltti ja ihmisrakas koira, mutta tuon virikkeettömän elämän tähden nousevat kierrokset korkealle ja rauhoittumien ottaa aikansa. Kotioloissa, missä on päivän mittaan toimintaa, Remo oppii myös tuon rauhoittumisen. Remo on iso ja näyttävän näköinen ja siitä saa upean kaverin, joka tykkää käyttää päätään. Toimelias koira, joka lähtee lenkille mukaan varmasti mielellään.

24.3.2017
Remo tarvitsee tekemistä, niin kuin jokainen nuori koira, jolla on käyttämätöntä energiaa. Turhautuminen tarhalla näkyy haukkumisella ja kierroksien nousemisella, kun jotain uutta tapahtuu ja näin myös Remossa näkyy häkkielämän tylsyy. Remo asuttaa häkkiään Cosminan kanssa ja on tämän dominoivan nartun kanssa sopusoinnussa ja väistää, mikäli Cosmina komentaa, eikä Remo provosoidu muista koirista millään tavalla, vaan sopuisasti odottaa jos joku huomioisi hänet jollain tavalla.

*******************************************************************************************************************************

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Remo saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Remo on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Yhteyshenkilö: Stina Nurmikoski

 

 

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.