Päivitetty 08.05.2023

Rescue Me! – Koirien tarina julkaistaan Yle Areenassa ja Yle TV1:llä kesäkuussa


Kuva: Yle

 

Vihdoin saamme julkaista vuoden odotetuimman uutisen!

Ylen tuottama dokumenttisarja Rescue Me! –  Koirien tarina julkaistaan kesäkuussa Yle Areenassa 18.6.2023 ja Yle TV1:llä alkaen 20.6.2023.

Olemme saaneet olla mukana dokumenttisarjan teossa noin 1,5 vuoden ajan ja pian on aika tuoda Romanian eläinsuojelullinen tilanne, kodittomat koirat, Kulkurien toiminta ja etenkin kolme huikeaa koirapäätähteämme kaikkien teidän olohuoneisiin.

 

Tänään (13.4.2023) julkaistussa Ylen tiedotteessa sarjasta kerrotaan seuraavasti:

Rescue Me! – Koirien tarina seuraa rescuekoirien elämää romanialaisilla koiratarhoilla, niiden matkaa Suomeen Rescueyhdistys Kulkurit ry:n avulla ja sopeutumista uusiin koteihin.

Sarjan pääosissa on kolme koiraa. Aggressiiviseksi leimattu Harri-Tapio on viettänyt puolet elämästään koiratarhalla. Takkuturkkinen, sokeaksi arvioitu Naava löytyi harhailemasta pellolta. Sympaattinen pikkukoira Vieno pelastettiin bussipysäkiltä tiineenä ja etutassu murtuneena.

Kodittoman koiran kohtalo Romaniassa on karu. Koirat voivat elää vapaana, nälissään ja janoissaan, alttiina liikenteelle, onnettomuuksille, sairauksille ja väkivallalle. Koiratarhoilla eläimet viettävät loppuelämänsä häkeissä, joista ainoa ulospääsy on adoptio eläinsuojelijoiden ja rescueyhdistysten avulla. Dokumenttisarja näyttää viattomien koirien näkökulmasta ihmisten tekojen seuraukset.

 

Koirat ovat sarjan päähahmoja – tarinat kerrotaan niiden näkökulmasta

 

Kuva: Yle

Harri-Tapio

Väärinymmärretty Harri-Tapio, lempinimeltään Tapsa, on vilkas ja energinen koira. Vahva ja kookas Tapsa pelottaa jopa koiratarhan henkilökuntaa. Kulkurit ry haluaa kuitenkin antaa nuorelle koiralle  mahdollisuuden.

 

Kuva: Yle

Naava

Naava on suurikokoinen, lempeä eläin, jonka turkki on huopaantunut takkuiseksi. Arvellaan, että vanha koira on sokea, ja sen mahdollisuus saada koti on epätodennäköinen. Selviääkö Naava edes hengissä pitkästä ja rankasta automatkasta Suomeen?

 

Kuva: Yle

Vieno

Vieno on bussipysäkiltä pelastettu suloinen pikkukoira. Sen takajalka vaikuttaa toista lyhyemmältä, mikä voi johtua jostain vanhemmasta vammasta. Koiralla saattaa olla selkä- ja jalkakipuja. Vieno hurmaa olemuksellaan kaikki ja pääsee Suomeen.

 

Tervetuloa mukaan seuraamaan koirien tarinaa!

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.