Päivitetty 14.03.2023

Kotia etsivä koira: NIILA


Syntymäaika: 1/2022
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
ei steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

14.3.2023

Carpe on lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarha on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa vuosina 2016-2019. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse:  ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää normaalisti 120-150 koiraa, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää tarhalla asuvat työntekijät, romanialainen pariskunta. Koronatilanteen vuoksi koirien määrä tarhalla on tällä hetkellä noin 190 koiraa. 

Carmen ja Carpe ovat lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. 

Niila asuu Carpen tarhalla ja jakaa meluisan häkkinsä aremman, vanhemman koiran kanssa. Hän on ollut ennen omistettu koira, mutta omistaja on kuollut jonka seurauksena Niila joutui tarhalle. Kulkurien aktiivien tavatessa hänet helmikuussa on Niila hieman varuillaan sekä ihmeissään oudosta tilanteesta, eikä alkuun uskallakaan oikein ottaa nameja tai enempää kontaktia aktiiveihin. Hetken häkissä oltuaan alkavat namit kuitenkin kiinnostella ja Niila tulee ottamaan niitä jopa ihan kädestä asti. Namittelun jälkeen ihmiset alkavatkin olla hieman kiinnostavampia ja Niila alkaa ottaa enemmän kontaktia, ja käy esimerkiksi haistelemassa kynää. Ensimmäinen silitysyritys on hänen mielestään hieman liian jännittävä, ja Niila kommunikoi tämän hienosti vilauttamalla varovasti hampaitaan. Hetken tuumauksen päästä kuitenkin uusintayritys namien kanssa onkin ihan ok ja Niila jääkin paikalleen ja antaa silittää. Hän on tästä kuitenkin hieman hämillään, mutta lyhyessäkin ajassa silti selvästi vähän rohkaistuu. Carmen kuvailee Niilaa herkäksi ja lempeäksi koiraksi, ja hänen ei kuulla haukkuvan aktiivien vierailun aikana. Herkkä pieni Niila on hauska “turvatassu” eli hän nostaa toista etutassuaan kun menee hämilleen tai tarvitsee tuumaustaukoa.

Niila toivoo tulevalta kodiltaan varmasti rauhaa, aikaa sekä ymmärrystä aran koiran mielenmaisemasta. Niila ei herkkyytensä vuoksi välttämättä siis ole sopivin pienten lasten perheeseen tai keskustan hälinään.

Niila on noin 35cm ja painaa 8kg.

Päivitykset 

14.3.2023

Niila aloitti oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa!


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Niila saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Niila on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Yhteyshenkilö: Anni Veijola 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.