Päivitetty 18.06.2023

Kodin saanut koira: POLLY (nyk. Lucy)


Syntymäaika: 8/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Carpe on lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarha on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa vuosina 2016-2019. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse:  ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää normaalisti 120-150 koiraa, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää tarhalla asuvat työntekijät, romanialainen pariskunta. Koronatilanteen vuoksi koirien määrä tarhalla on tällä hetkellä noin 190 koiraa. 

Carmen ja Carpe ovat lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi.

Perustiedot ja tausta
12.4.2023

Polly on löytynyt Bukarestista hylättynä haahuilemasta kesällä 2022 josta Carmen oli pelastanut hänet turvaan Carpen tarhalle.

Polly asustelee tällä hetkellä useamman koiran kanssa isossa häkissä, josta löytyy pääsy myös ladon puolelle. Polly jää porukassa hieman taustalle eikä ole ensimmäisten joukossa pyytämässä huomiota. Vapaaehtoistyöntekijämme saapuessa häkkiin ja Polly ottaa vieraat ihmiset iloisesti ja luottavaisesti vastaan. Polly vaikuttaakin hyvin ihmisrakkaalta tytöltä, joka nauttii saamastaan huomiosta. Pollyn käsittely luonnistuu hyvin ja tyttö viihtyisi sylissä pidemmänkin aikaa. Pollyn turkki on melko huonossa kunnossa ja on paikoin huovuttunut pienille rastoille. Pollyssa on hieman terrierimäistä ulkonäköä sekä myös sisukasta terrierin luonnetta, kun joutuu puolustamaan itseään toista koiran vastaan. Hän kuitenkin kommunikoi hienosti isossa koiralaumassa jossa konflikteja sattuu herkemmin. Polly jakaa häkin mm. Belugan kanssa.

Polly voisi sopia monenlaiseen perhekokoonpanoon ja ympäristöön mutta saattaisi viihtyä parhaiten aikuisperheessä tai perheessä, jossa ei ole ihan pieniä lapsia. Hän voisi sopia ainoaksi koiraksi tai toisen koiran kaveriksi. Kaikkiin kotikoiran taitoihin tulee tutustuttaa rauhassa ja kärsivällisesti positiivisin keinoin ja koiran ehdoilla. Tulevan kodin tulee siis olla sitoutunut positiivisiin ja koiralähtöisiin koulutusmenetelmiin.

Polly on kooltaan noin 30 cm korkea ja painaa noin 5-6kg. Iältään Polly on noin 2,5 vuotias.

Päivitykset
17.6.2023
Pollyn elämä kodittomana koirana on nyt takana ja uusi elämä Lucy-koirana oman perheen kanssa on alkanut! Kaikkea hyvää Lucy ja perhe!

9.5.2023
Pollylle kantautui tänään ilouutisia, hänet on varattu ikiomaan kotiin!


12.4.2023
Ihana Polly aloitti oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa!


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Polly saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Polly on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilönä toimii: Reetta Olli

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.