Enkelikoira: FAMMU

Syntymäaika: 2010
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa, One Rescue Association, Cosoba
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenkuvaukseen adoptioprosessistammeoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

15.2.2023

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikottain.

Eräs paikallinen nainen toi Fammun Cosoban tarhalle toukokuun lopussa. Nainen oli pitänyt siitä sekä useasta muusta koirasta huolta, mutta nainen oli talousongelmiensa takia joutumassa vankilaan. Hän toivoi, että tarhalla voitaisiin huolehtia koirista eikä niitä tarvitsi hylätä kadulle. Adina suostui ottamaan koirat, vaikka tarha onkin aivan ääriään myöten täynnä.

Vieraillessamme Cosoban tarhalla kesäkuun alussa, oli Fammu asunut tarhalla vasta viikon. Fammu jakaa häkin Esterin ja Mumman kanssa. Häkkikokoonpano ei ole ideaalein, varsinkaan Esterille ja Mummalle, jotka jännittävät uutena tullutta Fammua. Fammu puolestaan ei näytä välittävän, vaikka häkkikaverit sille ärähtävätkin. Aktiivien heitellessä nameja Fammulle sekä muille koirille, kiilaa Fammu rohkeana niitä etunenässä hakemaan. Fammu on hieman päällekäyvä, eikä osaa varoa muita koiria tai ymmärtää niiden kommunikointia, vaan menee rohkeasti tilanteisiin rähisemättä itse ollenkaan.

Fammun ei ole kuultu haukkuvan, eikä häntä näytä haittaavan, vaikka muut koirat viereisissä häkeissä tai pihan puolella haukkuvat. Fammu ei myöskään välitä, vaikka isompi koiraporukka tuijottaa häkin ulkopuolella aktiivien vierailua, vaan keskittyy ihmisiin, herkkuihin ja saamaansa huomioon.

Fammu on kerrassaan upea, iloinen ja rohkea vanhempi koira. Hän pitää ihmisistä, nameista ja rapsutuksesta. Erityisesti namit kiinnostivat ja maistuivat rouvalle kovasti. Fammu on kauniinvärinen ja hyvin persoonallisen näköinen. Fammulla on useampia arpia, joista voimme päätellä elämän olleen rankkaa. Hurmaavat tummat korvat ja upeat silmät sulattavat varmasti monia sydämiä. <3

Fammun hampaat ovat vanhemman koiran tavoin kuluneet ja erityisesti taaemmat kulmahampaat ovat huonossa kunnossa. Hänellä oli tavattaessa hyvin pitkät kynnet, jotka Adina oli leikkaamassa pian lyhyemmiksi.

Fammulla on seniorirouvana jo jonkinlaista kremppaa ja raihnaisuutta, mutteivät ne näytä elämäniloista rouvaa pysäyttävän. Parasta rouvalle olisi löytää oma vanhuudenpäivien koti, jossa tämä saisi olla mukana yhteisessä arjessa.

Fammulle etsitään kotia, jossa on jo ennestään koirakokemusta sen mahdollisesta rotuperimästä johtuen. Tulevan kodin on syytä tutustua molossikoirien erityispiirteisiin etukäteen. Fammulle etsitään kotia, joka sitoutuu noudattamaan koiralähtöisiä, nykyaikaisia koulutusmenetelmiä.

Fammu on kooltaan noin 55 cm korkea ja 24-25 kg painava.

 

Päivitykset

11.4.2023

Fammu ei ehtinyt päästä enää omaan kotiin vaan nukkui pois tarhalla todennäköisesti sydämen pysähdyttyä. Rauhallista matkaa rakas Fammu.

15.2.2023

Fammu asuu nykyään tarhan klinikan sisätiloissa toisen narttukoiran kanssa. Fammu-raasu oli mennyt huonoon kuntoon asuessaan pihalla muiden koirien kanssa, ja laihtunut paljon, joten se siirrettiin tammikuussa asustelemaan sisätiloihin, jossa siitä voidaan pitää yksilöidysti parempaa huolta. Nyt mummeli onkin jo paremmassa kunnossa ja pirteämpi.

Fammu on oikein iloinen vierailevista ihmisistä ja syö innoissaan nameja kädestä ja nousee vasten kerjäämään herkkuja. Rapsutukset Fammu ottaa ilolla vastaan, hännäntöpö innokkaasti heiluen. Fammun olisi jo korkea aika päästä pois tarhalta, viettämään rauhallisia ja turvallisia eläkepäiviä omaan kotiin. <3

29.9.2022

Aktiivimme tapasivat Fammun syyskuussa jälleen tarhalla. Tällöin se asui vapaana tarhan sisäpihalla, missä se luovii sujuvasti koirien keskellä omaan rauhalliseen tyyliinsä. Fammulle pihalla asuminen ja isossa laumassa oleminen tuntuukin sopivan. Se tulee ihmisten luo rapsuteltavaksi ja syö nameja mielellään. Aktiivimme kuvailevat sitä liikuttavaksi, helläksi ja hömelöksi mummukaksi, joka touhuilee omiaan sen kummemmin välittämättä muista koirista tai ärinöistä. Enää tältä aivan upealta mummolta puuttuu oma koti.

Lisätty uusia kuvia ja videoita ihanasta Fammusta.

24.6.2022

Fammu-rouva aloitti oman kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia.

Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Fammu saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Fammu on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Yhteydenotot:  Sanja Martikainen

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: