Päivitetty 20.06.2023

Kodin saanut koira: TOUHO


Syntymäaika: 02/2021
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
Ei kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
11.4.2023

Carpe on lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarha on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa vuosina 2016-2019. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse:  ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää normaalisti 120-150 koiraa, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää tarhalla asuvat työntekijät, romanialainen pariskunta. Koronatilanteen vuoksi koirien määrä tarhalla on tällä hetkellä noin 190 koiraa.  

Carmen ja Carpe ovat lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. 

Touhon menneisyydestä emme tiedä paljoakaan, sillä hän oli vain ilmestynyt eräs aamu tarhan sisäpuolelle ja hypännyt työntekijän syliin. Touho on leikkisä, energinen ja hauska pienehkö hepulipylly, jota ehdottomasti eniten kiinnostaa ja motivoi ihmisten kehut, kosketukset ja huomio ylipäätään. Namitkaan eivät kiinnosta niin paljoa kuin ihmisten antama huomio, joten myöhempiin ohjaus ja koulutustilanteisiin kannattaa löytää vaihtoehtoinen motivaattori palkitsemiseen herkkujen tilalle (kosketus, oma lelu yms). Touho tuntuu olevan melko valmis kotikoiraksi, vaikkakin kaipaa paljon määrätietoista ohjausta esimerkiksi rauhoittumisen kanssa.  Hän saa aivan valtavia energiapiikkejä ja ottaa kierroksia kun innostuu -tämä kannattaa ja pitää huomioida pienten lasten kanssa. Touho kaipaa ympärilleen rescuekoiraa ymmärtävää perhettä,  ja ihmisiä jotka eivät sohvalla mielellään kuluta ihan jokaista päivää. Aktiivinen elämäntyyli tuntuisi istuvan tälle hepulipyllylle hyvin -tai kuka tietää, ehkä hänestä kuoriutuukin sohvan nurkassa viihtyvä rauhallinen nautiskelija, jota ei urheilu kiinnosta kuin telkkarista, mutta näin lähtökohtaisesti oletamme kyllä Touhon tarvitsevan aktiivisen perheen, jotta hän saa purkaa ylimääräisen energian helposti pois.

Touho asuu tällä hetkellä pienemmän aran koiran kanssa ja näyttää tulevan toimeen tarhan muidenkin asukkaiden kanssa. Touho rakastaa eniten ihmisiä mutta tulee toimeen kyllä myös muiden koirien kanssa. Touho soveltuu perheen ensimmäiseksi koiraksi, tai perheeseen, jossa on jo koiria. Koska Touho on rohkea, lempeä ja huomiosta nauttiva, näemme hänen sopivan myös lapsiperheeseen. Lapsiperheeseen adoptoiminen on siis mahdollista, mutta ensisijaisesti toivomme perheen pienempien olevan vähintään kouluikäisiä. On tärkeää muistaa ja ymmärtää, että Touholla tuskin on mitään kokemusta kotikoirana elosta, joten valjaat, hihnassa kävely, sisäsiisteys ja niin edelleen on kaikki täysin uutta sille, joten on ehdottoman tärkeää olla asettamatta suuria odotuksia ja tavoitteita Touhon ensimmäisten kuukausien kotona olemiseen. Myös Touhon turkki kaipaa hieman huomiota. Mahdottoman hauska, suloinen ja rohkea tyyppi.

Touho on aikuinen koira, noin 2- vuotias ja painaa 12kg. Korkeutta löytyy noin 42 cm.

Päivitykset

20.06.2023
Touho saapui lauantaina 17.6. Suomeen ja aloitti elon ihka oman perheensä kanssa. Kaikki on niin kovin jännittävää ja uutta! Tästä se ihana elämä alkaa. Onnea koko perheelle!

21.05.2023
Touho pieni hepulipylly on varattu omaan kotiin! Kotimatkan odotus on alkanut.

11.04.2023
Touho saapuu adoptio-ohjelmaan luonteelleen omaisesti energiaa puhkuen ja huomioita hakien. Tästä alkaa Touho-hepulipyllyn kodin ja oman perheen etsintä!


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Touho saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Touho on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Linkit ja yhteydenotto

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Linda Nirkkonen
linda.nirkkonen@kulkurit.fi

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.