Päivitetty 13.08.2022

Kodin saanut koira: MUMMA


Syntymäaika: 2009
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
26.3.2022
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikottain.

Herttainen seniorimummeli Mumma on asunut Cosobassa nyt puolisen vuotta. Elämänsä ensimmäiset noin kuusi vuotta Mumma on ollut samanikäisen häkkikaverinsa kanssa ns. korttelikoira eli asunut vapaana kadulla ja saanut silloin tällöin ruokaa korttelissa asuvilta ihmisiltä. Koiria eniten ruokkinut perhe vei kaksikon lopulta yksityiselle tarhalle, jossa he viettivät 6-7 vuotta, kunnes siirtyivät Cosobaan Adinan hoiviin. Cosobassa nämä kaksi mummelia asuvat samassa häkissä keskenään.

Mumma ja hänen häkkikaverinsa ovat kovin reppanan oloisia eivätkä luultavasti enää näe ja kuule kunnolla. Kaksikko on selkeästi tyytynyt vähään koko elämänsä. He eivät ole niinkään arkoja, mutta eivät vaan ymmärrä heitä kohtaan osoitettua kiinnostusta. Mumma antaakin koskettaa itseään, vaikka kosketus on hänelle selkeästi uutta ja outoa. Molemmat ovat kuitenkin kiinnostuneita ja uteliaita häkissä vierailevia ihmisiä kohtaan, mutta myös hämillään tilanteesta. Mumma syö nameja kädestä ja pysyttelee rauhallisena ihmisten luona. Mumma ja häkkikaveri ovatkin molemmat rauhallisia ja kovin liikuttavan oloisia. Mumma vaikuttaa rohkeammalta kuin häkkikaverinsa. Mumma haukkuu jonkin verran häkin läpi pihalla vapaana oleville koirille.

Mumman selkä on notkolla ja hänellä on selvästi liikaa painoa. Mummalla on myös varmasti kaikenlaista vanhuuden tuomaa kremppaa. Mumman hampaita ei ole tarkastettu, mutta mitä luultavimmin mummelin hampaat eivät ole kovinkaan hyvässä kunnossa eli jonkinlaista hammasremppaa on todennäköisimmin tiedossa.

Vaikka Mumma onkin jo ehtinyt korkeaan ikään, olisi ihanaa, jos hän pääsisi vielä kokemaan, miltä tuntuu elää rakastettuna perheenjäsenenä ikiomassa kodissa, jossa rakkautta ja hellyyttä on tarjolla koko elämän edestä. Tulevan kodin on hyvä varautua vanhuuden tuomien kremppojen hoitamiseen ja on myös tärkeää muistaa, että kotikoirana oleminen on Mummalle täysin uutta ja häntä tulee totuttaa uuteen kotiin pienin askelin ja koiran ehdoilla. Mumma viihtyisi varmasti parhaiten rauhallisessa aikuiskodissa.

Mumma on arviolta noin 50-55cm korkea ja painaa noin 25kg tai enemmän.

Päivitykset

13.8.2022
Mumma matkusti tänään vihdoinkin omaan kotiinsa. Onnea Mummalle ja perheelle! <3

17.5.2022
Mumman onnenpäivä on koittanut, sillä hänet on nyt varattu omaan kotiin!

26.3.2022
Herttainen Mumma aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. 

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Mumma saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mumma on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa. 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Nancy Tahlfeldt

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.