Päivitetty 13.08.2022

Kodin saanut koira: VALOROS


Syntymäaika: 2010
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
14.5.2022
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain.

Hurmaava senioriherra Valoros hylättiin tarhalle omistajansa toimesta koiran tullessa liian vanhaksi ja näin ollen taakaksi. Adina ei tarkkaan muista, milloin tämä tapahtui.

Aktiivimme tapasivat Valorosin tarhalla maaliskuussa ja kuvailevat tätä aivan ihanaksi ihmisliimaksi. Valoros painautuu heti häkkiin tulleita vieraita vasten ja selvästi rakastaa ihmisiä suuresti. Valoros kiipeää ihmisten syliin saadakseen huomiota, tunkeutuu mielellään ihmisen kainaloon ja jopa herkut jäävät kakkoseksi, kun huomiota on tarjolla. Kun vierailijat tekevät lähtöä häkistä, pyrkii Valoros kovasti heidän mukaansa.

Aktiivien arvion mukaan Valoros on varsin vaatimattoman oloinen ja olisi varmasti erittäin tyytyväinen saadessaan oman pehmoisen pedin ja sohvan sekä omat ihmiset, joilta riittää paljon rakkautta ja huomiota annettavaksi. Tulevan kodin olisikin hyvä varautua siihen, että Valoros todennäköisesti valloittaa sekä sängyn että sohvan, jotta saisi nukkua oman ihmisensä vieressä ja katsoa tv:tä tämän kanssa.

Valoros on kaikin puolin iloisen ja tasapainoisen oloinen senioriherra. Valoros arvostaisi varmasti rauhallista ja tasaista elämänmenoa tulevassa kodissaan, jossa saisi viettää eläkepäivänsä omien ihmistensä helliteltävänä.

Valoros on arviolta n. 60cm korkea ja painaa n. 33kg. Valorosin toinen silmä hieman rähmii, mutta Adina on luvannut huuhtoa sitä.

Päivitykset

13.8.2022
Valoros-pappa pääsi tänään vihdoin matkustamaan omaan kotiinsa. Onnea Valorosille ja perheelle! <3

22.5.2022
Tänään on Valorosin aika saada parhaita uutisia, hänet on nimittäin varattu omaan kotiin!

14.5.2022
Lisätty uusi video Valorosista.

16.4.2022
Suloinen nallekarhu Valoros on lisätty Kulkurien adoptio-ohjelmaan.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Valoros saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Valoros on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Nancy Tahlfeldt

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.