Päivitetty 06.08.2023

Kodin saanut koira: ESTERI nykyisin Mimmi


Syntymäaika: n. 2009
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

16.1.2023

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikottain.

Esteri on viettänyt Cosoban tarhalla nyt noin puolisen vuotta. Elämänsä ensimmäiset noin kuusi vuotta Esteri on ollut saman ikäisen häkkikaverinsa Mumman kanssa ns. korttelikoira eli asunut vapaana kadulla ja saanut silloin tällöin ruokaa korttelissa asuvilta ihmisiltä. Koiria eniten ruokkinut perhe vei kaksikon lopulta yksityiselle tarhalle, jossa he viettivät 6-7 vuotta, kunnes siirtyivät Cosobaan Adinan hoiviin. Cosobassa nämä kaksi mummelia asuvat samassa häkissä keskenään.

Esteri on rauhallinen ja kovin liikuttavan oloinen mummokoira. Esteri ei luultavasti näe tai kuule kovin hyvin, mutta namit maistuvat yhtä kaikki. Mummo on selvästi tyytynyt elämässään vähään ja jäänyt vähäiselle huomiolle, sillä se ei oikein tunnu ymmärtävän saamaansa huomiota ja kosketuksia.

Esteri on hieman varautunut ja pysyttelee enemmän taka-alalla. Kosketus on Esterille outoa, mutta se kuitenkin jää ihmisen lähelle syömään herkkuja kädestä. Esteri ovat kiinnostunut ihmisistä ja ympärillä tapahtuvista asioista, mutta on selvästi hämillään siitä, että hänestä ollaan kiinnostuneita.

Esteri on arviolta 13 vuotias. Korkeutta sillä on suunnilleen reilut 50cm ja painoa noin 25kg. Esteri saattaa hyvinkin olla kokonaan tai lähes puhdasrotuinen valkoinenpaimenkoira.

Esteri on hieman pulleassa kunnossa ja laihdutuskuuri tekisi terää vanhoille nivelille. Esterillä on todennäköisesti kaikenlaista vanhuuden kremppaa, mutta siitä huolimatta se varmasti ansaitsisi vielä oman rakastavan kodin ja huomion osoituksia viimeisille päivilleen. <3

Päivitykset
29.07.2023
Esteri saapui Suomeen.

27.06.2023
Esteri on varattu omaan kotiin Suomeen.

16.1.2023

Esteri asustelee nykyään vapaana tarhan pihalla muiden koirien kanssa. Tämä muutos näyttää vaikuttaneen Esteriin positiivisesti ja se tuntuu olevan hieman avoimemman oloinen, kuin ensimmäisen kerran aktiiviemme tavattua sen. Esteri arastelee suoraa kontaktia ja vetäytyy kauemmas, jos ihmiset yrittävät lähestyä sitä suoraan. Utelias Esteri on kuitenkin ja lähestyykin ihmisiä, kun siihen ei kiinnitetä huomiota niin paljon.

Uusia kuvia ja videoita lisätty.

25.8.2022

Esterin kumppani Mumma lähti uuteen kotiinsa ja Esteri asuu nyt uuden vanhan narttukoiran kanssa samassa häkissä. Esteri syö herkut kädestä mutta pysyttelee muuten omissa oloissaan, kun häkissä on vierailijoita. Ihmisen huomioon tottumaton Esteri ei oikein osaa olla kiinnostunut myöskään ihmisistä, vain herkut kelpaavat. Uskomme kuitenkin, että omille ihmisilleen Esteri lämpenisi pikkuhiljaa, kun saisi omassa tahdissaan tehdä tuttavuutta ja luoda luottamuksen.

Uusia kuvia ja uusi video lisätty.

4.5.2022

Ihana Esteri aloittaa oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa. <3

 


 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Esteri saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Esteri on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Esterin yhteyshenkilönä on Sarianna Syrjä.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.