Päivitetty 03.08.2023

Kodin saanut koira: PUS-PUS (nyk. Ukko)


Syntymäaika: 08/2022
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
27.6.2023

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain. 

Toimijamme tapasivat Pus-Pusin tarhalla helmikuussa 2023 Romanian reissulla. Ihana hellyyttävä Pus-Pus saapui tarhalle noin syyskuussa 2022 siskonsa Lops-Lopsin ja emonsa Viu-Haun kanssa. Pennut oli löydetty emonsa kanssa metsästä, kun pennut olivat todella nuoria. Pus-Pus asustelee tarhalla vapaana sisäpihalla muiden koirien kanssa.

Pus-Pus on todella tasapainoinen nuori pentu, joka nauttii ihmisen huomiosta suunnattomasti. Tätä hellyyttävää tyyppiä saa kääntää, vääntää, pyörittää ihan miten vain. Pus-Pus saa nimensä sen mahdottoman suuresta pusuttelun määrästä. Jos Pus-Pus saisi päättää, viihtyisi hän mieluiten ihmisen kainalossa sylissä antamassa pusuja. Pus-Pus nauttii myös toisista koirista, mutta leikit saattavat välillä mennä vähän liian rajuksi, kun se ei ihan vielä tiedä missä menee raja. Pus-Pus kuitenkin kuuntelee hyvin toisten koirien kommunikointia ja lopettaa leikkimsen kun sille sanotaan. Toimijamme kertovat, että Pus-Pus on koko ajan heidän vierellä ja lähellä sisäpihalla. Pus-Pus, niin kuin siskonsa viihtyy kissa aitauksen vieressä ja lepäilee siinä. Tämän perusteella pentuja voi myös harkita kissan kanssa samaan talouteen.

Pus-Pus vaikuttaa rennolta, rauhalliselta kaverilta, joka nauttii suunnattomasti huomiosta. Pennun kohdalla on kuitenkin hyvä tiedostaa, että luonne voi vielä muuttua ja pinnan alta voi vielä kuoriutua kunnon riiviö. Pennut eivät myöskään ole tarhalla nähneet monia asioita, esim varusteiden laitto, television äänet, peilit, lattiat yms. ovat vieraita asioita. Pus-Pusin voisi kuitenkin kuvitella monenlaiseen kotiin, mutta ison koonsa takia sitä ei luovuteta pienten lasten lapsiperheeseen. Vaikka Pus-Pusin voisi kuvitella monenlaiseen ympäristöön, täytyy ymmärtää, että Pus-Pusin kuvaus on tarhakäytöksen perusteella tehty ja käyttäytyminen voi muuttua hyvinkin paljon kotiutumisen edetessä.

Valloittavan ihana Pus-Pus on nyt kooltaan 52cm ja 25 kg, mutta se tulee vielä kasvamaan, arviolta noin 30-40kg kokoon.

Päivitykset

30.7.2023
Ihana Pus-Pus pääsi matkustamaan omaan rakastavaan kotiin Lauantaina. Nykyään tätä söpöliiniä kutsutaan nimellä Ukko. Onnea Ukko ja perhe! <3

27.6.2023
Ihana Pus-Pus on vihdoin varattu! Pian hänkin pääsee matkustamaan siskonsa perässä Suomeen. <3

3.4.2023
Ihana Pus-Pus pääsee Kulkureiden adoptio ohjelmaan etsimään omaa loppuelämän kotiaan.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pus-Pus saapuu Suomeen steriloituna/kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta.

Lisäksi Pus-Pus on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Jaate Serlippens

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.