Päivitetty 18.06.2023

Kodin saanut koira: LOPS-LOPS (nyk. Vesta)


Syntymäaika: 08/2022
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
17.6.2023

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain. 

Toimijamme tapasivat Lops-Lopsin tarhalla helmikuussa 2023 Romanian reissulla. Ihana hellyyttävä Lops-Lops saapui tarhalle noin syyskuussa 2022 veljensä Pus-Pusin ja emonsa Viu-Haun kanssa. Pennut oli löydetty emonsa kanssa metsästä, kun pennut olivat todella nuoria. Lops-Lops asustelee tarhalla vapaana sisäpihalla muiden koirien kanssa.

Lops-Lops on todella tasapainoinen nuori pentu, joka nauttii ihmisen huomiosta suunnattomasti. Tätä hellyyttävää tyyppiä saa kääntää, vääntää, pyörittää ihan miten vain. Lops-Lops on veljeensä verrattaen hieman enemmän omissa maailmoissaan, eikä ole niin paljoa toimijoiden kanssa. Lops-Lops tykkää puuhailla omia juttujaan, vaikka ihmiset onkin sen mielestä super ihania. Tämä voi myös johtua siitä, että se ei halua kilpailla huomiosta muiden koirien kanssa. Lops-Lops pääsee hyvin juttuun tarhalla muiden koirien kanssa ja kommunikoi nätisti. Lops-Lops, kuin veljensäkin viihtyy kissa aitauksen vieressä ja lepäilee siinä. Tämän perusteella pentuja voi myös harkita kissan kanssa samaan talouteen.

Lops-Lops vaikuttaa rennolta, rauhalliselta kaverilta, joka nauttii suunnattomasti huomiosta. Pennun kohdalla on kuitenkin hyvä tiedostaa, että luonne voi vielä muuttua ja pinnan alta voi vielä kuoriutua kunnon riiviö. Pennut eivät myöskään ole tarhalla nähneet monia asioita, esim varusteiden laitto, television äänet, peilit, lattiat yms. ovat vieraita asioita. Lops-Lopsin voisi kuitenkin kuvitella monenlaiseen kotiin, mutta ison koonsa takia sitä ei luovuteta pienten lasten lapsiperheeseen. Vaikka Lops-Lops voisi kuvitella monenlaiseen ympäristöön, täytyy ymmärtää, että Lops-Lopsin kuvaus on tarhakäytöksen perusteella tehty ja käyttäytyminen voi muuttua hyvinkin paljon kotiutumisen edetessä.

Valloittavan ihana Lops-Lops on nyt kooltaan 52cm ja 18 kg, mutta se tulee vielä kasvamaan, arviolta noin 30-35kg kokoon.

Tekstiä

Päivitykset

17.6.2023
Ihana Lops-Lops pääsi matkustamaan lauantaina Suomeen omaan loppuelämän kotiin. Lops-Lops sai myös uuden nimen, Vesta. Onnea kaikille! <3

13.5.2023
Ihanan ihana Lops-Lops on varattu omaan kotiinsa. Nyt vaan enään odottelua. Onnea Lops-Lops ja tuleva perhe! <3

3.4.2023
Ihana Lops-Lops pääsee Kulkureiden adoptio ohjelmaan etsimään omaa loppuelämän kotiaan.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Lops-Lops saapuu Suomeen steriloituna/kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta.

Lisäksi Lops-Lops on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Jaate Serlippens

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.