Kodin saanut koira: SOLERO (nyk. Sunna)

Syntymäaika: 2018
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
29.10.2022

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikottain.

Tummanharmaa kaunotar Solero löydettiin pentuineen kylältä harhailemasta yli vuosi sitten. Liekö Solero ollut ennen omistettu koira mutta saanut sitten lähtöpassit tultuaan tiineeksi tai pennut synnytettyään. Onneksi Solero pentuineen sai uuden mahdollisuuden ja he asuttavat nyt Cosoban koiratarhan häkkejä. Solero ei asu enää pentujensa kanssa, vaan hän on saanut hieman rauhallisempaa herraskoira-seuraa Hektor-nimisestä aremmasta uroskoirasta. Soleron pennuista on kasvanut jo 1,5-vuotiaita ja ne alkavat etsiä pian myös omia kotejaan adoptio-ohjelmassamme.

Syyskuisella tarhamatkalla aktiivitoimijamme tapasivat hurmaavan Soleron ja hän osoittautui hyvin ystävälliseksi, alkuun hieman uusia ihmisiä ujostelevaksi tytöksi, joka kuitenkin antaa stressaavassakin tilanteessa vieraidenkin ihmisten rapsutella ja käsitellä ja namit maistuvat hyvin. Tutun ihmisen, Ioanan, kanssa Solero on hyvin luottavainen ja vapautunut.

Solero voisi sopia monenlaiseen kotiin, ihaninta olisi jos kodissa olisi entuudestaan reipas uroskoira näyttämässä mallia ja antamassa tukea. Arka Solero ei kuitenkaan ole vaan varmasti avautuu positiivisen vahvistamisen keinoin omassa kodissaan ja kiintyy omiin ihmisiinsä suuresti. Solerosta kuoriutuu kotona varmasti aktiivinen ja energinen koira, ja se tuleekin tarvitsemaan oikeassa suhteessa liikuntaa, virikkeitä ja koiramaista elämää ollakseen onnellinen ja tyytyväinen koira.

Solero on noin neljä-vuotias steriloitu narttu. Kooltaan Solero on noin 50 cm / 20-22 kg.

 

Päivitykset

17.6.2023

Soleron aika tarhakoirana tuli päätökseen ja uusi aika perheenjäsenenä voi alkaa. Onnea Sunna ja perhe <3

5.3.2023
Solero on onnekkaasti varattu omaan kotiin Suomeen.

29.10.2022
Lisätty Solerolle uusi video missä hän on päässyt vapaaksi tarhan aidatulle pihalle jaloittelemaan muiden koirien kanssa. Ioanan huomio taitaa kuitenkin kiinnostaa Soleroa kaikista eniten <3

13.10.2022
Solero aloitti kodin etsinnän adoptio-ohjelmassamme.

 


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Solero saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Solero on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Salla Honkapää

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: