Päivitetty 23.09.2023

Kodin saanut koira: RICA


Syntymäaika: n. 8/2021
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

23.5.2023

Carpe on lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarha on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa vuosina 2016-2019. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse:  ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää normaalisti 120-150 koiraa, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää tarhalla asuvat työntekijät, romanialainen pariskunta. Koronatilanteen vuoksi koirien määrä tarhalla on tällä hetkellä noin 190 koiraa. 

Carmen ja Carpe ovat lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi.

Rica on päätynyt tarhalle syksyllä 2021. Se oli yksi onnettomista pennuista, jotka olivat sairastuneet parvoon ja joilla oli enää noin 50% mahdollisuus selvitä hengissä. Rica tuli kuitenkin kuntoon ja pääsee nyt vihdoin adoptio-ohjelmaan etsimään omaa kotiaan.

Rica asuu toisten koirien kanssa samassa isossa häkissä. Tässä porukassa Rica jää kuitenkin vähän jalkoihin ja on joutunut kiusatuksi, joten aktiiviemme mennessä häkkiin käymään Rica jää vähän taka-alalle, vaikka kovin kiinnostunut olisikin. Namien perään Rica on tosi paljon ja niitä hakee ihmiseltä kädestä, mutta maahan pudonneista nameista ei jää tappelemaan toisten kanssa. Vaikka tämä häkkikokoonpano ei selvästi ole Ricalle paras mahdollinen, se vaikuttaa tasapainoiselta ja sopuisalta koiralta.

Rica voisi sopia monenlaiseen perhekokoonpanoon, joko rauhallisemman ja pehmeämmän koiran kaveriksi tai ehkä ainoaksikin koiraksi. On tärkeää muistaa, että kasvettuaan aikuiseksi tarhalla Ricalla ei ole kokemuksia tarhan ulkopuolisesta elämästä eikä sitä ole sosiaalistettu. Kotona kaikki tulee olemaan Ricalle täysin uutta, ja tulevalta perheeltä tuleekin löytyä kärsivällisyyttä kouluttaa Ricaa koiralähtöisesti ja nykyaikaisin, positiivisin koulutusmetodein.

Rica on kooltaan pienehkö keskikokoinen koira, noin 43cm ja 14kg.

Päivitykset

23.9.2023
Ihastuttava Rica matkasi Suomeen ja tapasi oman perheensä. Onnea uusiin seikkailuihin Rica!

1.8.2023

Rica on varattu omaan kotiinsa!

23.5.2023

Rica pääsee adoptio-ohjelmaan etsimään omaa kotia Suomesta!

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Rica saapuu Suomeen steriloituna/kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Rica on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Rican yhteyshenkilönä toimii Oona Sildén.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.