Päivitetty 17.06.2016

Kodin saanut koira: RIHANNA


Syntymäaika: 2012
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa
steriloitu

 

13.10.2015
Monien romanialaisten kodittomien koirien tarina on hyvin surullinen. Vaikka onnistuukin välttämään koiria pyydystävät rankkurit, joutuu silti elämään kaduilla, joissa elämä ei ole helppoa. Pieni osuus näistä katujen koirista saa onnekseen uuden mahdollisuuden kun ne pääsevät Kulkurien yhteistyökumppanien luokse turvaan. Vähistä resursseista huolimatta yhteistyökumppanit pitävät koirista mahdollisimman hyvää huolta kunnes ne jonakin päivänä toivottavasti pääsevät kauttamme omaan kotiinsa.

Eläinklinikka Onevet on yksi Kulkurien pääyhteistyökumppaneista. Vasta hiljattain he rakennuttivat luonaan odottaville koirille uuden tarhan, jotta koirilla olisi mahdollisimman hyvä olla kotia odotellessaan. Uusi tarha ja sen suuri aidattu sisäpiha, jossa koirat saavat vapaasti ulkoilla ja tavata ihmisiä, ovat olleet monen aran ja pelokkaan koiran pelastus.

Rihannan tarina alkaa vuoden 2012 alussa, jolloin Onevetin eläinlääkäri Dr. Adina löysi neljä noin kuuden viikon ikäistä pentua kadulta. Pennut pääsivät Onevetin tiloihin ja saivat siellä kovasti kaipaamaansa hoivaa ja hellyyttä. Yksi näistä onnekkaista pennuista oli Rihanna, josta ajan myötä kasvoi normaali iloinen ja tasapainoinen pentu.  Ajan myötä tarhaolot tekivät kuitenkin kiltistä ja herkästä Rihannasta yhä aremman ja aremman ja lopulta se piti ottaa pois Kulkurien adoptio-ohjelmasta liiallisen arkuutensa vuoksi.

Syyskuussa 2015 Kulkurien aktiivit pääsivät tutustumaan Onevetin uuteen tarhaan. Heti sisäpihalle päästessään he kokivat iloisen yllätyksen, sillä Rihanna oli ensimmäisten joukossa heitä vastassa. Uusi tarha ulkoilutiloineen onkin ollut myös Rihannan pelastus, sillä sen todellinen, ihmisrakas ja seurallinen luonne on päässyt jälleen esiin.

Vieraiden ihmisten saapuessa pihalle Rihanna pyörii varovaisesti lähellä. Se ei halua tulla töykeästi hyppimään tai änkeä muiden koirien eteen, vaan odottaa kiltisti pienen matkan päässä omaa vuoroaan. Kun se sitten saa huomiota osakseen, painautuu Rihanna onnesta huokaisten aivan lähelle ja on siinä aivan hiljaa. Ihmisen siirtyessä muihin puuhiin Rihanna seurailee vähin äänin vierellä. Huomatessaan että Rihanna oli Kulkurien aktiivien toimesta huomattu, yrittivät tarhan työntekijät kaikin keinoin selittää ja näyttää kuinka hellä ja lempeä koira Rihanna on. Heille oli selvästi tärkeää, että kultainen Rihannakin pääsisi vihdoin omaan kotiinsa, jossa sen ei tarvitsisi haikeana odotella omaa vuoroaan.

Rihanna on lempeä ja äärimmäisen kiltti koira. Se on vielä hieman ujo ja mieluummin väistää muita koiria kuin vastaa haasteisiin. Rihanna tuleekin erinomaisesti toimeen isossakin koiralaumassa. Rihanna ei tarhalla haukkunut laisinkaan ja oli muutenkin hyvin rauhallisen oloinen.

Rihanna on noin 55 cm korkea ja painaa 20-25 kiloa.

14.12.2015
Herttaisen Rihannan pitkä odotus on vihdoin päättynyt ja se on varattu ikiomaan kotiinsa.

15.1.2016
Rihanna on eilen saapunut Suomeen. Paljon onnea Rihanna ja perhe!

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Rihanna saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Rihanna on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkittuja yhteydenottoja odottaa Rosa Haahtikari.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.