Kodin saanut koira: ADONIA L (nyk. Alma)

Syntymäaika: 8/2015
Sukupuoli: narttu
steriloidaan
Sijainti: Romaniassa
Kokoarvio:

 

 

8.11.2015
Adonia L ja Adonis L ovat kaksi lukuisista hylätyksi tulleista pennuista Romaniassa. Näiden kahden onneksi, ne tuotiin kuitenkin suoraan romanialaisen eläinsuojelijan ja Kulkurien pitkäaikaisen, luotettavan yhteistyökumppanin, Luiza Mandrun luokse. Pentujen tuojat kertoivat Luizalle, että olivat löytäneet pennut ojaputkesta mutta ajatus jäi kuitenkin muhimaan, että pennut olisivat olleet tuojien oman koiran pennut. Adonian ja Adoniksen onneksi henkilöt eivät kuitenkaan hylänneet nämä kadulle vaan antoivat mahdollisuuden selvitä, tuomalla nämä Luizan luokse turvaan. Pennut olivat  kuitenkin kovin pieniä tuolloin, suunnilleen kuukausen ikäisiä.

Pennut jää pienikokoisiksi, arviolta ne jäävät alle 35cm korkeiksi ja painoa max 10kg. Muistathan, että kyse on kuitenkin arviosta.

Saapumishetkellä pennut olivat olleet erittäin laihoja ja aivan täynnä kirppuja niin, että turkki ja ihokin jo kärsivät. Nyt molemmat ovat saaneet Frontline käsittelyt ja muutenkin hoivaa ja rakkautta. Iho on hyvässä kunnossa ja turkki kasvaa takaisin hienosti.  Pennuista on kasvanut iloisia, luottavaisia ja avoimia tättähääriä. Ne kiipeävät muitta mutkitta ihmisen syliin ja ne menevät rohkeasti aidan läpi moikkaamaan aikuisia koiria.

Adonia näkyy myös seuraavalla videolla joka on kuvattu marraskuussa.

24.11.2015
Ihana pikkutirppana Adonia L varattiin tänään omaan perheeseen. Kunhan rokotusohjelma on saatu päätökseen ja sopiva lento löytyy, tyttö pääsee tulemaan kotiin 🙂

15.1.2016
Rohkea ja utelias Adonia L lensi Suomeen yhdessä veljensä ja muiden koirien kanssa 8.1.2016. Adonia sai myös hienon uuden nmen joka sattumalta sointuu kivasti yhteen veljen uuden nimen kanssa. Adonia on nyt Alma 🙂 .

——————————————————————————————————————————-

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Adonia tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (yhteyshenkilöön) ennen sterilointia.

Adonia saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Adonia on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Adonia L:n yhteyshenkilö Mia Takolander

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: