Päivitetty 17.06.2016

Kodin saanut koira: ADONIS L (nyk. Elmo)


Syntymäaika: 8/2015
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa
kastroidaan

 

8.11.2015
Adonis L ja Adonia L ovat kaksi lukuisista hylätyksi tulleista pennuista Romaniassa. Näiden kahden onneksi, ne tuotiin kuitenkin suoraan romanialaisen eläinsuojelijan ja Kulkurien pitkäaikaisen, luotettavan yhteistyökumppanin, Luiza Mandrun luokse. Pentujen tuojat kertoivat Luizalle, että olivat löytäneet pennut ojaputkesta mutta ajatus jäi kuitenkin muhimaan, että pennut olisivat olleet tuojien oman koiran pennut. Adoniksen ja Adonian onneksi henkilöt eivät kuitenkaan hylänneet nämä kadulle vaan antoivat mahdollisuuden selvitä, tuomalla nämä Luizan luokse turvaan.

Pennut jää pienikokoisiksi, arviolta ne jäävät alle 35cm korkeiksi ja painoa max 10kg. Muistathan, että kyse on kuitenkin arviosta.

Saapumishetkellä pennut olivat olleet erittäin laihoja ja aivan täynnä kirppuja niin, että turkki ja ihokin jo kärsivät. Nyt molemmat ovat saaneet Frontline käsittelyt ja muutenkin hoivaa ja rakkautta. Iho on hyvässä kunnossa ja turkki kasvaa takaisin hienosti.  Pennuista on kasvanut iloisia, luottavaisia ja avoimia tättähääriä. Ne kiipeävät muitta mutkitta ihmisen syliin ja ne menevät rohkeasti aidan läpi moikkaamaan aikuisia koiria.

Adoniksesta voit nähdä videoita marraskuun reissulta täältä ja täältä.

13.11.2015
Adonis L pääsee muuttamaan odottavan perheen luokse heti kun rokotusohjelma on valmis ja sopiva lento löytyy. Onnea <3

15.1.2016
8.1.2016 Adnois lensi siskonsa (ja muutaman muun koiran) kanssa Suomeen. Adoniksesta tuli Elmo, nimi joka sointuu hienosti yhteen siskon uuden nimen kanssa-ihan sattumalta!

——————————————————————————————————————————-

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Adonis ei nuoren iän vuoksi kastroida ennen Suomeen tuloa, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä, tai kun koira on toimenpiteeseen fyysisesti valmis (uroskoirien kohdalla tavallisesti 7-9kk ikäisinä). Yhdistys osallistuu halutessanne kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (yhteyshenkilöön) ennen kastrointia.

Adonis saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Adonis on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Adonis L:n yhteyshenkilö Mia Takolander

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.