Kodin saanut: ROBERTO (nyk. Frankie)

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

ROBERTO

* n. 4 kk (heinäkuu 2013)

* uros (kastroitu)

* Tallinna, Viro.

Neljä keskenkasvuista pentua löytyi torin porttien vierestä pahvilaatikosta Tallinnassa eräänä päivänä toripäivän päätteeksi toukokuussa. Todennäköisesti ne eivät olleet menneet torilla kaupaksi, sillä yllättävää kyllä tämänkokoiset pennut alkavat olla aika isoja saamaan kotia Virosta, kun pienempiäkin on tarjolla tähän aikaan vuodesta yllinkyllin.

Pennuista kaksi on harmaanruskeita, tyttö Ruby ja poika Roberto. Toiset kaksi ovat mustia poikia, Woody ja Winston, joilla on valkeat pienet pilkut kaulassaan. Pennut ovat melko siroja ja pitkäraajaisia, etenkin mustista tulee mieleen että joukossa saattaa olla ripaus itämaisen kissan verta.

Roberto on toinen harmaanruskeista pennuista, reipas, utelias ja leikkisä poika. Robertokin lähtisi mielellään uuteen kotiin varmasti jonkun sisaruksensa kanssa.

Ruby ja Roberto saapuvat kotihoitoon pääkaupunkiseudulle 15.7.

18.7.2013 Lisätty video kotihoitopaikassa siskostaan huolehtivasta velipojasta.

Robertolle ja Rubylle on varattu aika sterilaatioon 5.8.

Ruby ja Roberto saivat yhteisen kodin koiran kaverina Vantaalta 26.8.2013.

Varaajana toimi Tiia

Kuulumisia kotoa 12.9.2013: Kissanpojat – nykyään Peanut ja Frankie – ovat kotiutuneet vallan mainiosti. Ne ja koira tulevat hyvin toimeen keskenään, useammin pysyttelevät erossa toisistaan. Uskaltavat kuitenkin olla läheeläkin 🙂 Kerran katselin kun Peanut (tyttö) haisteli uteliaasti koirani takatassuja sen nukkuessa, uskalsi neiti jopa hieman leikillään tassun kanssa heilua. Ei koira siitä mitään, potkaisi unisesti. Ja kissanpojat ovat tottuneet talon tavoille, leikkivät keskenään, mutta ei sentään kahden ensimmäisen yön jälkeen enää pidä piirileikkiä öisin. Kivasti menevät myös nukkumaan kun muukin väki painuu yöpuulle 🙂 Mukavia, uteliaita pienokaisia!

 

Tutustumista koiraan 27.7.2013:

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: