Päivitetty 27.09.2021

Kodin saanut koira: ROCCA (nyk. Hurma)


Syntymäaika: n. 2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea)
steriloitu

Valloittava Rocca on saanut useita kyselyitä, joten tällä hetkellä emme ota vastaan enää uusia. Kiitos häntä kohtaan osoitetusta mielenkiinnosta!

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta:

20.4.2021

Ioana Bodea on yksi Kulkureiden yhteistyökumppaneista Romaniassa. Ioana on ruokkinut kaduilla eläviä koiria ja kissoja koko elämänsä ajan. Hän on perheellinen, työssäkäyvä nainen ,mutta kaiken sen ajan mikä ei mene palkkatyöhön hänet löytää eläinten parista. Eläinlääkäri Adina Vladutin Ioana on tuntenut yli 20 vuotta ja vuonna 2013 he yhdistivät voimansa ja ryhtyivät steriloimaan ja auttamaan kodittomia koiria entistä enemmän, ottaen koiria turvaan kaduilta Dr. Adinan perustamalle tarhalle. Tästä lähtien Ioana on toiminut oman päivätyönsä ohella vapaaehtoistyöntekijänä ensin Onevetin koiratarhalla Bukarestissa ja nyt myöhemmin Cosobassa sijaitsevalla koiratarhalla, jota ylläpitää Dr. Adina Vladutin perustama yhdistys One Rescue Association.

Roccan tarina ja taustat ovat melko perinteiset Romanian mittakaavassa. Se on napattu kiinni harhailemasta kadulta ja toimitettu Mihailestin kunnalliselle tarhalle. Ioanalla on tapana käydä pahamaineisilla kunnallisilla tarhoilla ja lunastaa sieltä ulos sellaisia koiria, joissa näkee tavalla tai toisella potentiaalia. Ioanan tekee jonkinasteista yhteistyötä tarhan kanssa, yrittäen saada koirille siellä paremmat oltavat, enemmän näkyvyyttä ja sitä kautta parantaa niiden mahdollisuuksia löytää kodit. Tarhan manageri välillä soittaa Ioanalle ja pyytää apua jonkun tietyn koiran kanssa, joka kärsii kunnallisen tarhan stressistä tai jos kokee, että ainakin kyseisen koiran tulisi päästä pois sieltä. Ioana ottaa huostaansa myös kaduilta, ojanpientareilta tai pelloilta löytyneitä koiria. Rocca on yksi näistä onnekkaista koirista, joka pääsi pois kunnalliselta tarhalta ja saa nyt mahdollisuuden uuteen kotikoiran elämään.

Rocca on noin 2-vuotias narttukoira joka stresaavasta elämästään huolimatta on melkoinen kultakimpale. Hän on ollut Ioanan hoivissa 12.4.2021 alkanen ja Ioana onkin häneen todella tykästynyt ja hän on kuvaillut Roccaa täydelliseksi koiraksi. Toki on syytä ottaa huomioon että muutos tarhaelämästä kotikoiraksi tulee olemaan Roccalle iso askel ja hän tulee hienosta luonteestaan huolimatta tarvitsemaan koiralähtöistä tukemista uuden elämänsä alkuun. Rocca suhtautuu avoimesti uusiin ihmisiin ja toisiin koiriin, tulevassa kodissa voisikin olla hänelle kaveri odottamassa. Rocca pärjäisi kyllä varmasti myös ainoana koirana. Tarhalla Rocca on näyttäytynyt rauhallisena ja elämäniloisena koirana. Jahka Rocca pääsee kotiin ja on tottunut kotikoiran eloon, on hyvinkin mahdollista että hän ei ihan sohvaperunaksi sovellu.

Rocca ihanine korvineen on keskikokoinen koira, noin 45-50cm ja 18kg.

Päivitykset:

Roccalla tuli muutama mutka matkaan mutta hyvää kannattaa odottaa. Vihdoin koitti se päivä kun Roccan kotimatka alkoi. Suomeen saapuessaan hän hurmasi oman perheensä täysin ja saikin uudeksi nimekseen Hurma. Onnea Hurma ja perhe <3

2.5.2021

Valloittava Rocca on tänään varattu sen ikiomaan kotiin <3

20.4.2021

Rocca pääsi Kulkureiden adoptio-ohjelmaan mukaan etsimään itselleen loppuelämän kotiaan.

—————————————————————————————————————————————————————————

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Rocca saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Rocca on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.  Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Anne-Mari Vihtonen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa