Päivitetty 11.10.2015

Kodin saanut koira: RON (R-pentue)


 

RON

* arvioitu syntymäaika 10/2013

* uros

 

 

 

 

03.01.2013
Esittelyssä Glinan tarhan R-pentue! Tämä viisikko on löydetty emonsa kanssa Glinan tarhan lähistöltä. Pentueen emo on kyllä tiedossa, mutta sitä ei ole saatu vielä toimitettua tarhalle arkuudestaan johtuen. Glinan tarhalla oli onneksi jo valmiina keinoemo, reipas pikkunarttu Romina, joka varmoin ottein on luotsannut näitä pentuja ja ottanut ne hoiviinsa.  Pentueen emo on pienikokoinen, eikä pentujenkaan odoteta aikuisiällä kasvavan keskikokoista n. 12 kiloista suuremmiksi.

Tähän viisikkoon kuuluvat nartut Rabea, Riga, Rosanna ja Rosalia, sekä uros Ron. Pentueella on ikää nyt n. 2,5 kk ja kaikki viisi ovat valmiita matkustamaan omiin koteihinsa n. 6-7 viikon kuluttua, kun rokotusohjelma on saatu päätökseen.

Kaikki pennut ovat iloisia, riehakkaita, sosiaalisia, reippaita ja uteliaita, eikä luonne-eroja ole pentueesta vielä juurikaan löytynyt. Riga on hieman pienempi pitkäselkäinen tappijalka kuin muut sisaruksensa. Rabealla ja Ronilla on ollut nenän päällä ihottumaa, joka on kuitenkin saatu jo hallintaan, eikä se haittaa pentujen elämää mitenkään. Ottoäiti Romina on luotsannut adoptiopentujaan rautaisella, lempeällä otteella ja onkin antanut näille pennuille mitä mainioimmat eväät tulevaan kotikoiran elämään.

Pentua harkitessa tulee muistaa, että pennun kouluttaminen ja kasvattaminen vaatii sitoutumista ja motivaatiota. Pennulla on vielä koko elämä edessään ja parhaimmillaan  pentu elää 12-15 vuotta. Päivittäiset tavat, sisäsiisteys ja remmikäyttäytyminen ovat näille nassikoille vielä aivan tuntemattomia asioita.

Pentuja ei steriloida/kastroida Romaniassa nuoren ikänsä vuoksi, joten tuleva omistaja sitoutuu suorittamaan toimenpiteen Suomessa kohtuullisen ajan kuluessa. Rescueyhdistys Kulkurit Ry osallistuu tällöin toimenpidekuluihin 25% eläinlääkärin kuittia vastaan.

18.06.2014
Ron on varattu omaan kotiinsa Suomeen.

07.07.2014
Ron saapuiomaan kotiinsa Suomeen 5.7. Ron pääsi asumaan samaan perheeseen jo aiemmin saapuneen Rosalia siskonsa kanssa.

Ronin kodin etsinnässä auttoi Johanna Lisko

Kuvat aukeavat klikkaamalla isommiksi.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.