Enkeli: ROOSI

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

ROOSI

* n. 1 v

* naaras (steriloitu)

* Virossa.

Roosi on löytynyt 18.2.2013 Rakveren kaupungista Liiva-tieltä. Roosi on nuori ja kiltti, mutta vähän ujo tyttö, ei kuitenkaan pelokas eikä juokse pakoon kun se otetaan syliin. Roosi tuntuisi tulevan juttuun toisten kissojen ja jopa koirienkin kanssa. Roosilla on pitkä tumma kilpikonnaväritteinen turkki ja ilmeisesti luonnonoikusta vähän normaalia lyhyempi häntä. Roosi steriloidaan ennenkuin se tulee uuteen kotiinsa.

18.4.2013 Roosi on käynyt steriloitavana osana yhdistyksen sterilointikampanjaa.

23.4.2013 Roosi on osoittautunut tarhalla luonteeltaan lempeäksi ja nauttii, kun sitä silittelee ja hellittelee, muutenkin rauhallisen luonteen kanssa olisi sopiva sylikissa ja stressinpoistaja. Myllääminen tai leikkiminen ei ole hänelle niin oleellista. Roosi sopisi hyvin myös toisen kiltin kissan seuralaiseksi.

14.5.2013 Valitettavasti Roosi todettiin fiv-testissä positiiviseksi ja Roosista tuli enkeli.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: