Päivitetty 21.01.2018

Kodin saanut koira: ROUVA BONNIE


Syntymäaika: 2010
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
ei steriloitu

 

TAUSTAA JA PERUSTIEDOT

21.6.2017
Romaniassa on valtava määrä kodittomia koiria. Osa niistä on syntynyt kadulle. Osa on hylätty sinne  ihmisen toimesta. Kadulta alkaa Bonnienkin tarina. Bonnie löytyi sieltä seitsemän kuukauden ikäisenä pentuna. Elämä oli näyttänyt pienelle koiralle julmat kasvonsa jo ensi askelissa, sillä ihmiset olivat hakanneet sitä. Pienen Bonnien tielle osui onneksi hyväsydäminen ihminen, Luiza Mandru, joka otti pennun kotitarhalleen kasvamaan. Ei elämä tarhalla, hyvälläkään sellaisella, vastaa lähestulkoonkaan kotielämää, mutta turvassa kaikenlaiselta kaltoinkohtelulta Bonnie nyt on.

Bonnie on viettänyt tarhalla lähes koko elämänsä. Vuodet ovat vierineet ja pennusta on kasvanut aikuinen koira. Elämä on koetellut Bonnieta myös sairauden muodossa. Se on sairastanut penikkataudin. Tauti on jättänyt jälkensä, kuten elämän koettelemukset usein tekevät. Bonniella on lieviä neurologisia oireita, kuten silmän ja pään nykimistä. Liikkumiseen sairaus ei ole vaikuttanut, vaan Bonnie hölkyttelee tarhalla ongelmitta, kuten videollakin näkyy.

Bonnien usko ihmiseen ei ole mennyt alun rankoista kokemuksista huolimatta. Bonnie on hyvin ystävällinen, rauhallinen ja tottelevainen koira, Luiza kertoo. Se tulee hyvin toimeen myös toisten koirien sekä kissojen kanssa.

Bonnie etsii erityisadoptiosta käsin omaa rauhallista loppuelämän kotia, jossa arki on turvallista ja jossa se saa elää rakastettuna perheenjäsenenä. Kodilla on hyvä olla myös aikaisempaa kokemusta koirista.

Rouva Bonnie on korkeudeltaan noin 45 cm ja painaa 15 kg.

 

20.1.2018
Rouva Bonnie on tänään lentänyt oman perheensä luokse kotiin. Onnea Bonnie ja perhe!

13.12.2017 
Vietettyään seitsemisen vuotta eli lähes koko elämänsä tarhalla, on Rouva Bonnie tänään varattu omaan kotiin.

24.9.2017
Bonnie odottaa vieraita omalla vakipaikallaan, kopin seinän vierustalla. Siinä se ottaa rauhallisesti vastaan rapsutukset. Se ei riehu, eikä vaadi, mutta rapsutusten tauotessa kääntää päätään kättä kohden. Vaikka Bonnien eleet eivät ole suuria, vaikutelmaksi jää, että ihmisen kosketus ja läheisyys tuntuvat hyvältä.

Vieraiden jatkaessa matkaansa, Bonnie jää katsomaan heidän peräänsä.  Aivan kuin suru olisi jäänyt asumaan sen katseeseen. Virikkeetön elämä häkissä on jatkunut ja jatkunut. Se mahdollisesti näkyy tytössä jonkinlaisena välinpitämättömänä surumielisyytenä.

Bonniella ei ole aavistustakaan siitä, mitä kotikoiran elämä on. Se ei tiedä, miltä tuntuisi iltaisin laskea päänsä omistajan polvelle tai pehmeälle sohvalle, sillä viikosta ja kuukaudesta toiseen se on asettunut maakuoppaansa ja laskenut päänsä kovalle puulavitsalle. Välillä tyttö kävelee tarhassaan ympäri, kunnes palaa taas omalle vakipaikalleen kuoppaansa. Muusta se ei tiedä, eikä tule tietämäänkään, ellei jossakin joku ihminen näe sitä ja halua omakseen. Se ihminen muuttaisi Bonnien koko maailman.

Bonnielle on lisätty uusia kuvia ja video.

25.7.2017 
Bonnie on herttainen koira, joka nauttii vieraiden käynnistä. Se ottaa mielellään hyväilyjä vastaan ja vaihtaa välillä asentoa, jotta vieraat rapsuttaisivat toisestakin kohtaa. Ihmisten huomio ja läheisyys tuntuvat hyvältä. Kesäpäivän kuumuus verottaa rouvan voimia ja se viettää aikaa makoillen mahdollisimman viileässä. Bonnie on sopuisa koira ja tulee muiden koirien kanssa hyvin juttuun. Yhdessä myös leikitään, silloin kun ei ole yhtä kuuma kuin vierailupäivänä.

—————-

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaimmillaan useiden vuosien mittainen. Kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Rouva Bonnie saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Bonnie on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Erityisadoptiossa olevat koirat on valittu huolellisesti yhteistyötahojemme kanssa yhteistyössä. Koirilla esiintyy jo tiedossa olevia puutteita, mutta niiden uskotaan soveltuvan kotikoiriksi, kunhan niiden mahdolliset erityistarpeet osataan tulevassa kodissa ottaa huomioon. Kulukorvaus näille koirille määräytyy tapauskohtaisesti.

Erityisadoptioon kuuluville koirille tehdään normaalin luovutussopimuksen lisäksi erillissopimus erityisadoptioon kuuluvan koiran omistajalle.

Rouva Bonnien yhteyshenkilö on Paula Tähtinen 

 

 

 

 

 

 


Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.