Päivitetty 21.01.2018

Kodin saanut koira: SUMI


Syntymäaika: 5/2017
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Onevet: Cosoba)
ei kastroitu

 

Perustiedot ja taustat:
31.10.2017
Sumi on löydetty Romaniassa kadulta molemmat takajalat murtuneena. Todennäköisesti se on hylätty kadulle ja jäänyt auton alle. Sumin onneksi sen löysi eläinrakas ihminen, joka hoidatti sen jalat kuntoon ja toi Sumin turvaan OneVetin tarhalle Cosobaan. Tällä hetkellä Sumilla on vielä murtumien korjauksesta johtuen metallin palat jaloissa, mistä johtuen se kävelee hieman oudosti. Metallin palat tullaan kuitenkin poistamaan ja koska kyseessä on muori koira on todennäköistä, että kävely muuttuu vielä sujuvammaksi. Sumi kuitenkin etsii kotia erityisadoptio-kategorissa, koska emme voi taata jalkojen täydellistä toimintaa tulevaisuudessa. Sumin tulevan perheen tulee varautua tulevaisuudessa kustannuksiin jalkoihin liittyen, sillä on mahdollista, että Sumi tarvitsee tulevaisuudessa eläinlääkärikäyntejä sekä esim. fysioterapiaa.

Luonteeltaan Sumi on avoin ja luottavainen pentu, joka hakee luontevasti ja mutkattomasti kaikkia  koiria leikkimään kanssaan ja rakastaa ihmisiä ehdoitta. Ihmisten syliin Sumi punkee kömpelösti ja viihtyy sylissä oikein mainiosti, kunhan saa repiä ihmisen sylissä olevaa vihkoa kappaleiksi. Sumi on valloittavan ihana ja vaikka siltä löytyykin energiaa osaa se myös rauhoittua hienosti. Sumi osaa käyttää ääntään ja tarhalla se haukkuu muiden mukana.

On odotettavissa, että Sumi kasvaa aikuisena melko isokokoiseksi.

5.12.2017
Kulkurien aktiivit tapasivat Sumin marraskuussa Onevetin tarhalla ja kertoivat sen olevan kerrassaan valloittava tyyppi! Sumi on kasvanut ja sen turkki on muuttunut tuuheammaksi. Sumi on vähän kömpelönoloinen pentu, joka telmii muiden koirien kanssa pihalla ilman ongelmia. Perusluonteeltaan Sumi vaikuttaa olevan melko rauhallinen, mutta kuten pennun kuuluukin nauttii se myös leikkimisestä ja riehumisesta. Sumi ei halua, että se otetaan kiinni, mutta hakeutuu itse ihmisen viereen ja rauhoittuu rapsutuksille.

22.12.2017
Sumi sai parhaan mahdollisen joululahjan, sillä se varattiin tänään ikiomaan kotiin Suomeen!

21.2.2018
Ihana Sumi on nyt matkustanut omaan kotiinsa. Onnea Sumi ja perhe!

————————————————————————————————————–

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli pentu tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei kastroida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne kastoinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen kastrointia.

Sumi saapuu Suomeen asianmukaisesti kastroituna (mikäli ikä sen sallii), rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Sumi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Sumin yhteyshenkilö: Niina Laaksonen

Video 15.11.2017

Video 6.9.2017

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.