Päivitetty 21.01.2018

Kodin saanut koira: BOJATU (Nyk. Bobi)


Syntymäaika: 2010-2011
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Projekti Speranta)
kastroidaan

Perustiedot ja taustat:

18.8.2016
Kulkureilla on pääyhteistyötarhojen lisäksi muutamia pienempiä yhteistyökumppaneita. Näistä yksi on Bukarestin ulkopuolella Gradistean kylässä asuva eläinsuojelija Luiza Mandru ja hänen miehensä. Yhdessä he ovat jo useiden vuosien ajan auttaneet Romanian kodittomia koiria. Heidän kotonaan asuu jatkuvasti noin 30-40 koiraa, joista suurin osa etsii omaa kotiaan. Nämä koirat ovat onnekkaita, sillä ne saavat asua hyvin kodinomaisissa oloissa ja ne ehtivät jo ennen oman kodin löytymistä tottumaan moniin arkisiin asioihin, kuten muihin koiriin, ihmisiin ja kissoihin.

Gradistean kylässä asuu myös vanhempi naishenkilö Nina, jonka suuresta koiramäärästä Luiza oli kuullut puhuttavan jo aiemminkin. Nina asuu lähellä peltoa johon paikalliset hylkäävät ei-toivottuja pentujaan ja niin hänelle on ajan saatossa kertynyt suuri lauma koiria. Syksyllä 2015 tavattuaan Luiza päätti mennä katsomaan minkälainen tilanne Ninan luona todella oli. Hyväsydämisen Ninan pyrkimyksistä huolimatta hänen vähäiset varansa eivät riittäneet koirien kunnolliseen hoitoon ja kaikki 25-30 pihalla asunutta koiraa olivat nälkiintyneitä ja huonossa kunnossa. Tämän lisäksi ne lisääntyivät hallitsemattomasti keskenään. Yhdessä Kulkurit ja Luiza päättivät ryhtyä auttamaan Ninaa ja niin käynnistyi Projekti Speranta.

Bojatu on yksi Projekti Sperantan koirista ja se etsii nyt omaa kotiaan Kulkureiden kautta. Bojatu on todella lempeä ja ystävällinen herrasmies, joka tulee heti vieraitakin ihmisiä vastaan reippaasti. Luonteeltaan Bojatu on äärimmäisen rauhallisen ja tasapainoisen oloinen kohtelias herra. Bojatu asuu Ninan pihalla vapaana ja tulee hienosti toimeen kaikkien eläinten kanssa. Bojatu nauttii kovasti ihmisten huomiosta ja heittäytyy selälleen heti, kun saa rapsutuksia. Bojatu on hyvin iloisen oloinen veijari ja se jolkottelee häntä heiluen ympäri pihaa ihmisten perässä. Ninan luona Bojatu ei juurikaan hauku.

Kooltaan Bojatu on noin 55 cm korkea ja 25kg painava. Bojatun kulmahampaat ovat huonossa kunnossa, mutta muuten hampaat ovat hyväkuntoiset.

 

Päivitykset
21.1.2018
Ihana Bojatu pääsi vihdoin eilen 20.1. lentämään Suomeen oman perheensä luokse, onnea perheelle!

30.10.2017
Herttainen Bojatu on tänään todettu sydänmadon osalta positiiviseksi, joten herra jää vielä toistaiseksi saamaan tarvittavaa hoitoa Romaniaan.

6.10.2017
Upea Bojatu on varattu omaan kotiinsa!

15.7.2017
Kulkurien aktiivit tapasivat Bojatun heinäkuussa ja herra on edelleen ystävällinen sekä hieman alistuvan oloinen. Läkähdyttävästä kuumuudesta johtuen Bojatu halusi varjoon makoilemaan moikattuaan ensin vieraat. Bojatu tulee kuitenkin luokse pyydettäessä ja antaa suukkoja sekä haluaa rapsutuksia lisää. Bojatu tulee hienosti toimeen kaikkien koirien ja kissojen kanssa, eikä sitä kiinnosta lainkaan, vaikka koiria ja kissoja poukkoilee sen ympärillä. Kissojen lisäksi Ninan pihalla olevat koiranpennut kiipeilevät Bojatun päällä, mutta niillekään Bojatu ei hermostu. Tällä hetkellä Bojatu on hieman laihassa kunnossa.

16.6.2017
Bojatu tuntuu olevan lähes näkymätön, sillä sille ole tullut yhtäkään kotitarjousta koskaan. On vaikea ymmärtää mistä tämä johtuu, sillä Bojatu on hurmaava herrasmies. Saattaa olla, että monen mielestä Bojatu on liian vaatimattoman näköinen tai liian iso, mutta kunpa joku katsoisi pintaa syvemmälle ja näkisi tämän herran kultaisen sydämen. Lisätty uusia kuvia Bojatulle.

28.11.2016
Kesä on vaihtunut syksyyn ja talvi on jo ovella Romaniassa. Bojatun elämä Gradistean kylässä on ennallaan ja Nina pitää laumastaan edelleen huolta eläinsuojelija Luizan avustuksella. Bojatu on oma hurmaava&sosiaalinen itsensä ja odottaa edelleen ikioman kodin löytymistä. Lisätty uusi kuva Bojatulle.

 

—————————————————————————————-

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Bojatu saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Bojatu on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Tuuli Katainen

Video 7/2017

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.