Päivitetty 04.02.2020

Kodin saanut kissa: RUDOLF


Syntymäaika: 15.8.2014
Sukupuoli: uros
Sijainti: Suomi
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
2014

Rufus ja sen sisarukset: Vertti, Eemeli ja Karpo syntyivät kotihoitopaikassa Kemiössä 15.8.2014.
Poikien emo Lissu, nuori virolainen kissa, jonka paikalliset elänsuojelijat pelastivat huonoista oloista. Lissu tuotiin Suomeen sen ollessa viimeisillään tiineenä. Lissun ja toisen kissaemon Emmen avuksi käynnistettiin elokuussa kampanja, jonka aikana kissaperheiden elämästä päivitettiin sivuille kuulumisia ja kuvia. Niitä pääsee katsomaan täältä.

Rufus oli  leikkisä pentu. Se tykkäsi kovasti vatsarapsutuksista, ja kehräsi tyyytyväisenä saadessaan huomiota. Rufus oli myös rohkea pieni kissa, joka tutki ympäristöään valppaana.
Rufuksen sisarukset olivat myös, ihania leikkisiä pentuja, kuten kissanpentujen kuului ollakkin.
Karpo oli  kehruukone, Eemeliä pidettiin fiksuna ilmeikkyytensä vuoksi ja Vertti, oli kissaperheen pienin poika joka oli myös kova kehräämään.
Rufus onnekas, pääsi muuttamaan omaan kotiin 12.11.2014. Siitä on kasvanut komea poika, joka saa nauttia ihanaa turvallista kotikissan elämää.
________________________________________________________________________
Kuulumisia kotoa
4.2.2020
Viime vuoden puolella korviimme kantautui jo upeaan viiden vuoden ikään ehtineen Rufuksen kuulumiset! Omistaja kertoo näin:

“Rufus täyttää tänään viisi vuotta ja ajattelin kertoa vähän mitä Rufukselle kuuluu. 🙂 Kesä on muutamista läkähdyttävän kuumista kesäpäivistä huolimatta sujunut hyvin. Rufus nauttii parvekkella olosta ja viettääkin siellä paljon aikaa nukkuen parveketuolilla. Joskus saattaa hieman ötökät ja linnut häiritä hänen uniaan, jolloin hän vaanii ja tarkkailee matalana lipaston päällä olevalla kissanpedillä.”

Ihana kuulla että Rufus voi hyvin, toivotamme ensi kesällekin nautinnollisia unosia oman parvekkeen rauhassa. Lisätty kuva komeasta Rufuksesta.

25.3.2018

Rufuksella pyyhkii edelleen hyvin. Kevättä odotellaan ja kesästä haaveillaan, pienten muuttopuuhien jälkeen.
Pari uutta kuvaa lisätty.
Kotoa tulleet terveiset kuuluivat näin:
“Rufus on viihtynyt uudessa kodissaan todella hyvin. Hän on hyvin puhelias tapaus ja tykkääkin kurnutella pitkin päivää. Paljon on vielä kaikkea uutta nähtävää ja tutkittavaa.

Aurinkoista kevättä!”

15.8.2016
Rufus täyttää jo 2-vuotta. Sankarista lisätty kuva.

20.9.2015
Rufuksesta, synttärisankarista lisätty kotoa tulleet kuvaterveiset.
“Vietettiin juuri Rufuksen 1-vuotissyntymäpäivää. Rufus ja alamaiset toivottaa hyvää syksyä kaikille!”

29.12.2014
Rufus on saanut olla uudessa kodissaan nyt kuukauden verran. Saimme pienet terveiset heiltä:
“Rufukselle kuuluu nyt ihan hyvää. Hänellä oli vähän iho-ongelmia ja käytettiin lääkärissä.
Tulehdus on poissa ja nyt jo vähän karvojakin alkaa kasvaa. Oli vaan tosi pahassa paikassa ihan leuan alla, mutta kiltisti antoi hoitaa sitä, rasvausta ja tippoja käytettiin 10 päivän ajan. Rufuksen joulu meni kivasti ja kilttinä poikana sai paljon lahjoja.”

Rudolf sai oman kodin 12.11.2014
______________________________________________________________________

Kissaa harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.
Jos harkitset rescuekissalle kodin antamista, muistathan että kyseessä on sitoutuminen eläimeen useaksi vuodeksi eteenpäin, kissan loppuelämän ajaksi.
Kissaa ei tule koskaan hankkia hetken mielijohteesta.

Ensimmäiset askeleet kodittoman kissan adoptiossa ovat eläimen adoptioprosessiin ja luovutussopimukseen tutustuminen. Näihin voit tutustua täältä:

Eläimen adoptointi
Luovutussopimus

Kaikki yhdistyksemme kautta uuteen kotiin sijoitettavat aikuiset kissat ovat steriloituja/ kastroituja. Jos adoptoit kauttamme pennun, sitoudut leikkauttamaan sen. Emme luovuta kissoja vapaasti ulkoileviksi, mutta ulkoilu katetussa kissatarhassa tai valvottuna valjaissa on suositeltavaa. Lähtökohdistaan riippumatta kissat oppivat miltei poikkeuksessa sisäsiisteiksi.

Pyrimme aina valitsemaan adoptio-ohjelmaamme sosiaalisia kissoja, joiden uskomme sopeutuvan kotielämään perheenjäseniksi. On kuitenkin hyvä muistaa että kissat ovat yksilöitä, joiden taustoista ei välttämättä tiedetä paljon, ja joiden käyttäytymisestä ja täydellisestä terveydentilasta ei voida koskaan mennä takuuseen varsinkin kun niiden stressitaso kodinvaihdon yhteydessä nousee. Kissalle kodin vaihtamisesta aiheutuva stressi voi myös laukaista mm. flunssan tai muita sairauksia, joihin tulevan kodin on hyvä varautua jo etukäteen.

Otathan yhteyttä meihin vasta, kun olet rauhassa harkinnut päätöstäsi antaa kodittomalle kissalle kodin.

Varaajana toimi:  Millie

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.