Päivitetty 26.08.2018

Kodin saanut koira: TROY


Syntymäaika: 07/2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Roxana Deissima)
ei kastroitu

 

Perustiedot ja taustat
Paikalliset eläinsuojelijat tekevät Romaniassa parhaansa auttaakseen koiria ottamalla niitä suojiinsa ja saamaan siten mahdollisuuden uuteen kotiin. Tämän lisäksi he auttavat paikan päällä steriloimalla koiria ja pyrkivät vaikuttamaan myös ihmisten asenteisiin. Yksi romanialainen eläinsuojelija on Roxana Deissima, joka on omistanut elämänsä hylättyjen koirien auttamiselle. Roxanalla on koiria yksityisillä tarhoilla ja hoitokodeissa. Kulkurien aktiivit vierailevat säännöllisesti Romaniassa paikallisten yhteistyökumppaneiden luona ja yksi näiden matkojen tarkoituksista on kartoittaa tarhojen tilanne ja olosuhteen sekä valita uusia sopivia koiria yhdistyksen adoptio-ohjelmaan. Maaliskuussa 2018 ohjelmaan valittiin myös komea Troy.

Troy on vajaa kaksivuotias, komea kaveri, josta voi kasvaa oikeissa kotioloissa oikealla ruoalla ja liikunnalla varsin raamikas koira. Troy löydettiin vuorilta joulukuussa 2017 eikä Troyn taustasta ole siksi tarkempaa tietoa. Koska Troy on kuitenkin hyvin luottavainen ihmisten kanssa ja nauttii ihmisen kosketuksesta ja läheisyydestä, sillä on voinut joskus olla oma koti, josta se on todennäköisesti heitetty kadulle, kun kasvavan koiran ruokaan ei ole enää riittänyt rahaa. Troy haukkuu tarhalla jonkin verran kun muut koirat alkavat haukkumaan, mutta on muutoin rauhallinen kaveri. Ulkonäön perusteella Troyssa voi olla paimenkoirasukua, joten jonkinlaiseen vahtiviettiin tai haukkumiseen kotioloissakin kannattanee varautua.

Troy on kooltaan n. 60cm/25kg

23.7.2018
Superkomean Troyn tarhaelämä on tänään päättynyt onnellisesti, kun Troy on lentänyt omaan kotiinsa Hollantiin.

7.7.2018
Aktiivisen ja virikkeitä kaipaavan komean Troyn elämä muuttuu: tänään kuulimme, että Troy pääsee omaan kotiin Hollantiin heinäkuun 23.pvä. Onnea perheelle upeasta valinnasta – ja Troylle ihanaa elämää omassa kodissa!

22.5.2018
Troylle lisätty kuvia. Pojasta on kasvanut todellinen komistus!

22.3.2018
Troy on Roxanan mukaan rauhallinen ja hellyyttä kaipaava koira, joka leikkii aika ajoin muutamien muiden koirien kanssa, mutta ei innostu riehakkaasti etunenässä vaan jää ennemminkin hieman taka-alalle. Troy on ystävällinen sekä muita koiria että ihmisiä kohtaan ja antaa jokaisen luokseen tulevan koskea ja rapsuttaa – sitä Troy rakastaakin, silitystä, rapsutusta ja ihmisen huomiota. Voi olla, että kotiin päästyään Troy valtaa sohvannurkasta paikan, jossa se on riittävän lähellä oman ihmisen syliä ja kättä, jolta voi pyytää ja saada huomiota ja hellyyttä joka päivä.

________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Troy saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Troy on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Troyn yhteyshenkilönä on Tytti Sirola

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.