Päivitetty 13.04.2018

Kodin saanut koira: ALEKSIS


Syntymäaika: 12/2017
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa ( Mihaela Soare)
ei kastroitu

 

Perustiedot ja tausta

25.3.2018

Mihaela Soare on Romaniassa toimiva eläinsuojelija, joka tekee kaikkensa auttaakseen alueensa kodittomia koiria ja kissoja. Mihaela asuu yhdessä äitinsä kanssa, ja heidän kodissaan asuu kerralla jopa yli toistakymmentä kotia etsivää koiraa, joista yksi on Aleksis.

Aleksis on n. 4,5 kuukauden ikäinen pentu, joka pelastettiin kunnalliselta tarhalta n. 1,5 kuukautta sitten yhdessä kahden siskonsa kanssa. Toinen siskoista on jo adoptoitu Englantiin mutta Aleksis ja tämän sisko Astrida ovat vielä omaa kotia vailla. Aleksis on leikkisä ja aktiivinen, normaalin oloinen koiranpentu. Aleksis antaa käsitellä itseään hienosti, eikä vierasta kosketusta. Uudet ihmiset eivät tunnu touhukasta poikaa jännittävän ja tulee itse reippaasti luokse huomiota hakemaan. Haukkuu muiden mukana mutta ei räksytä turhia. Aleksiksen rotuperimässä on mahdollisesti ulkonäön perusteella jotakin paimenkoiraa, joten tulevan kodin tulisi varautua siihen, että tämä fiksu ja energinen pentu tulee tarvitsemaan runsaasti liikuntaa ja aivotyötä.  Aleksis elelee tällä hetkellä pihalla siskonsa ja muiden koirien kanssa, joten sopisi varmasti myös kotiin, jossa on jo ennestään koira. Kissojen kanssa toimeentuloa ei ole testattu.

Aleksis painaa tällä hetkellä alle 10 kiloa. Aikuisena tulee luultavasti olemaan keskikokoinen/isohko n. 60cm ja 30 kg.

3.4.2018

Aleksista onnisti ja se sai oman kodin Saksasta. Onnea Aleksikselle ja tulevalle kodille. <3

26.3.2018

Aleksis aloitti kodin etsimisen kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, ja myös muihin koiriin tutustumista saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Aleksis kotiutuu Suomeen niin nuorena, että sitä ei kastroida ennen kotiutumista, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu kodin niin halutessa kastrointi kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen kastrointia.

Aleksis saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Aleksis on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:  Nina Ehrström

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.