Päivitetty 18.11.2018

Kodin saanut koira: ASTRIDA


Syntymäaika: 12/2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa ( Mihaela Soare)
steriloitu

Perustiedot ja tausta

03.09.2018

Mihaela Soare on Romaniassa toimiva eläinsuojelija, joka tekee kaikkensa auttaakseen alueensa kodittomia koiria ja kissoja. Mihaela asuu yhdessä äitinsä kanssa, ja heidän kodissaan asuu kerralla jopa yli toistakymmentä kotia etsivää koiraa, joista yksi on Astrida.

Astrida on n. 10- kuukauden ikäinen pentu, joka pelastettiin kunnalliselta tarhalta parikuisena  yhdessä siskonsa ja veljensä kanssa. Astridan sisko sai oman kodin Englannista ja veli Saksasta mutta tämä kultainen tyttö on vielä omaa kotiaan vailla. Astrida on leikkisä ja aktiivinen, normaalin oloinen koiranpentu. Astrida antaa käsitellä itseään hienosti, eikä vierasta kosketusta. Uudet ihmiset eivät tunnu touhutyttöä jännittävän ja Astrida tulee itse reippaasti luokse huomiota hakemaan. Haukkuu muiden mukana mutta ei räksytä turhia. Astridan rotuperimässä on mahdollisesti ulkonäön perusteella jotakin paimenkoiraa, joten tulevan kodin tulisi varautua siihen, että tämä fiksu ja energinen pentu tulee tarvitsemaan runsaasti liikuntaa ja aivotyötä.  Astrida elelee tällä hetkellä pihalla veljensä ja muiden koirien kanssa, joten sopisi varmasti myös kotiin, jossa on jo ennestään koira. Kissojen kanssa toimeentuloa ei ole testattu.

Astrida on kasvanut odotettua pienemmäksi ja on nyt keskikokoinen, alle 15- kiloinen hoikka tyttö. Kovinkaan paljon tyttö tuskin enää kasvaa.

18.11.2018

Astrida on saanut kodin Saksasta.

03.09.2018

Astridan pitkä odotus jatkuu edelleen. Tyttö on omaa kotiaan odotellessa ehtinyt vaihtaa jo koiratarhaakin. Edelleen tyttöä luonnehditaan avoimeksi ja reippaaksi koiraksi. Kooltaan Astrida on kasvanut pienemmäksi, kuin pentuaikana oletettiin ja painoa tytöllä onkin tällä hetkellä alle 15-kiloa.

22.5.2018

Lisätty kauniille Astridalle video, missä tyttö on matkalla sterilointiin. Astridan veli Aleksis on jo muuttanut oman perheensä luo. Myös Astrida ansaitsisi jo päästä viettämään pentukoiran elämä oman perheen kanssa.

13.5.2018

Lisätty noin puolivuotiaalle Astridalle uusia kuvia.

26.3.2018

Astrida aloitti kodin etsimisen kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, ja myös muihin koiriin tutustumista saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Astrida kotiutuu Suomeen niin nuorena, että sitä ei steriloida ennen kotiutumista, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu kodin niin halutessa sterilointikustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Astrida saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Astrida on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:  Nina Ehrström

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.