Päivitetty 11.05.2018

Kodin saanut koira: BINDI


Syntymäaika: 11/2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (OneVet, Cosoba)
ei steriloitu

 

Perustiedot ja tausta

18.3.2018

Bindi on yksi Romanian onnekkaista kodittomista koirista: Bindi tuotiin veljensä Bansin kanssa Onevetin klinikalle hoitoa saamana, omistajien kuitenkaan koskaan palaamatta. Kadulla elämä olisi monin verroin kovempaa ja eloonjääminen jopa epätodennäköistä. Bindi on nyt suojassa Cosoban tarhalla odottelemassa omaa kotiaan Suomesta – yhdessä monen muun kodittoman koiran kanssa.

Clinica Veterinara OneVet, tuttavallisemmin OneVet, on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista Romaniassa. Eläinystävällinen eläinlääkäripariskunta Adina ja Dragos Vladutin ylläpitävät sekä OneVetin klinikkaa Bukarestin keskustassa, että tarhaa Cosoban kylässä. Jokainen Kulkureiden kautta Suomeen saapuva koira kulkee OneVetin klinikan kautta tutkimuksissa ennen kotiintuloaan Suomeen.

5.5.2018
Toukokuisena lauantaina Bindin elämässä aukesi uusi lehti, kun Bindi pääsi oman perheen syliin ja omaan kotiin.

27.3.2018

Kaunis Bindi pääsi siirtymään “varattuihin koiriin” ja odottaa matkaansa omaan kotiin:

18.3.2018

Kulkureiden aktiivit tapasivat Bindin veljensä Bansin kanssa Romaniassa maaliskuussa. Bindi on sisaruksista rauhallisempi ja tutkailee maailmaa maltilla ja nauttii kovasti ihmisten seurasta ja sylissä olosta. Bindi tuntuukin olevan varsin herttainen tyttö, joskin voimme kuvitella tästäkin yksilöstä kuoriutuvan kotona yhtälainen innokas puuhailija kuin veljestäänkin. Bindin olisikin hyvä päästä tarhalta pois omien ihmisten luo elämään sitä oikeaa koiranpennun elämää uusine asioineen, pehmeine peteineen – ja saada tutustua niihin omiin, tuttuihin syleihin.

Ihanan tummankirjavan turkin, luonteikkaat silmät ja kasvot omaava Bindi on saanut rokotukset ja olisi kaikin puolin valmis lähtemään omaan kotiin.

Videolla tummempi Bindi on vasemmalla vaaleamman veljensä Bansin kanssa.

Bindi on tällä hetkellä n. 3,5 kk vanha ja kasvanee aikuisena arviolta ”pieneksi keskikokoiseksi”, n. 40 cm  ja 12-15 kg painoiseksi.

______________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Bindi kotiutuu Suomeen niin nuorena, että sitä ei steriloida ennen kotiutumista, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu kodin niin halutessa sterilointikustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen kastrointia.

Bindi saapuu Suomeen steriloituna (jos ikä sen sallii), asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Bindi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Bindin yhteyshenkilönä on Tytti Sirola

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.