Päivitetty 04.06.2018

Kodin saanut koira: BANSI


Syntymäaika: 11/2017
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (OneVet, Cosoba)
Ei kastroitu

 

Perustiedot ja tausta

18.3.2018

Bansin tausta on varsin tyypillinen Romaniassa: pennut ovat omistajiensa hylkäämiä. Bansi ja Bindi tuotiin klinikalle hoitoa saamaan, omistajien kuitenkaan koskaan palaamatta. Pentujen onneksi. Kadulla elämä olisi monin verroin kovempaa ja eloonjääminen ei lainkaan varmaa. Bansi on siis monia onnekkaampi ja on nyt suojassa Cosoban tarhalla odottelemassa omaa kotiaan Suomesta.

OneVet, viralliselta nimeltään Clinica Veterinara OneVet, on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista Romaniassa. Eläinystävällinen eläinlääkäripariskunta Adina ja Dragos Vladutin ylläpitävät sekä klinikkaa Bukarestin keskustassa, että tarhaa Cosoban kylässä. Jokainen Kulkureiden kautta Suomeen saapuva koira kulkee OnVetin klinikan kautta ennen kotiintuloaan.

Kotien etsiminen kodittomille koirille on vain yksi osa Kulkureiden toimintaa. Kulkureiden toiminnan päätavoite on kestävä eläinsuojelu- ja valistustyö paikan päällä Romaniassa, sekä koirien sterilisointi. Lue paikan päällä toteutettavasta sterilisointiprojektista lisää täältä.

2.6.2018
Bansille kävi kaiken kaikkiaan todella onnekkaasti toisella yrittämällä: viikko varauksesta ja Bansi oli jo oman perheen sylissä. Tervetuloa kotiin!

28.5.2018
Bansin uuden odotus ei onneksi kestänyt liian pitkään. Bansi on tänään varattu ja matka kotiin voi alkaa.

20.4.2018
Bansin varaus peruuntui ja tämä pieni ja pörröinen poika joutui valitettavasti palaamaan kotia etsiviin koiriin. Toivottavasti uusi kotiehdokas löytyy pian!

25.3.2018
Bansille koitti onnenpäivä: Bansi varattiin omaan kotiinsa ja nyt alkaa lentomatkan odottelu Suomeen!

18.3.2018

Kulkureiden aktiivit tapasivat Bansin sisarensa Bindin kanssa Romaniassa maaliskuussa. Bansi osoittautui olevan varsinainen ikiliikkuja eikä meinaa malttaa pysyä paikallaan millään! Niin paljon on nuuskittavaa, tutkittavaa, nähtävää, maisteltavaa….. kova halu olisi tehdä kaikkea sitä, mitä pennun tuleekin tehdä: nähdä ja kokea ja oppia. Varsin utelias pentu siis, jota kiinnostavat niin ihmiset kuin ympäristökin. Tarha vaan on turhan virikkeetön paikka ja Bansi kaipaisikin kovasti aktiviteettaja ja sitä omaa kotia ja perhettä, jonka kanssa tutkia maailman ihmeellisyyksiä.

Suloinen Bansi on saanut rokotukset ja olisi kaikin puolin  valmis lähtemään omaan kotiin.

Videolla vaalea Bansi on tumman sisarensa Bindin kanssa.

Bansi on tällä hetkellä n. 3,5 kk vanha ja kasvanee aikuisena arviolta ”pieneksi keskikokoiseksi”, n. 40 cm  ja 12-15 kg painoiseksi.

______________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Bansi kotiutuu Suomeen niin nuorena, että sitä ei kastroida ennen kotiutumista, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu kodin niin halutessa kastrointi kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen kastrointia.

Bansi saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Bansi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Bansin yhteyshenkilönä on Tytti Sirola

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.