Kodin saanut koira: RUUT (nyk. Unna)

Syntymäaika: 2008
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (OneVetRosiori)
Kokoarvio:

 

 

Perustiedot ja tausta
Rosiorin kunnallinen tarha koostuu katoksista, katoksen alla olevista häkeistä ja niiden ulkopuolella sijaitsevista kopeista. Jokaisessa häkissä asuu koiria ja jokaisessa kopissa asuu koira ketjun päässä. Vaikka osasta puuttuu katto, osasta seinät ja lattia, on niihin jatkuva jono. Tämä johtuu siitä, että suurissa häkeissä on betonilattia ja koirat tappelevat paljon stressitason hipoessa taivaita. Kunnallisen tarhan työntekijät  myyvät yön pimeydessä koiria tappelukoiriksi sellaiseksi katsomiaan ja toisesta päästä rankkurit tuovat uusia. Virta on loputon.

Yksi näistä onnekkaista koppikoirista on Ruut. Ruutin koko olemus kielii rankasta elämästä. Se on nähnyt ja kokenut asioita, jotka ovat kouliinet siitä särmät pois ja jättäneet jäljelle vai puhtaan ja viisaan sielun. Se on varmasti synnyttänyt monen monta pentuetta ja voi vain kuvitella, miten rankkaa on synnyttää pentuja kadulle, jossa omakin selviytyminen on tuurista kiinni, saati sitten jälkikasvun. Kun aktiivimme maaliskuun alussa saapuivat Rosiorin tarhalle, he ihastuivat Ruutiin ikihyviksi. Ruut odottaa hiljaisena ja kärsivällisesti häntä heiluen, että vieraat huomaisivat myös sen. Kun se sitten vihdoin saa ihmisen lähelleen, se odottaa kohteliaasti ja katsoo ystävällisesti silmiin. Se ei turhia viuhdo eikä pompi, vaan tilaisuuden tarjoutuessa se painautuu aivan kiinni ihmiseen nauttimaan rapsutuksista ja läheisyydestä. Ruutissa on jotain äärettömän lempeää ja äidillistä, mutta samaan aikaan se särkee sydämen jollain tapaa reppanalla olemuksellaan. Se on kiltti ja lempeä koira, joka tulee toimeen naapurikopin koiran kanssa. Ruut antaa vahvasti sellaisen vaikutelman, että se mieluummin väistyy, kuin haastaa.

Ikä- ja kokemusvuodet näkyvät myös Ruutin hampaissa. Sen hampaat vaativat käynnin eläinlääkärillä Suomessa ja tähän kodin tulee varautua. Yksi sen kulmahampaista on poikki ja alhaalta edestä sen hampaat ovat kuluneet kokonaan. Hammashoito saattaa myös vaikuttaa koiran vireystilaan, sillä kukapa meistä jaksaisi ilosta pomppia, kun hampaat särkevät. Ruut on myös steriloitu muutama päivä sitten ja tässä yhteydessä siltä poistettiin olkapäästä ihonalainen patti, jonka eläinlääkäri arvioi olevan rasvapatti. Koska sen ei epäilty muuta olevan, sitä ei lähetty tutkittavaksi. Ruut vaikuttaisi olevan melko runsasturkkinen koira, mutta huonot elinolosuhteet ja ravintoköyhä ruoka verottavat karvaa. Ruut ansaitsee saada viettää tulevan kesän nauttien suomalaisesta auringonpaisteesta. Saisiko hän juuri sinusta rinnalleen ystävän?

Ruut on kooltaan noin 50-55 cm ja 17-20 kg.

Päivitykset
8.3.2018
Eilisellä Kulkuri- lennolla saapui todellinen kultakimpale, kun Ruut matkusti ikioman perheensä luokse. Onnea matkaasi, Ruut, olet onnesi ansainnut.

8.2.2018
Kertakaikkinen onni kohtasi suloista Ruutia, kun sen ikioma koti löysi sen ja se saa kohta lentää Suomeen omaan loppuelämän perheensä luokse.

22.12.2017
Ruutin varaus peruuntui ja se palaa etsimään kotiaan sivuillamme. Varauksen jälkeen sillä todettiin Lymen tauti eli borrelioosi. tartunta ja nyt Ruut on jälleen kotia vailla. Borrelioosi voi vaivata sitä oireilemalla muun muassa kuumeiluna, liikkumisen vaikeutena ja niveltulehduksina, tai se voi olla loppuelämänsä oireeton. Tällä hetkellä Ruutilla ei näyttäisi olevan oireita, mutta se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö niin voi olla kotioloissa. Yhtäkaikki kiltti ja herttainen Ruut ansaitsisi päästä jo pois tarhalta omaan, loppuelämän kotiin.

2.10.2017
Kaunotar on tänään varattu omaan kotiin Suomeen.

16.7.2017
Kun aktiivimme heinäkuun alussa saapuivat Cosoban tarhalle, oli aurinko jo laskenut ja Romanian pimeä yö voittanut päivän. Ruut oli kuitenkin tarhan pihalla odottamassa. Pimeys ja pihan muiden koirien aikaansaama meteli aikaansaivat sen, että Ruut vetäytyi omaan rauhaansa seinän viereen. Kun sitä katsoo, tulee vahva tunne siitä, että sen paikka on täysin muualla, kuin kodittomien koirien tarhalla. Sen kuuluisi maata pehmeällä pedillä ja nauttia oman ihmisensä silittelystä. Ruut on kiltti ja sävyisä koira, joka todella ansaitsisi saada kokea oman perheen ja kodin.

19.5.2017
Ruut, voi Ruut. Ruut on ystävällinen ja lempeä koira, sen läsnäolo rauhoittaa. Cosoban tarhan koiralaumassa se tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa ja on laumassakin rauhallinen ja lempeä. Siltä on on leikattu kasvain, joka vaikutti hyvänlaatuiselta, sitä ei kuitenkaan lähetetty patologille. Sen olemus on piristynyt sen siirryttyä Rosiorista OneVetiin ja se menee nautinnollisesti selälleen pihan auringonpaisteeseen vastaanottamaan rapstutuksia. Ruut on uskomattoman kaunis ja sillä on paljon annettavaa omalle perheelleen.

Lisätty kuvia.

29.3.2017
Ruut aloittaa kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Ruut saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ruut on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Ruutin yhteyshenkilö: Maarit Auranen

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: