Kodin saanut koira: SCOTTY

Syntymäaika: 3/2016
Sukupuoli: uros
ei kastroitu
Sijainti: Romaniassa (yksityinen tarha)
Kokoarvio:

31.7.2016
Kesäisin Romania on täynnä nuoria koiria, jotka ovat syntyneet keväällä. Osa näistä koirista syntyy kadulle, toiset hylätään sinne. Useilla pennuilla ei ole edes mahdollisuutta selvitä, osalla on onnea matkassa ja he tulevat eläinsuojelijoiden löytämiksi. Useilla romanialaisilla eläinsuojelijoilla onkin jo tietyt paikat, joista he tietävät etsiä uusia hylättyjä pentuja. Roxana Deissima on yksi näistä tärkeistä eläinsuojelijoista, joka on antanut uuden mahdollisuuden usealle koiralle. Roxana on toiminut aktiivisena eläinsuojelijana vuodesta 2007 alkaen ja Kulkurien kanssa yhteistyö on jatkunut vuodesta 2013. Nyt kulkurien adoptio-ohjelmaan tulevat sisarukset Scotty ja Nabby, jotka Roxana on löytänät pusikosta tien varrelta, kuten niin monet muutkin pennut vuosien saatossa. Löydettäessä sisarukset olivat niin heikossa kunnossa ja täynnä kirppuja, etteivät ne olisi selviytyneet enää kauaa. Roxanan avulla pennut ovat kuitenkin vahvistuneet ja ovat nyt valmiita aloittamaan oman kodin etsinnän.

Scotty on siskonsa tavoin reipas ja pirteä peruspentu. Pentujen alkutaival on ollut hyvin kivikkoinen ja heidän selviytymisensä oli pelkästä tuurista kiinni, mutta enää Scotty ei tunnu tätä muistavan, vaan nauttii yksityisellä tarhalla muiden koirien seurasta ja hoitajien huomiosta. Scotty on hyvin avoin ja pentumaiseen tapaan valmiina tutkimaan kaikki uudet jutut. Scotty nauttii hellittelystä ja on hyvin sosiaalinen niin uusia ihmisiä kuin toisia koiriakin kohtaan. Myös Scottylla on pieni pilke silmäkulmassa minne hän meneekin, aivan kuten siskollaan. Scotty on tällä hetkellä on noin 5kg, mutta aikuisena Scotty tulee kasvamaan arviolta noin 15kg painoiseksi keskikokoiseksi koiraksi.

02.10.2016
Sisarukset Scotty ja Nabby ovat kasvaneet huimasti kesän aikana. Vaikka sisarusten alkutaival on ollut surkea ja pennut olisivat menehtyneet ellei niitä olisi löydetty, ovat Scotty ja Nabby osoittaneet olevansa sisukkaita pentuja. Samalla sisukkuudella kuin millä pennut taistelivat hengestään, etsitään heille nyt myös ikiomia koteja. Scottysta on kasvamassa todella komea nuori herra ja nyt olisi hyvä aika alkaa opetella kotikoiran elämää. Enää puuttuu se oma perhe ja koti. Scottylle on lisätty myös uusia kuvia, joissa poika jo harjoitteleekin esiintymistä.

19.10.2016
Scotty on varattu omaan kotiinsa Alankomaihin.

————————————————————————————————————————–

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Urospennut kastroidaan tapauskohtaisesti, noin 7-9 kuukauden ikäisinä. Mikäli Scotty tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei kastroida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen kastrointia.

Scotty saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Scotty on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Scottyn yhteyshenkilö: Matleena Grönroos

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: