Päivitetty 19.10.2016

Kodin saanut koira: NABBY


Syntymäaika: 3/2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (yksityinen tarha)
ei steriloitu

31.7.2016
Kesäisin Romania on täynnä nuoria koiria, jotka ovat syntyneet keväällä. Osa näistä koirista syntyy kadulle, toiset hylätään sinne. Useilla pennuilla ei ole edes mahdollisuutta selvitä, osalla on onnea matkassa ja he tulevat eläinsuojelijoiden löytämiksi. Useilla romanialaisilla eläinsuojelijoilla onkin jo tietyt paikat, joista he tietävät etsiä uusia hylättyjä pentuja. Roxana Deissima on yksi näistä tärkeistä eläinsuojelijoista, joka on antanut uuden mahdollisuuden usealle koiralle. Roxana on toiminut aktiivisena eläinsuojelijana vuodesta 2007 alkaen ja Kulkurien kanssa yhteistyö on jatkunut vuodesta 2013. Nyt kulkurien adoptio-ohjelmaan tulevat sisarukset Scotty ja Nabby, jotka Roxana on löytänät pusikosta tien varrelta, kuten niin monet muutkin pennut vuosien saatossa. Löydettäessä sisarukset olivat niin heikossa kunnossa ja täynnä kirppuja, etteivät ne olisi selviytyneet enää kauaa. Roxanan avulla pennut ovat kuitenkin vahvistuneet ja ovat nyt valmiita aloittamaan oman kodin etsinnän.

Nabby on reipas ja pirteä peruspentu. Vaikka Nabbyn alkutaival on ollut kivikkoinen, ei se tunnu tästä muistavan mitään, vaan nauttii täysin rinnoin elämästä ja kirmailee minkä ehtii. Yksityisellä tarhalla pennut saavatkin leikkiä keskenään ja pyöriä hoitajien mukana päivät pitkät. Luonteeltaan Nabby on avoin ja sosiaalinen kaikkea kohtaan. Kaikki uudet asiat ovat pennun mielestä kiinnostavia ja ne pitää tutkia pieni pilke silmäkulmassa. Tavallisen pennun tapaan myös Nabby nauttii suunnattomasti hellittelystä ja ihmisen huomiosta. Nabby on tällä hetkellä noin 5kg, mutta aikuisena Nabby tulee kasvamaan arviolta noin 15kg painoiseksi keskikokoiseksi koiraksi.

02.10.2016
Kadun varrelta pusikosta löydetyt sisarukset Scotty ja Nabby ovat kasvaneet kesän aikana huimasti. Vaikka pentujen alkutaival on ollut todella kivikkoinen ja heillä oli onnea tullessaan löydetyiksi, on tämä kaksikko nyt vahvistunut ja täynnä elämää. Molemmat sisaruksista etsivät vielä omaa kotiaan, jonka turvallisessa ympäristössä he saisivat kasvaa vailla huolta huomisesta. Ihastuttava Nabby on saanut myös uusia kuvia.

16.10.2016
Nabby on varattu omaan kotiinsa Alanomaihin.

————————————————————————————————————————–

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Nabby tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Nabby saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Nabby on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Nabbyn yhteyshenkilö: Matleena Grönroos

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.