Päivitetty 16.10.2016

Kodin saanut koira: LIMBO


Syntymäaika: 2013-2014
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Sintesti)
kastroidaan

 

31.1.2016
Eläinsuojeluyhdistys Asociatia Suflete Dragi  on toinen Kulkurien pääyhteistyökumppaneista Romaniassa. Suflete Dragia vetää sitkeä ja ahkera nuori nainen nimeltä Alina Murgu yhdessä äitinsä Anda Murgun kanssa. Heidän ylläpitämällään Sintestin tarhalla elää ympärivuotisesti noin 200 koiraa. Yksi näistä tarhalta turvapaikan saaneista on pörröinen poikamies Limbo. Alunperin Limbo oli lukuisien muiden lajitovereidensa tapaan päätynyt elelemään Sintestin kylän kaduille. Aikansa Limbo kuljeskeli ruokaa etsien pihalta toiselle, mutta sitten se alkoi hätyyttelemään kyläläisten kanoja. Pojan tarina olisi voinut loppua paljon ikävämmällä tavalla, mutta onneksi kyläläisiltä löytyi ymmärrystä koiraa kohtaan ja he veivät sen tarhalle. Kulkurien aktiivit ovat tavanneet Limbon muutamia kertoja Romanian matkojensa yhteydessä ja nyt sen on aika aloittaa kodinetsintä Suomesta, osana yhdistyksen adoptio-ohjelmaa. 

Luonteeltaan Limbo vaikuttaa energiseltä koiralta, joka on ystävällinen ihmisiä kohtaan. Tavatessaan veiraita sillä on tapana tilanteesta hieman hämmentyneenä “hymyillä” ihmisille. Limbo antaa hyvin käsitellä ja tutkia itseään ja se selvästi nauttii rapsutuksista. Tarhalla poika on tapellut toisten urosten kanssa ja tämän vuoksi se asuu nyt ketjussa pihan perällä. Aiemmin se on asunut tarhassa narttujen kanssa ja tässä laumassa kaikki on sujunut hyvin. Limbon on huomattu aloittavan tappeluita joten varmuuden vuoksi se luovutetaan ainoastaan kotiin jossa toisia uroksia ei ole. Käytökseen saattaa toki vaikuttaa myös stressaavat tarhaolosuhteet, mutta riskejä tämän kokoisen koiran kanssa on turha ottaa. Aktiiviemme vieraillessa Sintestin tarhalla, joutuivat he todistamaan riitatilannetta Limbon ja toisen uroksen välillä. Ihmisen mennessä koirien väliin ei Limbo osoittanut minkäänlaista aggressiota ihmistä kohtaan ja uskoi komentoa. Nuorena miehenä Limbo varmasti nauttisi kodista, jossa sille olisi tarjolla aktiviteettia. Painoa sille on kertynyt tarhalla hieman liikaa, joten keskäkuntoon 2016-projekti liikunnan avulla olisi varmasti  tervetullutta. Säkäkorkeutta Limbolla on noin 60cm.

21.3.2016
Tapasimme Limbon vieraillessamme Sintestin tarhalla maaliskuussa 2016. Limbo jatkaa elämäänsä koppiinsa kiinnitettynä tarhan nurkassa. Hiekoista olosuhteista huolimatta Limbo ottaa ihmiset vastaan ystävällisesti ja vaikuttaa säilyttäneen elämänilonsa. Limbo ei vaikuta mitenkään yltiö-aktiiviselta koiralta, vaan enemmänkin perusreippaalta koirapojalta. Romanialaisittain Limbo on iso koira, mutta suomalaisen mittapuun mukaan se on enemmänkin keskikokoa, eli noin polvenkorkuinen.

Lisätty kuvia.

1.5.2016
Lisätty video.

7.5.2016
Saimme kuulumisia Limbo-pojalta kun Kulkurien aktiivit vierailivat Sintestissä kuluneella viikolla. Limbo otti edelleen vieraat vastaan hymy huulilla ja pylly vispaten. Reissulaiset kuvaavatkin Limboa hyväntuuliseksi hassuttelijaksi. Se halusi kovasti rapsutuksia, eikä millään olisi halunnut ihmisten lähtevän sen luota. Limbo vaikuttaa perusluonteeltaan tasapainoiselta koiralta. Naapurikopin nartun rähinöihin se ei vastannut mitenkään.

Lisätty kuvia.

15.7.2016
Sympaattinen Limbo odottaa edelleen omaa rakastavaa kotiaan Glinan tarhalla. Sen elämä on tällä hetkellä kovin tylsää lyhyen ketjun päässä ja pojan soisikin jo pääsevän viettämään aktiivisempaa elämää. Kulkurien aktiivit tapasivat Limbon viime viikolla vieraillessaan Sintestin tarhalla. Helteisestä säätä huolimatta poika jaksoi ottaa vieraat ilolla vastaan eikä meinannut alkupäivästä rauhoittua millään kun ihmiset hyörivät lähistöllä. Loppupäivästä Limbo totesi kuitenkin hösläämisen olevan turhaa ja rauhoittui makoilemaan ja seuraamaan tilannetta. Ihmisiä kohtaan Limbo oli tuttuun tapaan avoin ja ystävällinen. Rapsutuksista se olisi voinut nauttia vaikka kuinka kauan. Limbo tulee toimeen narttujen kanssa, mutta toisen uroksen kaveriksi se ei sovellu.

Lisätty kuvia.

8.9.2016
Limbo on tänään varattu omaan kotiin.

16.10.2016
Limbo on saapunut omaan kotiin. Kaikkea hyvää tulevaan Limbo ja perhe!

———————————————————————————————————————————-

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Limbo saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä, kastroituna ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Limbo on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkittuja yhteydenottoja odottaa Taija Mäkinen.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.