Päivitetty 22.10.2016

Kodin saanut koira: GRADINEA nyk. AAMU


Syntymäaika: 1/2015
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romania ( Onevet klinikka )
Steriloitu

10.10.2016
Aktiivimme löysivät taannoisella Romanian reissullansa pienen tytön vilkasliikenteisen tien läheltä, pellon reunalta junaradan vierestä. Aktiivimme olivat käyneet yhden yhteistyökumppanimme Luiza Mandrun luona, Grădiştean kylässä ja matkalla hotellille he huomasivat tämän pienen märän koiran juoksentelevan paniikinomaisesti autojen sekaan. Aktiivimme pysähtyivät ja onneksi saivat tytön kiinni. He nimesivät tytön Gradineaksi, lähellä olevan kylän mukaan. Myöhemmin selvisi, että Luiza oli koittanut paria päivää aikaisemmin saada pyydystettyä tyttöä kiinni, siinä onnistumatta. Nyt oli onni myötä, ja Gradinean uusi elämä alkoi.  Montaakaan päivää ei pieni tyttö luultavasti ehtinyt elää pellon laidassa, turkki oli märkä mutta puhdas ja luottavainen ihmisen kosketukseen. Hylkäyksen syy luultavasti oli pennut, jotka Gradinea oli aikaisemmin saanut, imetyksen jäljiltä paljaana olevat nänninpihat kertoivat tarinaa pennuista, joita ei aktiivien etsinnöistä huolimatta pellonlaidalta löytynyt. Heidän kohtalo jäi mysteeriksi. Autossa tyttö rauhoittui syliin, turkin kuivuttua ja hiukan lämmettyä Gradinea alkoikin uteliaasti katsella ympärilleen. Hotellihuoneeseen päästyään stressi laukesi, tyttönen hyöri ja pyöri matoilla, Tuli iloisesti luokse ja suukotteli vapautuneesti. Sängyllä leikkiminen lakanoissa oli vauhdikasta ja hyvin vapautunutta. Selvästi sisätiloihin tottuneena, ja ihmisrakkaana Gradinealla on ollut oma koti, jossa siitä on huolehdittu ja hihnakaan ei pelottanut vaan tyttö käveli reippaasti hotellin sisäpihalla. Aktiivimme veivät pienokaisen onevetin  klinikalle tutkimuksiin seuraavana päivänä, jossa Gradinea steriloitiin ja hän sai ensimmäiset rokotukset.

Pieni tättähäärä on n.7kg ja 35cm kokoinen pakkaus.

15.10.2016
Gradinean onni jatkuu nopeasti, ja tyttö on varattu ikiomaan kotiinsa suomessa. Kotionnea!

21.10.2016
Gradinea, nyk. Aamu on tänään matkannut ikioman perheensä luokse. Kaikkea hyvää tulevaisuuteen! <3

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Gradinea saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Gradinea on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Gradinean yhteyshenkilönä toimii Anne Huhtala

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.