Päivitetty 28.07.2021

Kodin saanut koira: SHINE B


Syntymäaika: 8/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (M.G Rescue)
steriloidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

26.05.2021
M.G Rescuen tarha M. G. Sanctuary sijaitsee Bulbucata-Stalpu -alueella, noin 30 km Bukarestin ulkopuolella. Tarha on kooltaan noin 5 000 neliömetriä. Tarhalla asuu aina kerrallaan noin 60-70 koiraa, ja paljon myös muita eläimiä omilla alueillaan, mm. kissoja, lintueläimiä, lehmiä, vuohia, hevosia ja sikoja. Tarhan perustaja ja omistaja Mihai Grigorie on pitkän linjan eläinsuojelija ja hänen historiansa rescue-kentällä on pitkä. Mihai itse tekee palkkatyötä eläinlääkärinä täysipäiväisesti rahoittaakseen tarhansa toimintaa ja sen lisäksi hoitaa tarhan päivittäiset asiat. Kulkurit on tehnyt yhteistyötä Mihain kanssa vuodesta 2013 lähtien.

Mihai löysi Shinen läheltä tarhaa toukokuun alkupuolella hylättynä muovipussiin. Mihai pelasti Shinen tarhalle turvaan. Shine antoi nätisti tilanteessa käsitellä itseään, vaikka irti saaminen pussista ei ollut kovin helppoa. Shine vaikuttaisi tulevan hienosti toimeen toisten koirien kanssa ja ihmisiä kohtaan se on lempeä. Luonteeltaan Shine on rauhallinen ja sympaattinen. Tarhalla Shine ei juurikaan hauku, mutta käytös voi toki muuttua kotitumisen myötä.
Shinella on alapurenta, mikä voi jatkossa vaatia eläinlääkärissä hammashuoltoa. Shinella on arviolta painoa noin 5-7 kg ja säkäkorkeutta noin 35-40 cm. Ikää pikkuisella neidillä on arvion mukaan noin 9 kk.

12.07.2021
Shine saapui Suomeen.

01.06.2021
Shine on varattu omaan kotiin Suomeen.

26.05.2021
Shine on lisätty adoptio-ohjelmaan.

________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Shine B saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Shine B on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Shine B:n yhteyshenkilö on  Sarianna Syrjä.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.