Kodin saanut koira: LADY TARA

Syntymäaika: Noin 2010
Sukupuoli: Narttu
Steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
Kokoarvio:

 

Perustiedot ja tausta

Päivitetty 9.2.2020
Lady Taran tarina, siitä kun me sen tiedämme, alkaa joulukuussa 2011. Tällöin Kulkurien pitkäaikainen ystävä ja luotettava yhteistyökumppani Luiza Mandru oli ruokkinut Taraa muutamia päiviä, sen jälkeen kun tämä oli ilmestynyt alueelle. Tämä käytäntö on melko tavallinen eläinsuojelijoiden parissa, sillä tällä tavalla he saavuttavat koiran luottamuksen ja pystyvät rauhallisesti ottamaan sen talteen kun siihen on mahdollisuus. 7.12.2011 Luiza kuitenkin koki, että on pakko ottaa Taran talteen kadulta ja hälyttää eläinlääkärin paikalle. Tara oli ilmeisesti jäänyt auton osumaksi, sillä takajalka oli huonossa kunnossa. Tara lähti eläinlääkärin matkaan klinikalle jatkotutkimuksiin jossa selvisi, että mitään luita ei ollut katkennut vaan ”ainoastaan” iho ja lihakset olivat vaurioituneet. Eläinlääkäri leikkasi ja ompeli haavan kiinni.

Tammikuussa 2020 oli jälleen aika matkustaa Romaniaan ja tavata Luizan luona myös Lady Taran. Se miten koira voi säilyä yhtä rauhallisena, lempeänä, tasapainoisena ja ystävällisenä vuodesta toiseen, on melko uskomatonta. Tara ottaa luottavaisena kontaktia, heiluttaa ystävällisesti ja iloisesti häntää. Se nautiskelee taas namit ja on täysin ok kaiken kanssa, antaa myös käsitellä hienosti. Mistä löytyisi se oma kotia Lady Taran kaltaiselle, kaikki neljä tassua tiukasti maan pinnalla säilyttäneelle koiramatamille, jolla on jo ihan tarpeeksi monta vuotta tarhalla takanaan?

Lady Tara on uskomaton koira, huolimatta siitä, että se jo vuosia on asunut yksin tarhassaan pihan perukoilla, se silti ottaa aina yhtä avoimesti ja luottavaisesti vierailijat vastaan. Lady Taralla avautui mahdollisuus päästä Suomeen kotihoitoon huhtikuussa 2019 mutta kävi niin, että tämän herttaisen mummokoiran testitulokset osoittavat Taran olevan positiivinen sydänmadolle ja nyt Tara saa hoitona kerran kuussa Advocatea. Ennen tuloa Suomeen Lady Tara hoidetaan kuntoon.

Lady Tara kävi myös rtg-kuvissa jolloin kävi ilmi myös se surullinen tosiasia, että Tara kantaa mukanaan muisto hirvittävästä päivästä luodin muodossa. Luoti sijaitsee viimeisen kylkiluun kohdalla. Luoti on ollut paikoillaan jo vuosien ajan, joten tällä hetkellä siitä ei ole Taralle suurta uhkaa.

Tara on noin 50-55cm ja ylimääräisiä kiloja on kertynyt, Tara painaa varmaan lähemmäs 25kg. Taralla löytyy tuplakannukset ja kuten moni ikänsä kaduilla tai tarhalla viettänyt koira, Taran hampaat ovat hoidon tarpeessa.

Tara tulisi varmaan toimeen urosten kanssa, narttujen suhteen emme ota riskiä. Kissojen kanssa Tara ei tule toimeen joten sitä ei luovuteta kissatalouteen.

Päivitykset

22.8.2021
Lady matkusti omaan kotiin 14.8.2021

24.5.2021
Noin 10 vuotta Lady Tara on seisonut aitauksessaan pihan perukoilla. 2017 me vihdoinkin tapasimme ja nyt, vuonna 2021, Lady Taralle kantautuu tieto siitä, että hänkin pääsee viettämään loppuelämänsä ihan täysin kotioloissa, ainoana silmäteränä. Lady Tara on erittäin rakastettu koira, Luiza ja Stefan ovat hoitaneet häntä kaikki nämä vuodet parhaansa mukaan. Taran silmät tuikkivat yhä, peppu heiluu kun huomaa ihmisten lähestyvän hänen aitaustaan ja hän menee täysin sekaisin siitä kun pääsee nauttimaan ihmisen läheisyydestä ja huomiosta.

Siksi tuntuukin aivan huikean ihanalta vihdoinkin päästä kirjoittamaan Taran nimen eteen sanan VARATTU. Muutos tulee olemaan suuri, eronhetki vaikea ja haikea mutta uskomme täysin siihen, että Tara tulee nauttimaan olostaan kotikoirana. Tara on uskomattoman tasapainoinen, täyspäinen koira joka kaikkien näiden vuosienkin jälkeen on yhtä positiivisesti suhtautuva kaikkeen ja kaikkiin.

“Sometimes the greatest act of love, is letting go.” Thank You, Luiza and Stefan. Words can not express <3  .

Ja kiitos myös Taran uudelle perheelle, kiitos että näette Taran sellaisena kuin hän on <3 .

9.2.2020
Lady Tara on vuodesta toiseen seissyt Luizan pihan perukoilla, tyytyen siihen mitä elämä sille on antanut. Me haluaisimme antaa sille niin paljon enempää. Me haluaisimme antaa sille kodin.

1.9.2019
Heinäkuussa kun aktiivimme tapasivat Lady Taran, se on yhä herttainen oma itsensä ja niin otettu siitä, että ylimääräiset ihmiset huomioivat hänet. Kun ihmisillä vielä on mukanaan herkkuja, tämä saa Taran vallan hurmioon! Aktiivimme kuvailevat tapaamistaan Taran kanssa näin: “Vinkuu pienesti kun näkee ihmisten lähestyvän häkkiään, pyytää luokseen, mutta odottaa kärsivällisesti. Tukevassa kunnossa. Ilahtuu kovasti kun mennään luokse, tulee kaikkien luokse suoraan ja on hyvin ystävällinen, rauhallinen ja kultainen. Lempeä, hyväntuulinen mummu, jolla heiluu leppoisasti häntä koko ajan.”

8.4.2019
Lady Taralla avautui mahdollisuus päästä Suomeen kotihoitoon huhtikuussa 2019 mutta kävi niin, että tämän herttaisen mummokoiran testitulokset osoittavat Taran olevan positiivinen sydänmadolle. Tara saa kerran kuussa Advocatea ja suunnitteilla on, että se jossain kohtaa tulisi hoitaa myös immiticide injektioilla. Ennen Suomeen tuloa Tara hoidetaan kuntoon. Lady Tara kävi myös rtg-kuvissa jolloin kävi ilmi myös se surullinen tosiasia, että Tara kantaa mukanaan muisto hirvittävästä päivästä luodin muodossa. Luoti sijaitsee viimeisen kylkiluun kohdalla. Luoti on ollut paikoillaan jo vuosien ajan, joten tällä hetkellä siitä ei ole Taralle suurta uhkaa.

13.3.2019
Kulkurien aktiivit kävivät Romaniassa jälleen helmi-maaliskuun vaihteessa. Lainaan heitä seuraavassa päivityksessä: “Tarasta on kaikki sanottu jo monta kertaa. Sen rakkaus ja jotenkin kaiken kanssa sinut oleva olemus on rauhoittavaa, mutta samalla siitä saa energiaa. Lady Tara on kultainen seniori, jolla riittää virtaa innostua hääräilemään. Hän ilahtuu ja nauttii kun sai vieraita aitaukseensa ja saa heiltä rapsutuksia. Kauniisti se nojautuu ihmistä vasten hakemaan lisää läheisyyttä. Lady Tara on kompaktin kokoinen hellyyttävä mummeli kotiin kuin kotiin!”

27.12.2018
Tara on yhä sympaattinen oma itsensä, niin täynnä lempeyttä ja viisautta. Tälle herttaiselle mummolle toivoisi pian löytyvän vihdoinkin se ikioma koti.

9.6.2018
Aktiivimme tapasivat Taran jälleen toukokuussa ja yhtä iloisesti ja innokkaasti Tara vastaanotti vieraat kuin aina ennenkin. Taran jalka nousi puheenaiheeksi ja vaikuttaa siltä, että Tara hieman varoo jalkaansa. Kyseessä on sama jalka joka silloin aikoinaan vaurioitui, joten voi olla, että se on siitä traumasta peräisin mutta rtg-kuvat tullaan ottamaan Tarasta ennen kotiintuloa, jotta Luiza, me ja koti saa täyden selvyyden siihen mikä on jalan kunto ja mitä toimenpiteitä tämä tulisi mahdollisesti tulevaisuudessa vaatimaan, jos jotain. Se on varma, että liikakiloja Taran tulisi saada pois. Tara on mitä mahtavin koira, joka jo on virunut tarhalla liian monta vuotta.

13.3.2018
Maaliskuussa 2018 oli jälleen se aika jolloin aktiivimme suuntasivat Romaniaan ja tällä reissulla vuorossa oli myös vierailu Luiza Mandrun luona. Lainaan heidän päivitystekstiä ihan suoraan, sillä he kertoo asian aivan kuten se on.

“Tara on edelleen ennallaan ja kertakaikkisen upea. Se on olosuhtiesiin nähden käsittämättömän tasapainoinen koira, jonka sielu menee ihan sykkyrälle sen nauttiessa harvinaisesta herkusta – vieraiden seurasta. tara on huomionkipeä koira, joka menee aivan hukkaan tarhan perällä asuessaan. Kotona Tara olisi sellainen koira, joka istuisi omistajansa vastapäätä aamiaispöydässä ottaen kiitollisena vastaan juustosiivuja. Sille voisi päivitellä päivän uutisia ja se vaan hyräilisi tyytyväisenä. Tavatessamme Taran on päivä kylmä ja luminen, ja vaikka tämä leidi on melko riittoisan rasvakerroksen peittämä, palelee se silti. Kertakaikkisen uskomatonta on, ettei Tara tunnun olevan stressaantunut. Koiran täytyy olla melkoisen täysipäinen selvitäkseen tällaisena tarhaoloissa. Toki Tara hyppii innoissaan vieraita vastaan tullessamme sitä moikkaamaan, mutta se rauhoittuu pian ja suorastaan imee rapsutukset ja hellyydet itseensä. Koira, jonka häntä heiluu taukoamatta. Pian kotiin!”

Toki täytyy tässä kohtaa sanoa, että juustosiivut tulisi olla kortilla ja perheen tulisi myös varautua siihen, että Taralla voi mennä tovi jos toinenkin ennenkuin tottuu elämään kotikoirana. Kuten muutama muu koira, jotka pitkään ovat Luizalla asuneet, järkytys on suuri kun joutuvat pois tutstua ympäristöstä ja Onevetiin jossa koirat valmistellaan lennolle. Silti kotiutuminen on sitten lähtenyt hyvin käyntiin, alkujärkytyksen jälkeen. Aikaa, ymmärrystä ja rakkautta, niillä pärjää pitkälle.

10.9.2017
Aktiivimme tapasivat Taran jälleen syyskuussa ja kokivat saman elämyksen kuin me jotka olemme jo olleet onnekkaita ja päässeet tapaamaan Taraa. Jälleen kerran reissuporukkamme osui naulan kantaan kirjoittaessa Taran päivitystekstiä, joten kiitä ja kumarranja lainaan tekstin suoraan: “Voi elämän kevät. Kun vieraat tulee sen häkkiin, se hyppää syliin ja meinaa pakahtua riemuunsa. Se jää ihan lähelle ja tuntuu, että sen onni on täydellinen, kun sillä on ihmisseuraa. Se istuu ihmisen vierellä ja tuijottaa ihmistä umpirakastuneena ja nauru silmissään. Sen maailma on ehjä, tässä ja nyt. Tara on valmis kotikoira monenlaiseen kokoonpanoon. Ihan jäätävä läski se on ja tooodella perso ruualle. Ruuan ja silmiin tuijottamisen rinnalla masurapsut on aika ehdottomia. Ei hauku ja tulee tosi hyvin toimeen naapurin Lucky-Tarzanin kanssa, tosin välissä on verkko. Kertakaikkisen hauska, sympaattinen ja mutkaton rouva.”

Taralla on sydän paikallaan ja se on valmis tuomaan mukanaan roppakaupalla iloa ja onnea jollekin perheelle. Toki pitää varautua siihen, että Taralla voi kestää hieman ennenku tokenee siitä maailmansa täydellisestä mullistuksesta mikä muutto sille tarkoittaisi mutta uskon, että pehmeä sohva, säännölliset rapsutukset ja kodin tuoma turva ja lämpö pian vakuuttaisi Taraa siitä, että tämä oli se tarkoitus, tämä oli mitä se on odottanut, tietämättään.

9.8.2017
Tapasimme Lady Taran jälleen heinäkuussa kun kävimme Luizalla. Tara on yhä edelleen aivan uskomattoman suloinen ja läheisyydenkaipuinen mutta silti arvokkuutensa säilyttävä hieman vanhempi koira. Tara innostuu siitä, että saa vieraita ja juokseekin iloisesti moikkaamassa kaikki ketkä hänen aitaukseensa saapui. Viereisessä aitauksessa asustaa vielä Lucky-Tarzan ja kaksikolla on ystävälliset välit toisiinsa. Taran elämälle tekisi todella hyvää päästä jo omaan kotiin, perheen luokse joka huolehtisi Taran terveydestä ja siitä, että arvokkaalta leidiltä tippuisi muutamia ylimääräisiä kiloja vyötäröltä.

13.6.2017
Aktiivimme tapasivat Taran jälleen huhtikuun lopussa ja nyt Taran profiiliin on lisätty video tapaamiselta. Lady Tara vaikuttaa melko aktiiviselta koiralta, joka siis varmasti tykkää käydä lenkkeillä, nuuskia ja puuhastella. Kotona kannattaa kuitenkin aloitella hitaasti, sillä Tara on asunut vuosikaudet jo Luizalla eikä saanut paljon liikuntaa, joten kuntoa kannattaa treenata pikkuhiljaa.

15.4.2017
Lady Tara kerkesi olla hetken toisen Luizalla olevan koiran, Tarzanin, kanssa samassa aitauksessa mutta muut koirat provosoituivat niin paljon tästä kaksikosta, että haukkuminen yltyi niin paljon, että Luizan oli pakko erottaa kaksikko toisistaan. Nyt ne asuvat vierekkäisissä aitauksissa. Tara tuli hyvin toimeen Tarzanin kanssa joten on kodissa voisi hyvin olla uroskoira ennestään, ainakin nuoremman uroksen kanssa Tara siis tuli hyvin toimeen.

5.3.2017
Tara on asuttanut erästä aitausta Luizan pihan perukoilla, pienen varastorakennuksen takana. Päästäkseen Taran luokse on kuljettava usean muun aitauksen läpi. Tästä syystä Tara onkin jäänyt piiloon meiltä, sillä koirat metelöivät niin paljon kun vieraita tulee ja kävelee aitausten ohi/läpi. Tämä taas aiheuttaa hankaluuksia Luizalle, sillä naapurit eivät katso tätä haukkumista hyvällä. Jutellessani Luizan kanssa kaikesta mahdollisesta joulukuussa hän kuitenkin mainitsi ohimennen myös Taran. En ollut Tarasta aiemmin kuullut joten pyysin Luizaa kertomaan Taran tarinan. Pyysin häntä myös miettimään tapaa, jolla pääsisimme tapaamaan Taraa meidän tullessa sinne. Tämän Luiza lupasi tehdä ja tämänkin kerran hän piti lupauksensa ja pääsimme tapaamaan Taraa. Ja miten mahtava tapaaminen se olikaan!

Tara on mieletön. Kun ajattelee, että tässä on koira joka ei ole nähnyt vieraita ihmisiä noin viiteen vuoteen ja sitten sinne yhtäkkiä tulee kolme vierasta, täydessä talvivarustuksessa kameroineen ja tyttö ottaa meidät vastaan sellaisella lämmöllä, että tulen muistamaan sen ikuisesti. Alkuun Tara nousi meitä vastaan, otti rapsutukset vastaan mutta todella pian lähti ilohepulit käyntiin. Tara juoksi ympyrää iloinen virne kasvoillaan kunnes taas rauhoittui nauttimaan läheisyydestä ja rapsutuksista. Tara on myös Luizalle aika erityinen koira, se on ollut hänellä jo niin pitkään. Tämä ehkä myös kertoo sen, että painoa Taralle on kertynyt ”muutama” ylimääräinen kilo. Tara on todella avoin ja iloinen luonteeltaan. Kun Tara asui kaduilla, se oli kulman kuningatar. Sen jalka oli vaurioitunut, jonka jälkeen Luiza poimi sen turvaan. Tästä lisää perustieto osiossa. Muita koiria kohtaan Tara siis saattaa edelleen olla dominoiva, eteenkin ruoan tai herkkujen ollessaan esillä. Kadulla Tara kuitenkin liikkui muiden koirien kanssa ja tuli toimeen näiden kanssa mutta ei ole tiedossa miten Tara tänä päivänä reagoisi uuteen koirakaveriin. Varmuuden vuoksi emme luovuta Taraa toisen nartun kaveriksi ja myös uroksen kaveriksi harkinnanvaraisesti. Kissojen kanssa Tara ei tule toimeen joten sitä ei luovuteta kissatalouteen!


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Jos tiedät mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Lady Tara saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Tara on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Lady Taran yhteyshenkilö: Mia Takolander

 

 

 

 

 

 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: