Päivitetty 03.08.2021

Kodin saanut koira: TOSCA


Syntymäaika: 2012
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloitu

Perustiedot ja tausta 
Päivitetty 23.3.2021

Carmen Mandescu on yksi Kulkurien pitkäaikaisimmista yhteistyökumppaneista. Carmen on romanialainen pitkän linjan eläinsuojelija, joka ylläpitää Carpen tarhaa Mitrenin kylässä. Tarhalla asuu jatkuvasti noin 120 koditonta koiraa ja niitä hoitaa romanialainen pariskunta, joka asuu tarhan yhteydessä olevassa asunnossa.

Toscan Carmen löysi Bukarestin kaduilta harhailemasta jo viime talvena. Tosca oli mitä ilmeisimmin hylätty entisen omistajansa toimesta ja se vaikutti olevan järkyttynyt kadulle jouduttuaan. Tosca löydettiin nuoremman uroskoiran Stiegin seurasta ja ne molemmat otettiin turvaan Carpen tarhalle. Alkuun ensimmäiset kuukaudet tarhalla Toscalla oli vaikeaa. Se on helppo ymmärtää, jos ajatellaan, että Toscalla on todennäköisesti ollut koti pitkään, jollei koko elämänsä ajan, ja yhtäkkiä se joutui koiratarhalle betonipohjaiseen häkkiin, missä ympärillä haukkuu koko ajan yli 100 muuta koiraa. Ketäpä sellainen ei stressaisi. Tosca pysytteli omissa oloissaan eikä halunnut ihmeemmin ottaa kontaktia juuri kehenkään, piatsi Stiegiin, joka asui sen kanssa samassa häkissä tarhalla.

Kuukausien myötä Tosca alkoi tottua vallitseviin olosuhteisiin, pakkohan sen oli. Se alkoi taas hakea kontaktia Carmeniin ja muihin ihmisiin ja koiriin ja vähitellen se avautui ja vapautui. Tänä päivänä Tosca on aivan kuin eri koira, jonka Carmen pelasti kadulta viime talvena. Se on sosiaalinen, iloinen, avoin ja ystävällinen kaikkia tapaamiaan ihmisiä kohtaan ja vaikuttaa tulevan ihan hyvin toimeen myös muiden koirien kanssa. Tosca rakastaa rapsutuksia ja tykkää antaa suukkoja ihmisille, sen läheisyydenkaipuu on suuri.

Tosca on steriloitu, noin 8-vuotias narttu. Kooltaan Tosca on noin 55 cm korkea ja 25 kg painava.

Toscalle etsitään seniorikotia joko ainoana koirana tai uroskoiran kaverina, muutkaan kokoonpanot eivät ole poissuljettuja. Vaikka Tosca on varsin aktiivien ja reipas seniori, uskomme sen arvostavan tasapainoista aikuiskotia, jossa sille voidaan tarjota sopivassa suhteessa sohvalla köllöttelyä ja vaikkapa ihania metsäretkiä luonnon helmassa. Tosca ei tarhalla vaikuta olevan kova haukkumaan, joten sen asumismuoto voisi olla mikä vain.

Päivitykset 

3.8.2021
Tosca saapui omaan kotiin 10.7.2021

24.5.2021
Tosca on tänään varattu omaan kotiin Suomeen.

28.3.2021
Lisätty ihmisrakkaasta Toscasta kaksi tuoretta videota keväiseltä Carpen tarhalta. Videoilta huomaa, että tarhalla on stressaava ilmapiiri ja että ihmisen huomio on harvinaista herkkua, joka saa rauhallisemman puoleisenkin seniorikoiran innostumaan.

23.3.2021
Toscan elämä Carpen tarhalla on melkolailla ennallaan. Sen kaveri Stieg sai kodin Suomesta marraskuun lopulla, mutta Tosca odottaa oman kodin löytymistä vieläkin. Lisätty Toscasta vasta löydetyt pari videota viime syksyltä tarhalta Stiegin kanssa.

26.10.2020
Tosca aloitti kodin etsinnän adoptio-ohjelmassamme.

 


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Jos tiedät mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Geralt saapuu Suomeen  kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Gerlat on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Salla Honkapää

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.