Päivitetty 24.06.2014

Kodin saanut koira: SHORTY (nyk. Pätkis)


SHORTY kotihoidossaSHORTY

* n. 3 v.

* uros

* kastroitu

* Suomessa

 

 

 

15.5.2014
Romaniassa pienen koiran elämä on aikamoista onnenkauppaa. Jos koiralla käy hyvä arpaonni, se päätyy kotiin, jossa koirasta huolehtimiseen on ainakin jollain tavoin sitouduttu. Ja jos taas käy kuten Shortylla, se jostain käsittämättömästä syystä päätyy hylättynä kadulle oman onnensa nojaan.

Onneksi Shortyn tarina ei kuitenkaan päättynyt tähän, sillä juuri kun tilanne näytti Shortyn kohdalla hyvin huonolta, sen löysi ihminen, joka välitti tarpeeksi auttaakseen pikkumiestä löytämään uuden suunnan elämälleen. Tällä hetkellä Shorty asustaakin Anda Murgun tarhalla, jossa se odottaa arpajaisten päävoittoa eli omaa kotia Suomesta.

Luonteensa puolesta Shorty sopisi monenlaiseen kotiin. Pikkuherra on sosiaalinen ja leikkisä, ja Shorty tulee toimeen muiden koirien kanssa sukupuoleen katsomatta. Myöskään kissat eivät aiheuta Shortyssa mitään suurempia reaktioita, joten tulevassa kodissa voi olla myös kissakaveri odottamassa.

Painoa Shortylle on kertynyt noin 8-9 kg, ja ruumiinrakenteeltaan pikkumies on pitkänmallinen töppöjalka. Rokotusten puolesta Shorty on valmis matkaamaan uuteen kotiin jo pian. Jos ihastuit tähän pikkumieheen, niin harkitsethan kuitenkin tarkkaan ennen yhteydenottoa, että varmasti pystyt tarjoamaan Shortylle loppuelämän kodin, joka tarkoittaa parhaassa tapauksessa yli 10 vuoden sitoutumista. Tulevan kodin tulee myös varautua opettamaan Shortylle alusta asti kaikki kotikoiran tavat, sillä mitään takeita pikkumiehen sisäsiisteydestä tai hihnakäyttäytymisestä ei ole.

Shorty saapuu Suomeen sirutettuna, rokotettuna, loishäädettynä, tautitestattuna EU-passin kera.

25.5.2014
Shorty saapuu kotihoitoon Suomeen 1.6.2014. Vielä hienompaa olisi, jos se pääsisi suoraan omaan loppuelämän kotiinsa!

1.6.2014
Shorty saapui tänään kotihoitoon Suomeen. Päivitämme Shortyn kuulumisia piakkoin!

2.6.2014
Shorty on ollut vasta vuorokauden kotihoidossa, mutta ensimmäiset kuulumiset tältä pieneltä pojalta kotihoidosta tulivat jo! Jännittävän ja stressaavan matkan jälkeen uni ja ruoka ovat maistuneet Shortylle hyvin ja hännän heiluttaminen on lähes jatkuvaa! Ulkoilu on vielä melko jännittävää ja hihnassa kulkemista harjoitellaan. Shorty kaipaa kovasti hellyyttä ja rapsutuksia niin ulkona kuin sisälläkin ja hakee myös katsekontaktia hyvin. Lisätty Shortylle uusia kuvia. Missä olisi tämän ihastuttavan pienen pojan ikioma rakastava koti?

5.6.2014
Shorty on ollut nyt kokonaiset neljä päivää kotihoidossa Suomessa ja on hurmannut kaikki sen tavanneet täysin! Shorty on ennakkotietoja pienempi ja painaa vain n. 6,5 kg.

Kotihoitajan kertoman mukaan Shorty on erittäin kiltti ja luottavainen ja antaa käsitellä itseään hienosti.Shorty pärjää työpäivät yksin, eikä ole tehnyt mitään tuhoja ja ottaa kotihoitajan aina iloisesti vastaan. Jännittävissä tilanteissa Shorty turvautuu mieluummin kotihoitajaansa kuin pyrkii karkuun. Tänään kävelyllä Shorty näytti, että osaa nauttia elämästä ja heittäytyi maahan selälleen kierimään häntä huiskuten. Lenkeillä Shorty etenee rauhassa ja useita taukoja pitäen ja maailmaa ihmetellen. Muita koiria Shorty seuraa mielellään sivusta, eikä yritä rynnätä tutustumaan sen kummemmin. Paras paikka pojan mielestä on ehdottomasti rapsutuksia jakeleva syli!

18.6.2014
Pienelle Shortylle tämä oli suuri päivä: Shorty varattiin tänään ikiomaan kotiin!

23.6.2014
Shorty muutti tänään omaan kotiin 🙂

Tutustuthan ennen yhteydenottoa sivuillamme koiran omistajan oppaaseen, luovutussopimukseen, adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Shortya kodinetsinnässä auttoi Niina.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa