Päivitetty 07.12.2019

Kodin saanut koira: BUBULINA (nyk. Hupsu)


Syntymäaika: 9/2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta

27.9.2019
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017, yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Se on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa. Kaikki kauttamme Suomeen saapuvat koirat kulkevat tämän tarhan kautta, jossa niille tehdään kaikki tarvittavat valmistelut lentoa varten. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Bubulinalla on ollut aiemmin oma koti Adinan työntekijän tutun perheen luona. Perhe ei voinut kuitenkaan koiraa enää pitää, joten työntekijä toi Bubulinan Cosoban tarhalle turvaan. Bubulina asustelee päivisin pihalla vapaana ja nukkuu yöt sisällä. Pihalla on paljon koiria vapaana, Bubulina tulee mutkattomasti kaikkien kanssa toimeen. Bubulina leikkii mielellään muiden koirien kanssa, joten se voisi sopia hyvin toisen koiran kaveriksi.

Bubulina vaikuttaa kiltiltä, iloiselta ja nöyrältä koiralta. Sen ei kuulla yhtyvän muiden haukkuun tarhalla, joten se voisi hyvin sopia myös kerrostaloon. Tämä pörrötyttö tykkää kovasti ihmisistä ja ilahtuu kaikenlaisesta ihmisiltä saamastaan huomiosta. Bubuliinaa saakin käsitellä miten vaan. Tyttönen tykkää herkuista, joten sitä on niiden avulla todennäköisesti helppo motivoida oppimaan uusia asioita.  Tämä hyvätuulisen ja kiltin oloinen tyttö voisi sopia monenlaiseen perheeseen.

Bubulinan pörröinen turkki on laadultaan karkea ja hieman kihara. Tulevan perheen tulee varautua turkin säännölliseen hoitoon. Vartaloltaan Bubuliina on hieman pitkulainen, joten on tärkeä pitää hänen painonsa kurissa, jottei nivelet rasitu liikaa.

Kooltaan tämä suloinen tyttö on arviolta 35 cm/12 kg.

Päivitykset

7.12.2019
Bubulina lensi Suomeen omaan kotiinsa 30.11.2019 ja uusi nimi on Hupsu.

10.10.2019
Bubulina on varattu omaan kotiinsa <3

27.9.2019
Bubuliina tepastelee mukaan Kulkureiden adoptio-ohjelmaan.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Bubulina saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Bubulina on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa. Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Mari Jokinen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.