Kodin saanut koira: SIR ALFIE (Alfie, Pökö, Suomessa)

Syntymäaika: 2010
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Suomessa (Tampere)
Kokoarvio:

Parustiedot ja tausta
18.08.2016

Väsymätön ja periksiantamaton Mihaela Soare tekee kaikkensa auttaakseen oman kaupunkinsa, Tårgovisten alueen, kodittomia koiria ja kissoja. Sir Alfien Mihaela oli löytänyt markkina alueelta, kun Mihaela oli nähnyt lapsien virittävän johtoa sen kaulan ympärille. Kaikesta huolimatta pikku herra heilutti iloisesti häntäänsä. Lapset olivat luultavasti ajatelleet vetää Sir Alfia mukanaan ja eivät keksineet sille muutakaan remmiä. Ystävällisenä ja ihmisrakkaana koirana Sir Alfie ei edes vastustellut, vaan alistui kohtaloonsa. Mihaela otti pienen koiraparan turvaan ja Sir Alfie odotti omaa loppuelämän kotiaan Mihaelan luona.

Alfie on luonteeltaan uskomattoman lempeä, ihmisrakas ja kiltti herra. Alfie rakastaa kaikkia ihmisiä ja se tulee hienosti toimeen toisten koirien kanssa. Alfie on erittäin sosiaalinen ihmisiä kohtaan ja se on myös lasten kaveri. Suomessa se on elänyt noin 10 vuotiaan keskikokoisen rauhallisen narttukoiran kanssa. Alfie jakaa mielellään resurssit koirakaverin kanssa, muun muassa syö samasta ruokakupista ja pelaa samaan aikaan älypelejä ja jakaa ihmiseltä saadut rapsutukset.

Alfie odottaa uuden kodin löytymistä Tampereella entisen omistajansa luona. Alfie on asunut kerrostalossa ja se ei hauku juuri lainkaan esim rapusta kuuluville äänille. Koska Alfie asuu Tampereen keskustan tuntumassa on ympäristö vilkas ja se stressaa kovasti herraa. Alfie etsiikin nyt kotia, jossa olisi rauhallinen ympäristö, jotta se oppisi olemaan ulkona rauhallisesti stressaamatta.

Alfiella on painoa noin 7 kg ja ruumiinmalliltaan pitkä pötkylä.

Päivitykset

15.12.2018
Alfie herra muutti omaan kotiinsa 12.12.

21.11.2018
Alfie, rakas pieni Pöksytin on varattu omaan kotiin <3 Valtavasti onnea Alfielle ja sen tulevalle perheelle <3

19.09.2018
Ihana Alfie on lisätty uudelleen muutaman vuoden Suomessa olon jälkeen kotia etsiviin koiriin. Päätös Alfien luopumisesta on ollut pitkään harkittu prosessi.

Jo Romaniassa Alfien on kuvattu olevan todella ystävällinen, lempeä ja kiltti pikku herra, joka tulee hienosti toimeen muiden koirien ja kissojen kanssa.  Alfie ei ole sisätiloissa Suomessa tavannut kissoja, mutta ulkona se ei reagoi niihin. Sen sijaan esim lintuja se tykkää jahdata. Alfie on erityisen ihmisrakas koira, jolle ihmisen läheisyys ja ihmiseltä saadut rapsutukset ovat tärkeintä koko maailmassa. Alfie rakastaa aivan kaikkia ihmisiä ja se tykkää aina touhuta mukana siellä missä tapahtuu. Vieraita ihmisiä tavattaessa Alfie kiipeää suoraa syliin moikkaamaan ja suukottelemaan. Herra tykkää myös lapsista, mutta aivan pienten lasten kanssa Alfiee ei luovuteta, sillä ihmisrakkaudesta huolimatta pötkylä kaipaa rauhaa ja omaa tilaa. Kun Alfie lisättiin adoptio-ohjelmaan, sen ikäarvio oli noin 11-12 vuotta ja herran passin mukaan se on tällä hetkellä noin 16 vuotta. Suomalaisen eläinlääkärin arvion mukaan Alfien ikä on noin 6-10 vuotta. Ikä näkyy Alfien käytöksessä, sillä se muun muassa väsyy melko helposti ja sen kuulossa saattaa mahdollisesti olla vikaa.

Pikkuinen pötkylä Alfie on elänyt Suomessa omassa kodissaan noin kaksi vuotta, mutta koska herra ei sopeudu nykyisen kodin asuinympäristöön, se tulee uudelleen etsimään omaa rauhallista ja sitoutunutta loppuelämän kotiaan. Alfie on asunut Tampereen keskustan tuntumassa kerrostalossa ja nykyinen ympäristö ulkona stressaa Alfiee todella paljon. Ulkona herra on hyvin stressaantunut, se vetää ja pukkoilee hihnassa ja reagoi helposti esim autoihin, vastaan tuleviin koiriin ja muihin ympäristön tapahtumiin. Kun stressitekijöitä on liikaa, Alfie ei pysty käsittelemään tilannetta ja muutaman kerran kun sitä on yritetty rauhottaa se on näykkäissyt kättä. Tällä hetkellä Alfie ei pysty elämään kaupungissa täysipainoista koiran elämää, sillä ulkoilu on hyvin haastavaa.

Sisätiloissa Alfie on kuin eri koira, se on rauhallinen, leikkisä ja mitä rakastettavin herra. Kerrostalossa se ei hauku äänille ja osaa kulkea hienosti hissillä. Alfie on asunut koko Suomessa olo ajan noin 10 vuotiaan keskikokoisen narttukoiran kanssa. Alfie jakaa toisen koiran kanssa mielellään resurssit ja koskaan se ei ole esim murissut toiselle koiralle. Omasta rakkaasta lelusta se saattaa hieman kurnuttaa toiselle koiralle. Alfiella ei ole kotiutumisen yhteydessä ilmennyt eroahdistusta. Suomessa Alfie on oppinut hienosti temppuja, se osaa muun muassa istua, antaa tassua ja mennä ympäri ja se nauttii leikkimisestä. Herra onkin hyvin iloinen ja leikkisä luonteeltaan.

Ihanteellisin koti Alfielle olisi maalla tai maalaistyyppisessä rauhallisessa ympäristössä. Alfie tarvitsee rauhallisen ympäristön, jotta sen stressi ulkona laskee ja tämän myötä se pystyy oppimaan ulkona esim hihnakäytöstä. Herra tuleekin vaatimaan perusteellista hihnnakäytöksen opettelua tulevassa kodissaan, joten tulevan kodilla täytyy olla tarvittavat resurssit ja osaamista Alfien opettamiseen. Alfien tulevassa perheessä voisi hyvinkin asua valmiiksi toinen koira. Varmuuden vuoksi Alfiee ei luovuteta kotiin, jossa on toinen uroskoira. Sen sijaan rauhallinen narttu olisi varmasti Alfielle sopiva koirakaveri. Tulevassa kodissa täytyy olla kotiutumisen alussa mahdollisuus eristää koirat., sillä Alfien kommunikointi toisten koirien kanssa vaatii vielä harjoittelua. Vapaana Alfie osaa kohdata toiset koirat huomattavasti paremmin kuin hihnassa. Ideaalisin tilanne olisi, kun tulevassa kodissa olisi oma piha, jossa ulkona rauhoittumista ja olemista voisi harjoitella rauhassa ja pikku hiljaa siirtyä pihapiiristä kauemmas. Alfiee ei saa missään olosuhteissa pitää vapaana suuren karkaamisriskin vuoksi. Pienestä koosta huolimatta herra on hyvin ketterä ja se hyppää ja kiipeilee hyvin korkealle.

Hihnakäytöksen vuoksi, Alfie on tutkittu eläinlääkärissä useaan kertaan ja se on todettu terveeksi. Röntgenkuvissa ei ole löydetty mitään normaalista poikkeavaa. Ortopedisessä tutkimuksessa huomattiin, että Alfien polvilumpiot ovat hieman löysät, mutta tämä on normaalia, kun huomioidaan sen ikä. Alfie on Romaniassa saanut kovan iskun leukaan, jonka vuoksi sen hampaat olivat Suomeen saapuessa melko hurjassa kunnossa. Verikokeita Alfielta ei ole tutkittu. Koska Alfie on ruumiinmalliltaan pötkylä ja koska se vetää ja poukkoilee hihnassa on tärkeää, että pikkuinen saa hierontaa säännöllisesti.

Alfielle saa tehdä hienosti kaikki hoitotoimenpiteet, muun muassa karvojen ja kynsien leikkaus sujuu ilman mitään ongelmia. Talvella ja syksyllä pikkuinen pitää säänmukaista vaatetusta ilman ongelmia. Bussilla Alfie on matkustanut muutamia kertoja, mutta bussissa Alfie on levoton ja aloittaa itkemisen. Alfie ei ole tottunut kulkemaan autolla, joten myös tämä asia vaatii mahdollisesti harjoittelua tulevassa kodissa. Alfie on sisäsiisti, mutta ajoittain, mikäli se on pitkiä aikoja yksin kotona, voi vahinko sattua sisälle. Vieraissa paikoissa Alfie merkkailee sisälle.

24.02.2017
Alfien Suomen valloitus on lähtenyt melko mallikkaasti käyntiin. Iloksemme saimme kuulumisia tästä kerrassaan hurmaavasta herrasta, joka on luomonnut kaikki ihanalla luonteellaan ja olemuksellaan. Tässä kuulumisia:

Sanotaan, että rakkaalla lapsella on monta nimeä. Sir Alfie onkin erityisen rakas, sillä Alfielle on kehittynyt melkoisen monta lempinimeä. Pöhkö, Pöhköpää, Pökö, Pököpää, Pöhkylä, Pöksy, Pöksytin, Sherlock. Nimistä huolimatta Alfie on oikein fiksu pieni herra, vaikka onkin tarjonnut monet naurut hölmöilyillään 😀 Alfie on ollut nyt kotona reilu 4 kuukautta. Se oli heti alusta alkaen kuin kotonaan. Tuntuu, että se tiesi heti että tämä on nyt se loppuelämän koti. Kaikki on sujunut kotona paremmin, mitä olisi voinut kuvitella. Muutamia pisuja lukuunottamatta Alfie on ollut sisäsiisti alusta asti. Se on osannut olla hienosti yksinkin kotona alusta asti. Toisen koirani Mellun kanssa Alfie on tullut alusta asti loistavasti juttuun. Ei ole ollut mitään kärhämöintiä tai rähinöitä. Mellukin hyväksyi Alfien loistavasi. Alfie tulee pienen tutustumisen jälkeen loistavasti toimeen myös muiden koirien kanssa. Alfiella onkin paljon tyttöpuolisia kavereita ja se tuntuu olevan oikein miellyttävää seuraa pienten tyttökoirien mielestä 😊 Ulkona Alfiea vielä selvästi jännittää. Ja onhan se ihan ymmärrettävää; niin iso maailma ja niin pieni Sir Alfie. Pikkuhiljaa kuitenkin ollaan harjoiteltu, että ulkona on mukavaa eikä sielä tapahdu mitään pahaa. Nyt ollaankin viime viikkoina saatu isoja edistysaskeleita. Vielä on matkaa salonkikelpoiseen ulkonaoloon, mutta suunta on oikea. Alfie rakastaa ihmisiä ja läheisyyttä yli kaiken. Se ei juuri vierasta, vaan tuntemattomienkien syliin mennään heti kun vieras istuu sohvalle. Alfie on niin luottavainen ja rakastava. Se ilme, jolla se katsoo on puhdasta rakkautta. Välillä oikein naurattaa, miten rakastuneena se minua tuijottaa. Alfiesta onkin tullut varsinainen mammankulta. Se on mahdollisimman paljon sylissä ja nukkuu kaikki yöt mamman vieressä. Ja mammaa ei haittaa yhtään, Alfie on paras unikaveri, pientä kuorsausta lukuunottamatta 😁 Alfie on iästään huolimatta vielä leikkisä, vaikka leikkituokiot eivät kauaa kestäkkään. Se tykkää leikkiä leluilla, ja erityisesti Dinomunasta on tullut Alfien suosikki. Dinomuna on pieni pyöreä oranssi pehmolelu, joka on niin rakas että se pitää tuoda joka yö sänkyyn. Ilman sitä ei voi nukkua. Alfie tykkää olla sielä missä tapahtuu ja touhuta mukana ja onkin ikäisekseen oikein aktiivinen ja hyvinsäilynyt charmantti herra. Kaiken kaikkiaan Alfie on kotiutunut oikein hyvin, ja siitä on tullut tärkeä ja rakas perheenjäsen joka jaksaa ilahduttaa ja rakastaa ehdoitta. Toivon, että meillä on vielä monta yhteistä vuotta edessäpäin. Tässä vielä tekstinpätkä, joka kuvastaa Alfiea oikein hyvin.
Pököpää:
Pököpää on sellainen hassun hömelö immeinen. Sellainen, joka tekee jotakin kummallista, vähän siinä kielletyn ja sallitun rajalla ja sitten silmät kirkkaana selittää itseänsä selville vesille. Pököpäät uskovat itsekin ihan vilpittömästi, että eivät ole mitään hölmöä tehneet. He vain kokeilevat rajoja, testaavat kärsivällisyyttä ja siirtävät aitoja ihan vain omaksi riemukseen. Jos joku ei ole erikseen kiellettyä, se on sallittua, eikö niin. Ja jonkun asiasta huomattaessa aivan totisella naamalla vakuuttaa itselleen ainakin, että fiksuahan tämä oli. Juuri sellainen on meidän rakas Pöksy. 

19.10.2016
Sir Alfie Von Pötkylä lensi Suomeen omaan kotiin 16.10. Tervetuloa Alfie <3

18.09.2016
Ihana Alfie on tänään varattu ikiomaan kotiin Suomeen! Paljon onnea Alfielle ja tulevalle perheelle <3
____________________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo hieman harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Kaiken uuden opettelu on kuitenkin vielä aivan alussa, eikä voida olettaa että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Sir Alfie saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Sir Alfie on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Sir Alfien yhteyshenkilö on Sarianna Syrjä.

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/mihaela.soare.3/videos/1074668249284342/?permPage=1″ width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: