Päivitetty 20.11.2018

Enkelikoira: HAIKU


Syntymäaika: 11/2017
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa ( Onevet)
ei kastroitu

Perustiedot ja tausta

11.10.2018

Onevetin klinikka ja klinikan omistajien, eläinlääkäripariskunnan Adina ja Dragos Vladutin  ylläpitämä Cosoban tarha ovat yksi Kulkurien pääyhteistyökumppaneista. Tarhalla asuu jatkuvasti satoja koiria, jotka odottavat oman kodin löytymistä.  Muun muassa ei- toivottuja pentuja hylätään tarhan läheisyyteen ja tuodaan tarhalle jatkuvasti.

Haikun ja Lorun toi tarhalle mies, joka kertoi tulevansa “hyvin kaukaa” kuultuaan kehuja Cosoban tarhasta, ja halusi jättää pennut sinne. Adina epäilee miehen kuitenkin olleen kyläläinen, sillä ei usko kenenkään ajavan satoja kilometrejä vain hylätäkseen kaksi koiranpentua. Pennut tuotiin tarhalle yhdessä ja kieltämättä niissä on paljon samaa näköä. Varmaksi ei kuitenkaan voi sanoa, ovatko ne sisaruksia. Ikä-arvio täsmää ja luonteeltaan pennut ovat hyvin samankanltaisia. Poikapentu Haiku luultavasti kasvaa Loru- tyttöä jonkin verran suuremmaksi.

Haiku on hauskan näköinen, suloinen pieni poika. Haiku vaikuttaa olevan Lorua hieman reippaampi tapaus ja sen häntä alkaakin herkästi vispaamaan puolelta toiselle sen ihmetellessä ympäristön tapahtumia. Sylissä Haiku painautuu ihmistä vasten ja hakee tukea ja turvaa. Ympäristön tapahtumiin Haiku suhtautuu uteliaan kiinnostuneesti, ja menee hyvin muun koiraporukan mukana tilanteisiin, kunhan saa rauhassa ja omaan tahtiin niitä ensin katsella. Haikun ei kuultu haukkuvan maaliskuisen vierailun aikana.

Haiku vaikuttaa toistaiseksi melko rauhalliselta pennulta mutta varmasti kotioloissa tästäkin pojasta löytyy turbovaihde, kuten pennuilta yleensä. Haikun olisikin hyvä päästä omaan kotiin tutustumaan turvallisesti maailmaan ja sen ihmeisiin. Tulevan kodin tulee ymmärtää, että herkkänä poikana Haiku tarvitsee aikaa ja rauhallisen otteen kasvatuksessa ja sosiaalistamisessa. Positiivisesti vahvistaen puhkeaa tämä poika varmasti kukkaan omassa kodissaan. Haikun turkki oli tarhalle tuotaessa kovin ohut ja huonossa kunnossa.Haiku onkin saanut tulovaheessa Simparica- lääkekuurin iho-oireisiin.

Haiku kasvanee keskikokoiseksi koiraksi, n. 45-50cm ja 15-20kg.

Päivitykset

20.10.2018

Elämä on joskus valtavan epäreilua. Haikun vaurioitunut jalka alkoi vaivaamaan poikaa ja Haiku joutui uuteen leikkaukseen, jossa jalka amputoitiin. Valitettavasti Haiku menehtyi leikkauksen jälkeisiin komplikaatioihin. Tämä pieni koirapoika ei koskaan ehtinyt tuntea, miltä tuntuu rakastetun kotikoiran elämä. Ainoa kestävä keino välttää, ettei yksikään koira joutuisi kokemaan Haikun kohtaloa, on steriloinnit. Hyvää matkaa pilven reunalle Haiku. Enää eivät kipeät jalat vaivaa, eikä sinulla olee enää koskaan kylmä tai nälkä.

11.10.2018

Haiku on nuoresta iästään huolimatta kokenut jo monta vastoinkäymistä elämässään, eikä valitettavasti loppua näy. Haiku on nimittäin loukannut myös toisen etujalkansa. Jalka on ilmeisesti jäänyt jumiin johonkin, jolloinka siihen on repeytynyt iso, tulehtunut haava. Haiku on parhaillaan klinikan tiloissa saamassa hoitoa vammaansa ja tilannetta seurataan.

13.8.2018

Haikun sisko Loru on jo lentänyt Suomeen ja elänyt jo useamman kuukauden onnellista kotikoiran elämää. Pieni Haiku ei ole valitettavasti ollut yhtä onnekas. Haiku katkaisi tarhalla ollessaan tapaturmaisesti toisen etujalkansa, joka operoitiin, mutta valitettavasti tekniikalla, joka ei tukenut särkynyttä luuta riittävästi. Uusintaleikkais on kohtalaisen vaikea, eikä Romaniasta ole toistaiseksi löytynyt sopivaa ortopedia korjausleikkausta tekemään. Suomessa leikkaus onnistuu mutta  hinta-arvio leikkaukselle liikkuu tuhannen euron molemmin puolin. Kaikesta huolimatta Haiku on todella iloinen ja avoin koira. Pentuajan ujous on tipotiessään ja koira vallan riehaantuu, kun saa ihmisiä luokseen. Se leikkii täysillä muiden koirien mukana ja juoksentelee ympäri pihaa. Vaikka etujalka on selkeästi virheasentoinen, käyttää Haiku jalkaa kuitenkin jonkin verran. Se ei myöskään vaikuta kivuliaalta vaikka jalka toki on tulevaisuudessa operoitava, jotta nivelrikolta ja muilta virheasennosta johtuvilta vaivoilta voidaan välttyä. Haikun aiemmin niin ohut ja huonossa kunnossa oleva turkki on täysin parantunut, turkki on paksu, pehmeä ja kiiltävä. Korkeutta Haikulla on n. 45cm. Lisätty kuvia ja video.

2.4.2018 

Haiku aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, ja myös muihin koiriin tutustumista saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Haiku kotiutuu Suomeen niin nuorena, että sitä ei kastroida ennen kotiutumista, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu kodin niin halutessa kastrointikustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Haiku saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Haiku on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:  Nina Ehrström

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.